Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I flere dage: Politiet laver landsdækkende kontrol

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Igen i år afholdes de traditionsrige “Snefaldsfester” på mange restauranter og værtshuse landet over i forbindelse med “J-dagen”.

Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel. Indsatsen afholdes i dagene fra fredag den 3. november til søndag den 5. november 2023.

Det meddeler Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Lav aftaler

Politiassistent ved Rigspolitiets Koncernkommunikation, Christian Berthelsen opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus eller tog hjem.

“Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weekenden med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. Sidste år så vi mange festglade mennesker, hvor der generelt var en rigtig god stemning, og det forventer vi også i år.

Vi vil være synlige i gadebilledet og byde folk velkomne, og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem”, udtaler Christian Berthelsen.

Ved den tilsvarende indsats i 2022 blev der landet over i løbet af 3 kontroldage sigtet 74 spirituspåvirkede førere, hvoraf 19 var involveret i færdselsulykker.

I 2022 blev 29 personer dræbt og 160 kom alvorligt til skade i spiritusulykker. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

Set over de sidste 10 år er der generelt sket et fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret, hvilket er enormt positivt” udtaler Christian Berthelsen, “men for at vi kan fortsætte en positiv udvikling kræver det ikke alene politiets tilstedeværelse – det kræver at hele samfundet – os alle sammen – tager ansvar og hjælper til for at forhindre spirituskørsel”, fortsætter han.

Gode råd for at forhindre spirituskørsel

Aftal hvem der kører hjem – og så holder chaufføren sig ædru

Brug offentlig transport – tag eksempelvis en taxa, bussen eller toget

Se om du kan tale vedkomne fra at køre – alternativt tag nøglerne til bilen

Tilbyd evt. overnatning

Ring til politiet, hvis du har en mistanke om, at der køres spirituskørsel

Del artikel

Andre læser også