Større end nogensinde: Nu åbner Plantorama deres kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender det allesammen.

Oktober er knap nok gået i gang, før lyden af julemusik banker ud af højtalerne og klejner, pebernødder og juleskum bugner på supermarkedets hylder.

Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Et sted i byen, som med garanti hvert år, er velforberedte til julemånederne, er Plantorama i City Syd.

Allerede i slutningen af september pakkes de første julekasser ud, men det er altså først i morgen, fredag d. 12. oktober, at årets juleudstilling for alvor fløjtes i gang med julens sødeste toner, duften af gran og bjældeklang til langt udover kanekanten.

Hvert år vokser plantecenterets julestue, og igen i år er pladsen udvidet med adskillige bredder af julemænd.

“Vores juleudstilling bliver større og større år for år. I år har vi hele 1000 m2 af slagsen –

Det skyldes selvfølgelig vores succes med det, og at vi gerne vil udvide med endnu flere nye ting og idéer,” fortæller Henrik Christiansen, som er Centerchef i Plantorama i Aalborg.

Jul hele året rundt

Der er slet ingen tvivl om, at julen i Plantorama er blevet en vigtig del af af centerets DNA – og juleforberedelserne strækker sig da også vidt udover de seks uger, hvor det er synligt for kunderne.

“Vi samler inspiration og planlægger julen hele året rundt. Sidste år var alle centercheferne på tur til England for at se, hvordan de bygger en jul op derovre.

Der er jo stor forskel på en engelsk, hollandsk eller dansk jul. Hos os er den røde farve dominerende, og det er den også i vores julestue.

Men vi sørger selvfølgelig også for at supplere med andre farver, der trender i de forskellige år – så der er en jul for alle,” siger Henrik.

Fra i morgen kan du altså kombinere planteshoppingen med en gåtur i det overvældende Winter Wonderland – og afslutningsvis nyde en kop kaffe i det nye Espresso House.

Det er nemlig vigtigt for Plantorama, at de kan andet og mere end “bare” at være et plantecenter.

“Vi vil rigtig gerne kunne tilbyde nogle aktiviteter, så der også er nogle anderledes oplevelser for de kunder, der kommer i butikken.

Det er også derfor, vi gør så meget ud af vores juleland. Det er efterhånden 15 år siden, at vi begyndte at bygge julen op – og i dag er vi nogle af de største.” siger Henrik.

Dobbelt omsætning i forhold til sidste år

At invitere julen indenfor to og en halv måned inden kalenderen siger 24. december kan være farligt.

Det sker da også, at kunderne konfronterer Plantorama med deres mening om den tidlige start.

“Når nogen kommer og siger, at det er alt for tidligt, så forklarer vi bare, at det jo tager os mindst 3-4 uger at sætte den op – og så har vi 6 uger til at sælge i.

Men når vi først rammer december, så falder salget af julepynt jo helt naturligt, fordi folk køber det i god tid. Det er kunderne meget forstående overfor.”

Plantorama oplever da også, at der ofte heller ikke skal særlig meget til, før folk alligevel overgiver sig til de glitrende ornamenter og flettede hjerter.

“Nogle kommer jo herind og insisterer på at holde sig for øjnene – men det ender næsten altid med, at de lige ser et eller andet, som de alligevel ikke kan leve uden,” fortæller Henrik med et grin.

Det betyder også, at centeret allerede inden juleudstillingens åbning kan prale af dobbelt omsætning på julepynten i forhold til sidste år.

Julestuen åbner officielt i morgen, d. 12. oktober, og det markeres med 20 % på alle julevarer* både lørdag og søndag.

*gælder ikke boliginteriør.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her