Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Poesi og musik: Jørgen Leth kommer til Aalborg på fredag

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nick Scriven
Foto: Nick Scriven

Der gik et sus igennem det meste af Danmark, da TV 2 offentliggjorde, at de ikke kunne nå til enighed med Jørgen Leth om hans rolle under årets Tour de France.

Selvom mange af os kommer til at savne lyden af Tour de France, har man heldigvis andre muligheder for at nyde den legendariske digter.

Han er nemlig også en del af Vi Sidder Bare Her, som er en dansk spoken word gruppe bestående af netop Jørgen Leth og musikerne Mikael Simpson og Frithjof Toksvig.

Og på fredag kommer de til Aalborg, når de lægger vejen forbi Musikkens Hus kl. 20.00.

Still going strong

Selvom de nok så det som et sideprojekt i starten, har de tre kreative herrer nu hele fire albums bag sig og de er højaktuelle med deres femte album dette forår.

Jørgen Leth har efterhånden rundet de 80 år, men er still going strong.

Han er stadigvæk en vedkommende og fantastisk fortæller, og på det nye album bliver vi endnu engang ført ind i hans små eller store dramatiske begivenheder og betragtninger om livets vigtige ting, som for eksempel hvorfor han hader buffet, hvorfor han elsker bogen eller den tilstand, man er i, lige inden man falder i søvn.

”Efter at have holdt en længere koncertpause, spillede vi et par koncerter i sommers på Christianshavns Bådudlejning, der tror jeg at vi alle tre tænkte – det her, det må ikke stoppe, for stemningen var lige så varm som vejret. Så der aftalte vi at gå i gang med det nye album,” fortæller Frithjof Toksvig

Processen omkring albummet er stadig, at Jørgen Leth interviewes af Frithjof Toksvig og Mikael Simpson, herefter redigeres samtalen til den endelige tekst og slutteligt i processen lægges musik, lyd og klangflader på.

Hvad: Vi Sidder Bare Her
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 3. maj kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.