Platform 4 spares væk: Nu vil de slutte det af med et brag i Karolinelund

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: peterdrastrup.com
Foto: peterdrastrup.com

“Her kommer en bombe. To faktisk.”

Sådan starter en både lang og udtryksfuld statusopdatering på Facebook fra kulturhuset Platform 4, der siden 2008 har været et populært sted for især unge mennesker.

Men nu er det snart slut.

Aalborg Kommune har nemlig taget Platform 4 af kulturbudgettet fra næste år.

Derudover har Studenterhuset, der har drevet Platform 4 de sidste år, opsagt lejemålet i Karolinelund.

“Det betyder, at foreningen Platform 4 rykker ud af Karolinelund og overgår til en virtuel eksistens uden fysisk ramme eller økonomi.

Det er vel overflødigt at sige, at vi er brandærgerlige over den udvikling.

Både for vores ret unikke community af unge kulturaktører, for alle vores gæster ‒ og i al beskedenhed for Aalborgs kulturliv,” skriver Platform 4 videre på Facebook.

Et fattigere kulturliv i Aalborg

Platform 4 er naturligvis meget kede af lukningen, for de mener, at en by som Aalborg skal have plads til et sted, hvor kulturen få lov til at eksperimentere.

“Og i en by som Aalborg, der nu har fået en hel strategi for udklækningen af unge musikere, virker det mildest talt mærkværdigt samtidig at frarøve dem deres eneste reelle scene og udviklingsplatform for elektronisk og urban musik – med afstand de to største musikgenrer blandt unge

Vi er med på, at Platform 4 måske ikke har samme kommunale PowerPoint-potentiale og dragende mystik over sig som i velmagtsdagene, hvor der var kunstfondsmillioner og fede tider.

Men i mellemtiden har stedet helt organisk udviklet sig til en bastion inden for produktion og præsentation af elektronisk musik og visuel iscenesættelse i Danmark – parallelt med konsekvent faldende offentlig støtte.”

Ikke helt færdige – det slutter med et brag

Men selvom vi i Aalborg nu må vinke farvel til en kulturinstitution i Aalborg, slutter de af med et brag – i vaskeægte Platform 4 stil.

“Når det er sagt, er der stadig lidt tilbage i kalenderen at glæde sig til. Så kig forbi og sig hej til os og farvel til bygningen inden for den næste måneds tid, hvis du har mulighed for det.

Det ville være hyggeligt, Ses, venner.” slutter Platform 4 i deres opslag på Facebook.

I morgen, d. 26. oktober er de klar med SUBHIVE Halloween Edition, mens Tonstung 011: Deadbone / Bo V / Torsten W fyrer op for festen den 2. november.

Den 9. november er det så tid til den ultimative party compilation af 90’er hip hop, når Menace løber at stablen med navne som DJ Frenchee, DJ Devious og Tazer.

17. november kan aalborgenserne se frem til vaskeægte underground soul, disco og R&B, når Ghetto Soul er klar til at skabe en ordentlig fest på Platform 4.

24. november kulminerer det hele, når Platform 4 holder FINAL PARTY. Her vil fire artister, som har stor tilknytning til stedet, blandt andet komme og fyre den af en sidste gang i de rå rammer.

Det drejer sig om NERI J (TRTLNCK), YNGVESIN (UHRLAUT), SIMON HARTMANN (BAIT) og TOBY DETERMINED (PLATFORM 4)

Det er gratis entré.

Overnat i udstilling: Kunsten kommer på Airbnb

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

 Hvad siger du til at have Alvar Aaltos smukke marmormuseum for dig selv og vågne med udsigt til moderne kunst og samtidskunst i international klasse?

Det kan blive en realitet nu i forbindelse med udstillingen Behaviour, hvor ét af de viste værker er navngivet Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room) (2008).

Som titlen afslører, består dette hotelværelse af møbler placeret på roterende glasskiver.

Overnattende gæster får muligheden for komfortabelt at opleve de omgivende kunstværker fra den roterende seng.

Herudover vil resten af museet være til fri afbenyttelse og give gæsten mulighed for at vandre uforstyrret rundt, imens museets samling og arkitektur kan opleves i månens lys.

Værket har tidligere været udstillet på Guggenheim Museum i New York og Boijmanns van Beuningen in Rotterdam.

Et helt særligt ophold

Opholdet inkluderer en privat omvisning, en let morgenmad på museet og brunch på hotel Comwell Hvide Hus, der ligger i kort afstand fra museet. Der er plads til to personer i Revolving Hotel Room.

Der vil være en nattevagt til stede under opholdet.

Opholdet koster 3.500 kr. + gebyr, hvis det bookes gennem Airbnb. Det kan også bookes ved at kontakte museet direkte.

Behaviour løber fra den 26. september 2019 frem til 23. februar 2020

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden samt Statens Kunstfond.

Læs mere her

God nyhed: Kogeanbefalingen i Aalborg Centrum afblæst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Siden lørdag eftermiddag har Aalborg Forsyning anbefalet borgerne i Aalborg Centrum at koge vandet pga. fund af bakterier i drikkevandet. Prøver viser nu, at vandet igen er rent, og kogeanbefalingen kan derfor ophæves igen.

Det skriver de i dag på hjemmesiden Aalborgforsyning.dk

“Siden kogeanbefalingen lørdag trådte i kraft har vi i samarbejde med analyselaboratorier foretaget en række prøver af drikkevandet i det berørte område af Aalborg. På baggrund af disse har myndighederne besluttet at ophæve kogeanbefalingen.

