Større end nogensinde: Nu åbner Plantorama deres kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender det allesammen.

Oktober er knap nok gået i gang, før lyden af julemusik banker ud af højtalerne og klejner, pebernødder og juleskum bugner på supermarkedets hylder.

Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Et sted i byen, som med garanti hvert år, er velforberedte til julemånederne, er Plantorama i City Syd.

Allerede i slutningen af september pakkes de første julekasser ud, men det er altså først i morgen, fredag d. 12. oktober, at årets juleudstilling for alvor fløjtes i gang med julens sødeste toner, duften af gran og bjældeklang til langt udover kanekanten.

Hvert år vokser plantecenterets julestue, og igen i år er pladsen udvidet med adskillige bredder af julemænd.

“Vores juleudstilling bliver større og større år for år. I år har vi hele 1000 m2 af slagsen –

Det skyldes selvfølgelig vores succes med det, og at vi gerne vil udvide med endnu flere nye ting og idéer,” fortæller Henrik Christiansen, som er Centerchef i Plantorama i Aalborg.

Jul hele året rundt

Der er slet ingen tvivl om, at julen i Plantorama er blevet en vigtig del af af centerets DNA – og juleforberedelserne strækker sig da også vidt udover de seks uger, hvor det er synligt for kunderne.

“Vi samler inspiration og planlægger julen hele året rundt. Sidste år var alle centercheferne på tur til England for at se, hvordan de bygger en jul op derovre.

Der er jo stor forskel på en engelsk, hollandsk eller dansk jul. Hos os er den røde farve dominerende, og det er den også i vores julestue.

Men vi sørger selvfølgelig også for at supplere med andre farver, der trender i de forskellige år – så der er en jul for alle,” siger Henrik.

Fra i morgen kan du altså kombinere planteshoppingen med en gåtur i det overvældende Winter Wonderland – og afslutningsvis nyde en kop kaffe i det nye Espresso House.

Det er nemlig vigtigt for Plantorama, at de kan andet og mere end “bare” at være et plantecenter.

“Vi vil rigtig gerne kunne tilbyde nogle aktiviteter, så der også er nogle anderledes oplevelser for de kunder, der kommer i butikken.

Det er også derfor, vi gør så meget ud af vores juleland. Det er efterhånden 15 år siden, at vi begyndte at bygge julen op – og i dag er vi nogle af de største.” siger Henrik.

Dobbelt omsætning i forhold til sidste år

At invitere julen indenfor to og en halv måned inden kalenderen siger 24. december kan være farligt.

Det sker da også, at kunderne konfronterer Plantorama med deres mening om den tidlige start.

“Når nogen kommer og siger, at det er alt for tidligt, så forklarer vi bare, at det jo tager os mindst 3-4 uger at sætte den op – og så har vi 6 uger til at sælge i.

Men når vi først rammer december, så falder salget af julepynt jo helt naturligt, fordi folk køber det i god tid. Det er kunderne meget forstående overfor.”

Plantorama oplever da også, at der ofte heller ikke skal særlig meget til, før folk alligevel overgiver sig til de glitrende ornamenter og flettede hjerter.

“Nogle kommer jo herind og insisterer på at holde sig for øjnene – men det ender næsten altid med, at de lige ser et eller andet, som de alligevel ikke kan leve uden,” fortæller Henrik med et grin.

Det betyder også, at centeret allerede inden juleudstillingens åbning kan prale af dobbelt omsætning på julepynten i forhold til sidste år.

Julestuen åbner officielt i morgen, d. 12. oktober, og det markeres med 20 % på alle julevarer* både lørdag og søndag.

*gælder ikke boliginteriør.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15