Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusivt i Aalborg: Her finder du Polestar’s populære elbiler

Af Redaktionen

For mindre end et år siden slog Polestar dørene op for sit første Space i Aalborg, og allerede inden åbningen var ordrebogen fyldt.

“Vi har løbet ekstraordinært stærkt og haft travlt, efter Polestar kom til”, lyder det fra forretningschef Michael Schade, der er stolt over at være en af de syv autoriserede steder i Danmark, der kan kalde sig for Polestar Space.

De første Polestar-biler

I 2021 kom Polestar på det danske marked med en mission om at udfordre den konventionelle bilbranche og få danskerne til at forelske sig i det svenske performance elbil-mærke.

På under to år har Polestar allerede solgt over 2500 biler til det danske marked, og den massive interesse for Polestars biler viste sig allerede hos Pedersen og Nielsen på Jyllandsgade 28 i Aalborg længe inden åbningen.

Forretningschef for Polestar i Aalborg, Michael Schade, og Polestar Specialist, Rasmus Nicolai Hansen, giver her et indblik fra den første tid med Polestar hos Pedersen og Nielsen og frem til i dag, hvor der stadig er stor interesse for elbil-brandet.

Eksklusivt i Aalborg: Her finder du Polestar's populære elbiler

“Da jeg først hørte om Polestar i 2020, var jeg solgt. Kombinationen af det sportslige DNA, det bæredygtige aspekt og den helt nye måde at tænke biler på overbeviste mig fuldstændig.

Jeg gik faktisk ind på min chefs kontor og sagde, at jeg ville arbejde for Polestar.

Heldigvis informerede han mig om, at vi snart ville modtage de første Polestar-biler til forretningen, og på den måde vidste jeg, at der var gode ting i vente,” siger Rasmus Nicolai Hansen.

Start-up energi og stor efterspørgsel i Aalborg og omegn

Der gik ikke længe, før nordjyderne også havde fået øjnene op for Polestar og kom forbi butikken for at testkøre bilerne.

“Normalt er det mest i weekenderne, at folk booker testkørsler, men de første måneder blev alle testkørslerne i både hverdagene og weekenderne revet væk.

Det har jeg ikke oplevet med andre bilbrands før,” fortæller forretningschef Michael Schade og fortsætter:

“I starten lå vi og ringede rundt til kollegerne for at skaffe bilerne hjem til kunderne, da Polestar endnu var i opstartsfasen.

Det var sjovt at opleve den her start-up-energi, hvor alting skete hurtigt og øjeblikkeligt, men jeg er glad for, at vi i dag kan tilbyde kunderne i Aalborg et flot og eksklusivt showroom, hvor vi kan vise bilerne frem og tilbyde testkørsler, så vi er sikre på at give den bedste kundeservice til kunderne.”

Lige nu er det en Polestar 2, der pryder det anderledes container-showroom hos Pedersen & Nielsen. Senere i 2023 bliver den nye Polestar 3 lanceret i Danmark – en stor el-SUV med over 600 km rækkevidde, som du kan prøvekøre sidst på sommeren hos Pedersen & Nielsen i Aalborg.

Nemme Polestar-testkørsler og ny Polestar 2-model

Polestar har ikke blot en vision om at få danskerne til at skifte over til elbil – de vil gerne gentænke hele processen for et bilsalg.

Derfor kan man ikke købe en Polestar-bil direkte hos Pedersen og Nielsen i Aalborg, men kun via Polestars hjemmeside.

“Vi vil gerne gøre det nemt og overskueligt at prøvekøre Polestars biler, og derfor tilbyder vi også at levere en bil hjem til folk, der bor op til 45 km fra vores Polestar Space.

På den måde kan man få lov til at køre en tur i bilen hjemmefra på de vante gader. Man kan vælge at få en Polestar specialist med på turen, men man kan også tage turen på egen hånd,” tilføjer Polestar Specialist, Rasmus Nicolai Hansen.

Eksklusivt i Aalborg: Her finder du Polestar's populære elbiler

“En ny 2024-model af Polestar 2 med en imponerende rækkevidde på over 600 km ser dagens lys senere på året. Udover længere rækkevidde er den blevet opgraderet med SmartZone, nye motorer, forbedret kørsel og baghjulstræk.

Det er en helt fantastisk bil, som jeg klart vil anbefale, at man prøvekører,” siger forretningschef Michael Schade fra Pedersen & Nielsen.

Selvom interessen for bilerne er stor, er der hos nogle nordjyder stadig en lille skepsis over for skiftet til elbiler.

“Fordi Polestar kun sælger biler gennem hjemmesiden, er mange i tvivl om, hvad de så skal gøre med deres nuværende bil.

Men her er det vigtigt at påpege, at vi er meget interesserede i at købe kundernes brugte biler, når de går over til en Polestar,” forklarer Rasmus Nicolai Hansen og fortsætter:

“Og så er der jo mange, der er bekymrede over antallet af ladestandere. Men jeg plejer altid at sige: ’Dem, der er bange for, at der ikke er nok ladestandere, er dem, der ikke har en elbil’”.

Samarbejde med Norlys

Pedersen & Nielsen vil også hjælpe med at indsætte flere ladestandere i Jylland, idet virksomheden bevæger sig mere og mere over i at sælge elektriske biler.

“Kort tid efter at vi fik mulighed for at lægge lokaler til Polestar Space, indgik vi en samarbejdsaftale med Norlys, så vi nu både sælger og udlejer ladestandere gennem dem til vores kunder.

I Jylland får vi stillet 116 ladestandere op hos vores ni lokale afdelinger i løbet af 2023, som kan bruges til offentlig ladning for alle med plug-in og elbiler,” siger Michael Schade.

24 af de 116 ladestandere kommer til at være i Aalborg på Pedersen & Nielsens to lokale adresser i Aalborg centrum på henholdsvis Jyllandsgade 22 og 28.

Pedersen & Nielsen tilbyder nu også vejledning om opladning, mens man får forklaret alt om en Polestar 2 og bliver tilbudt at prøve den. Polestar 2 kan købes online gennem link her.

Del artikel

Andre læser også