Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husker du drabet på Hasseris Gymnasium?: Ny podcast dykker ned i historien

Af Stine Kjølby Christensen

“Sådan noget sker ikke i Aalborg.”

Det var nogle af de ord, som præsten brugte, da 18-årige Cecilie Kajus Næblerød blev bisat i Budolfi Kirke den 10. marts 2006.

Men det utænkelige var alligevel sket. En fyldt domkirke vidnede om, at den surrealistiske tanke var blevet til virkelighed: Cille var død.

Den forfærdelige hændelse skabte chokbølger gennem hele Danmark og var i tiden efter på alles læber. Trods, at det i år er 15 år siden, har vi stadig ikke glemt historien om Cecilie Næblerøds tragiske død på Hasseris Gymnasium.

I en helt ny podcast-serie Cilles sidste dag kan du komme endnu tættere både Cille og hendes mor, der på rørende vis fortæller om den knusende sorg over at miste sin datter.

Samtidig er podcasten også en historie om at insistere på at skabe et meningsfuldt og rigt liv, på trods.

Husker du drabet på Hasseris Gymnasium?: Ny podcast dykker ned i historien
Lisa Kajus Næblerød og Michael Nørrelund til forpremieren på podcastserien i 6 afsnit. Foto: Helle Thorngaard Jessen

Døde for øjnene af sine skolekammerater

Det var den 3. marts 2006, at den 18-årige gymnasieelev skulle deltage i årets fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium.

En aften, der skulle have været fyldt med glæde, fest og latter, blev i stedet vendt til et sandt mareridt, da Cilles ekskæreste mødte op på gymnasiet bevæbnet med en kniv.

Cille havde gjort det forbi med kæresten få dage forinden og glædede sig til en aften med sine venner og veninder. I stedet ændrede aftenen livet for alle, der stod hende nær.

I minutterne efter ekskærestens ankomst blev Cille knivstukket utallige gange, mens hendes gymnasievenner så på. De troede, at det var en happening og hujede efter dem.

Hendes klassekammerat, Mikkel, havde dog opdaget alvoren og forsøgte at beskytte sin veninde, men blev selv alvorligt såret, og var kun få centimeter fra at dø af et knivstik i halsen.

Cille, derimod, overlevede ikke.

En aften, som alle husker

Hendes mor, Lisa Kajus Næblerød, sad på dette tidspunkt hos en kammerat i Vejle.

Cille havde ringet til hende i timerne op til festen for at fortælle hende, hvor glad hun var og hvor meget, hun glædede sig.

Lisas telefon var løbet tør for strøm, fordi hun havde snakket så længe med sin glade datter. Det mindre problem skænkede hun dog ikke en nærmere tanke, for hvad skulle der kunne ske?

Cille var lykkelig, og en fantastisk aften ventede hende.

Senere samme nat sad Lisa på sygehuset i Aalborg. Hendes kammerat var blevet ringet op og skulle efterfølgende overbringe Lisa nyheden om, at hendes datter var død. På tragisk vis.

Ekskæresten havde slået Cille ihjel – og efterfølgende hængt sig selv i sit hjem tæt på gymnasiet.

Hele denne historie er nok ikke ny for de fleste aalborgensere. I den efterfølgende tid fyldte den faktisk alt i nyhederne – både regionalt og nationalt.

Husker du drabet på Hasseris Gymnasium?: Ny podcast dykker ned i historien
I dag besøgte Lisa Hasseris Gymnasium – for første gang siden datterens død.

Kom helt tæt på historien

Lisa Kajus Næblerød har aldrig været bange for at fortælle om sin datter og den sorg, der fulgte med tabet af hende.

I år er det 15 år siden, at hun blev revet fra hende – og selvom sorgen er blevet rundere med årene, lever historien om Cille videre.

I en helt ny podcastserie Cilles sidste dag (i seks afsnit) kommer vi med helt tæt på historien om Lisas datter.

Om Cilles forhold til sin ekskæreste, livet op til hændelsen og den forfærdelige tid, som Lisa og hendes nære skulle igennem efterfølgende.

I dag har Lisa efter eget udsagn fået opbygget et meningsfuldt liv, hvor der igen er plads til glæde – selvom Cille for evigt vil mangle.

“Jeg har set mennesker, der ikke kan tilgive – mange gange. Det er ikke sådan et liv, jeg vil leve,” siger Lisa blandt andet i podcasten, som du kan høre lige her.

Husker du drabet på Hasseris Gymnasium?: Ny podcast dykker ned i historien
Foto: Privat

Serien er produceret for Folkekirken / Aalborg Stift og kan høres på din foretrukne podcast-app fra i dag. Titlen er “Cilles sidste dag”.