Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mange sager: Politiet gør status efter stor færdelskontrol i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Nordjyllands Politi har traditionen tro, sammen med en række samarbejdspartnere, afholdt en større færdselsaktion i det nordjyske sommerland.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Aktionen bestod af en række forskellige kontroller, som foregik hen over hele uge 29. Fokus var især på sprit- og narkokørsel.

Det oplyser den ansvarlige leder for operationen, politikommissær Jess Falberg, og han tilføjer, at i løbet af kontrolperioden blev der rejst sigtelser mod cirka 30 personer for at have kørt spirituskørsel samt mod 24 personer for narkokørsel.

Kontrolstederne herfor var bredt i hele politikredsen.

Mange bøder udstedt i sommerlandet

Herudover blev der også af betjentene skrevet en række andre færdselssager, hvor 50 personer blev sigtet for hastighedsoverskridelser, herunder havde hastighedsoverskridelserne i nogle af sagerne et omfang, der medførte, at i alt 13 personer fik frataget deres kørekort.

27 personer blev desuden sigtet for at tale i mobiltelefon, mens de kørte.

Der blev i alt færdselsaktionen uddelt 268 bøder for diverse overtrædelser af færdselsloven, opsummerer Jess Falberg, og hertil kommer, pointerer han videre, den automatiske trafikkontrol (ATK), dvs. fotovognene: I forbindelse med deres kontroller blev der udstedt 913 bøder for at overtræde hastighedsgrænserne, blandt andet på Tuenvej ved Skagen. 

”Vores aktion har vist, at der er et betydeligt behov for vores kontinuerlige færdselskontroller. For i løbet af den korte tid, som vi foretog vores målrettede kontroller, blev der registreret en lang række af færdselsovertrædelser – overtrædelser, der kan være til stor fare for trafikanter og for trafiksikkerheden generelt.

Det er sikkerhed på vejene for os alle, som det hele handler om; det er derfor, at vi udfører disse kontroller. Og fartoverskridelser, spritkørsel og uopmærksomhed i trafikken har vores store fokus, fordi mange alvorlige ulykker netop skyldes disse faktorer.”

Sommerens store færdselsaktion blev afholdt af flere afdelinger ved Nordjyllands Politi, herunder Operativ Færdsel, Tungvognscenter Nord, Automatisk Trafikkontrol samt med deltagelse af samarbejdspartnere fra henholdsvis Færdselsstyrelsen og Motorstyrelsen.

  • 50 personer blev sigtet for hastighedsoverskridelser, herunder havde hastighedsoverskridelserne i nogle af sagerne et omfang, der medførte, at i alt 13 personer fik frataget deres kørekort.
  • 27 personer blev sigtet for at tale i mobiltelefon, mens de kørte.
  • 913 bøder for at overtræde hastighedsgrænserne, blandt andet på Tuenvej ved Skagen. 

Ulovlige knallerter og for høj hastighed

Jess Falberg fremhæver en række specielle sager fra ugens kontroller.

Betjentene tog i alt tre ulovlige knallerter i Brovst, Bindslev og Tranum.

”Endvidere havde vi en indsats rettet mod knallerter i Aabybro torsdag den 20. juli i aftentimerne. Her måtte vi kort eftersætte tre knallerter, fordi de kørte med hastigheder helt oppe på omkring 80 kilometer i timen. Det lykkedes dog ikke for os at få stoppet disse knallerter, der forsvandt for os, inden vi kunne få dem bragt sikkert til standsning.”  

Derudover, beretter politikommissæren, stoppede betjentene fem motorcykler, der kørte i flok. De fik alle en betinget frakendelse af førerretten.

Det skyldes, at de på landevejen ved Jerslev kørte med en overskridelse af fartgrænsen på næsten 100 procent. Den samme sanktion, betinget frakendelse, overgik en motorcykel, der kørte alt for stærkt på stranden ved Blokhus, dvs. også en overskridelse af hastighedsgrænsen med næsten 100 procent. 

Betjentene beslaglagde ligeledes en personbil, fordi bilisten for 3. gang kørte uden førerret, og han blev målt til en hastighed på 107 kilometer i timen på en landevejsstrækning ved Klarup. Der var i øvrigt heller ingen forsikring på bilen.

Endvidere står en førstegangserhverver, som har kun haft kørekort siden marts 2023, til et kørselsforbud og ny køreprøve, idet han overhalede over en spærrelinje på mindst 170 meter.

Flere kontroller på vej

Jess Falberg bebuder nye kontroller resten af sommeren – og også fremadrettet.

”Vi udfører kontrollerne for trafiksikkerhedens skyld. Fart, uopmærksomhed og sprit er ubetinget de væsentligste årsager til alvorlige trafikulykker – ulykker, der har store menneskelige omkostninger. Og vores formål med kontrollerne er klart: Færre dræbte og tilskadekomne i trafikken.”

”Og vi kommer også til,” afslutter politikommissæren, ”at have et fokus på ulovlig knallertkørsel. Vi ved, at vild og særdeles støjende knallertkørsel kan skabe utryghed for borgerne. Det har vi forståelse for. Så her kommer vi også til at sætte ind i løbet af de kommende måneder.”

Del artikel

Andre læser også