Dermed behøver borgere, erhvervsdrivende og institutioner i det berørte område ikke længere følge de anbefalinger for brug af vandet fra hanen, som I ellers har været rådet til siden lørdag eftermiddag, og kan igen trygt drikke vandet og bruge det til madlavning uden at koge det først,” fortæller Aalborg Forsyning.

Lad vandet løbe i 15 min.

Derudover har Aalborg Forsyning en ekstra anbefaling til alle i det berørte område:

“Rørsystemet i Aalborg Centrum er blevet skyllet igennem med mange kubikmeter vand, hvilket vi drosler ned, dog vil vi fortsat udtage ekstra prøver fra vandet.

Der kan stadig være en smule vand med bakterier i dine egne rør. Derfor er det en god idé at åbne alle koldtvandshaner i ca. 15 minutter, og få skyllet dine egne rør godt igennem.

Du kan også skrue sien eller perlatoren (den lille finmaskede dyse for enden af selve vandhanen) af koldtvandshanerne og rense dem i eddike.”

Fed rute midt i Aalborg: Vil lave Jyllands største rulleskøjteløb

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er nu kun 10 dage til, at Aalborg er vært for IDRÆTSMØDET, der finder sted fra torsdag d. 29. august til søndag d. 1. september.

Byen kommer til at summe af liv, og vi kan se frem til relevante debatter og diskussioner på de mange scener rundt omkring i byen og ikke mindst en masse aktiviteter – du kan blandt andet prøve over 25 sportsgrene rundt omkring i byen.

Det kan du læse meget mere om her.

Og fredag aften 30. august har foreningen IC Aalborg, som står for Friday Night Skate, og folkene bag IDRÆTSMØDET en ambition om at skabe Jyllands største rulleskøjteløb.

Håber på op mod 1000 deltagere

Ambitionerne er tårnhøje for løbet den sidste fredag i august.

”Vi går efter 250 deltagere, men vi klager da ikke, hvis vi rammer 500 eller måske 1000 deltagere,” fortæller medarrangør af Friday Night Skate, Ditte Marie Fernström Forsmann, til MigogAalborg.

“Friday Night Skate repræsenterer på mange måder mangfoldigheden ved IDRÆTSMØDET. Vi er ikke kun for eliten, men i høj grad for både frivillige og den brede befolkning.

Folkene bag Friday Night Skate gør et kæmpe arbejde, og de er et fantastisk symbol for mødet og hele ånden omkring idræt,” forklarer koordinator for IDRÆTSMØDET, Morten Arvidsson, til MigogAalborg.

Familievenlig rute for alle niveauer

Ruten den 30. august er en familievenlig rute på 15 km i alt, og den er lavet uden større bakker og på jævn asfalt.

“Derudover har vi lavet ruten i en slags sløjfe, hvor man kommer tilbage til Havnefronten efter cirka 5 kilometer. Så hvis man ikke har mod på 15 kilometer, kan man nøjes med den korte tur,” forklarer Ditte.

Ruten d. 30. august

Man kører i samlet flok gennem Aalborgs gader, og Ditte lover en fantastisk oplevelse for alle deltagere.

“Det handler ikke om at komme først eller om at ræse derudad. Det er et hyggeløb, hvor vi dyrker fællesskabet.”

En stor lysfest i vente

Alle typer rulleskøjter er velkomne, og man må hellere end gerne komme udklædt, hvis man har lyst.

“Derudover opfordrer vi alle til at tage noget lys på – lige fra cykellygter til blinkende LED-lamper. Vi vil gerne skabe en lysfest på ruten.”

Hvis det er lang tid siden, du har fået luftet rulleskøjterne, kan du møde op på Honnørkajen fra klokken 17-18 på dagen. Her vil trænere fra klubberne give et kort opfriskningskursus.

Gratis frugt og vand til alle

Du skal heller ikke være bange for at gå sukkerkold på ruten.

REMA 1000 sponserer nemlig frugt og vand til alle deltagere.

“Derudover har vi cykelslanger med, som vi kan trække folk med, hvis det bliver nødvendigt. Vi har også en følgebil med, hvis der skulle ske nogle uforudsete uheld,” siger Ditte.

Erfarne rulleskøjteløbere vil danne for – og bagtrop for løbet, og de sørger for, at alle får et trygt og hyggeligt løb.

Kan du ikke få nok at rulleskøjter, kan du også møde nogle af rulleskøjteklubberne på Honnørkajen om lørdagen fra kl. 10-16.

Her kan du selv prøve kræfter med forskellige typer rulleskøjter og ikke mindst høre om, hvordan det er at være med i en klub.

Hvad: Friday Night Skate til IDRÆTSMØDET
Hvor: Start/slut ved Boldbanen på Aalborg Havnefront
Hvornår: Fredag d. 30. august kl. 19.00​
Pris: GRATIS

Du skal selv medbringe rulleskøjter samt evt beskyttelsesudstyr. Friday Night Skate er lige nu ved at undersøge om de kan udlåne rulleskøjter til folk, der måske ikke lige har et par stående.

Det anbefales at holde øje med Facebook-siden for info vedrørende dette.

Du kan tilmelde dig til Friday Night Skate her.

Du kan finde mere info om IDRÆTSMØDET her.