Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grøn gastronomi: Nyt koncept vil give dig en plantebaseret gourmetoplevelse

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis et af dine nytårsforsæt er, at du skal spise flere grøntsager, kan du jo starte med at blive inspireret af kokke, der virkelig forstår at løfte det vegetariske og veganske køkken til nye højder.

Hver fredag i hele januar kan du prøve en vegetarisk eller vegansk tasting menu, hvor du får fem retter og drikkevarer til 500 kroner.

Det er Huset i Hasserisgade, som afholder det nye social dining konceptet. Kulturhusleder Michael Falk Marino beskriver det som en “udvidet smagsoplevelse”, der kombinerer det hyggelige ved fællesspisning med gastronomisk nysgerrighed.

Plantebaseret mad ligger også lige til højrebenet for kulturhuset, der har et af de eneste spisesteder i Aalborg, som specialiserer sig i de kødfri alternativer.

Hver fredag i januar

Det er som sagt hver fredag i januar, at du kan prøve deres tasting menu.

Første gang er fredag den 5. januar, kl. 17.30, og her er det vegetariske retter, der er i fokus.

Fredag den 12. januar er vegansk, fredag den 19. januar er vegetarisk og fredag den 26. januar er vegansk igen.

Menu den 5. januar:

Denne aften kører de fransk tema og hertil kan man enten vælge vin- eller saftmenu.

𝟏. 𝐅𝐨𝐫𝐫𝐞𝐭
Rødbedetatar med æggeblomme toppet med frisk karse, kørvel og jordskokkechips.

𝟐. 𝐅𝐨𝐫𝐫𝐞𝐭
Smørstegte cannapeer med cunelle af faux gras og stegte bøgehatte, glaserede rødbedekugler toppet med brøndkarse.

𝐇𝐨𝐯𝐞𝐝𝐫𝐞𝐭
Svampebøf på smørristet brød med pocheret/friteret æg
Hertil gulerodspure og pommes saute toppet med kørvel og brøndkarse.

𝐌𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦𝐫𝐞𝐭
Ostetallerken med 3 slags oste
– Brie
– Morbier
– Roquefort

Hertil hjemmelavet honningbagte valnødder, syltede rabarber og blå druer.

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
Creme Brulé

“Kokkene har udviklet menuerne og fået en af vores dygtige samarbejdspartner til at matche menuerne med både VIN eller ØL. Der vil desuden være mulighed for at få en saftmenu, hvis man gerne vil undgå alkohol.

Menuerne har selvfølgelig stor fokus på smagen, bæredygtighed og økologi med et strejf af gourmet,” skriver Huset i Hasserisgade om konceptet.

Der er plads til 20 personer ved husets langbord, og det er dermed en fællesspisning med et social dining koncept.

Køb billet til tasting menu den 5. januar her.

Find alle tasting aftener hos Huset i Hasserisgade her.

Del artikel

Andre læser også