Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt skørt: 200 år gammel lov lukker populær forlystelse i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pinewood Battlefield
Foto: Pinewood Battlefield

På Restrup Engvej 48, 10 km sydvest fra Aalborg Centrum, har Pinewood Battlefield i de seneste fire år lagt skov til de vildeste oplevelser inden for både hardball, paintball og lasergame.

Men nu er det helt slut.

En anonym nabo til den 16.500 kvadratmeter store bane har for cirka tre måneder siden kontaktet Aalborg Kommune for at klage over, at Pinewood Battlefield har drevet virksomhed i en fredskov.

Ifølge en gammel skovlov fra 1800-tallet, som skulle sikre Danmarks forsyning med træ, er det nemlig ikke tilladt at opføre bygninger eller ændre i terrænet i en såkaldt fredskov.

Naturstyrelsen har givet naboen medhold i klagen, og de har nu påbudt PineWood Battlefield at lukke banen.

Helt skørt: 200 år gammel lov lukker populær forlystelse i Aalborg
Foto: Pinewood Battlefield

“En helt urimelig afgørelse”

MigogAalborg har taget en snak med Pinewood Battlefield.

“Vi synes jo, at det lyder helt skørt, at vi er nødt til at lukke vores forretning ned, fordi en 200 år gammel lov dikterer, at kongen skulle have adgang til træ i tilfælde af krig.

Det virker jo helt håbløst,” fortæller en tydeligt rystet medejer, Nicolai Christensen, til MigogAalborg.

Nicolai og resten af temaet bag Pinewood Battlefield har siden brugt utallige timer på at lave indsigelser og argumentere for, hvorfor den pludselige lukning er helt urimelig.

“Bare i år har vi haft over 80 børnefødselsdage med lasergame herude, og vi er en sund forretning, som både betaler skat og moms.

Alt vi har bygget herude, er bygget rundt om træerne. Vi har ikke fjernet noget skov, eller beskadiget noget. Skoven er i stedet levende og fyldt med glade børn og voksne.”

Helt skørt: 200 år gammel lov lukker populær forlystelse i Aalborg
Nicolai og resten af temaet bag Pinewood Battlefield

Giver ikke op

Nicolai fortæller MigogAalborg, at de bestemt ikke har givet op endnu.

“Vi kæmper videre og forsøger at få fat i nogen, som kan gøre en forskel for os, for det her virker helt skørt og urimeligt. Vi savner nogle gode argumenter for, hvorfor vi ikke må bruge skoven, til det her.

Der er mange andre steder i landet, hvor man bruger fredskov til eksempelvis mountainbike. Hvorfor er vores anderledes? Her får man jo også motion.”

Nicolai Christensen har Pinewood Battlefield sammen med sin tvillingebror, og selvom de ikke har givet op endnu, har de alligevel gjort sig tanker om en fremtid uden Pinewood Battlefield.

“Vi er 38 år, og har begge to børn. De sidste fire år har vi ikke set dem særligt meget, fordi vi er gået all in på det her projekt. Nu har vi endelig bygget en sund og stabil forretning op, og vi kan ikke byde familien, hvis vi skal starte forfra igen.

Derfor bygger vi ikke en ny bane, hvis det værste skulle ske.”

MigogAalborg følger naturligvis sagen tæt.

Del artikel

Andre læser også