Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pokalguld er inden for rækkevidde: AaB spiller sig i pokalfinalen

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto.
Arkivfoto.

Der var kæmpe folkefest i hele Nordjylland i 2014, da AaB både vandt mesterskabet og pokalturneringen i en historisk sæson.

Siden da har AaB’s hungret efter nyt metal til pokalskabet, og de kunne tage et stort skridt mod en ny gylden mulighed, da de her til aften tog imod AGF i semifinalen i DBU Pokalen.

Og alle AaB-fans kan nu gå og glæde sig til Pokalfinalen 2020, for AGF blev sendt hjem med et nederlag på 3-2.

Det blev en lidt for spændende og nervøs afslutning på kampen, efter AaB havde ført sikkert med 3-0.

Men i kampens slutfase fik AGF scoret to gange og var tæt på et sensationelt comeback.

Iver Fossum blev den helt store pokalhelt for AaB med to scoringer, mens anfører Lucas Andersen også stod for et mål.

Pokalfinalen spilles onsdag den 1. juli i Esbjerg, hvor SønderjyskE er modstanderen. De slog tidligere på aftenen Horsens i en dramatisk afslutning, hvor den tidligere AaB-bomber Anders K. Jacobsen i slutminutterne scorede til 2-1.

Fra taktisk 1. halvleg til fuld forløsning

Første halvleg var en uskøn og taktisk præget omgang, hvor ingen af holdene for alvor blev farlige.

Men 10 minutter før pausen udnyttede AaB et mindre koks i AGF’s ellers benhårde defensiv, og Tom Van Weert fandt flot den norske landsholdsspiller, Iver Fossum, der let og elegant udplacerede keeperen. 1-0 til AaB.

Lige før pausefløjtet fik AGF en stor chance for at udligne, men Mustapha Bundu kunne ikke udnytte en friløber til at udplacere Andreas Hansen i målet, der diskede op med en flot redning.

Anden halvleg startede fuldstændig perfekt for AaB, da anfører Lucas Andersen efter 5 minutter gjorde det til 2-0 med det kolde venstreben efter et fremragende indlæg fra Kristoffer Pallesen.

5 minutter senere øgede AaB så til 3-0, da Iver Fossum elegant kunne sætte hælen på et langskud fra Patrick Olsen.

Efter 76 minutter kom der dog en smule spænding tilbage i opgøret, da Bror Blume reducerede til 3-1. I sidste minut var det så Nicklas Helenius, der fik scoret. Heldigvis kom der ikke flere AGF-scoringer i tillægstiden.

I Superligaen har AaB et tæt kampprogram, hvor FC Midtjylland kommer på besøg på søndag, inden FCK er modstanderen i Parken næste onsdag.

Aalborg Tapas Festival

I perioden 8.-15. juni holder vi Tapas Festival. Få lækker Tapas To Go for 2 personer til kun 155 kr. Du kan hente fra bl.a. Penny Lane Café, San Giovanni, Good Life Society m.fl. Læs mere og book her