Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Af Stine Kjølby Christensen

Selvom Aalborg ikke ligger i top 3 blandt landets største byer, er vi her på redaktionen enige om, at byen alligevel har noget unikt at byde på, der kan matche landets større metropoler.

Med et sprudlende kulturliv, kulinariske oplevelser og et imponerende udbud af uddannelser tiltrækker Aalborg rigtig mange til Nordjylland.

Vi savner dog lidt mere spektakulære oplevelser – især inden for wellness og unikke overnatningssteder, der kan kombineres med god mad, godt selskab – og måske endda et blødt underlag, man kan lande på, midt i en måske hektisk og stressende hverdag.

Dog er det heldigvis ikke noget, vi er helt fri for.

Fremhævet af kæmpe nyhedsmedie

Det blev vi især opmærksomme på, da det amerikanske nyhedsmedie Forbes besøgte Aalborg, og i den forbindelse kastede glans over et særligt sted, der ifølge dem var i Top 10 over bedste hotelværelser, de nogensinde havde besøgt – i hele verden vel at mærke.

Der er tale om Pier5 ved Havnefronten, der for snart to år siden gennemgik en gribende renovering, og i dag står som et af byens flotteste designhoteller, hvor der er tænkt over selv den mindste detalje.

På hotellet findes, foruden en cocktailbar, stor økologisk morgenbuffet og en blændende udsigt udover Limfjorden, også en særlig suite, som blandt andre Forbes har fået lov at besøge.

Suiten er på intet mindre end 70 kvadratmeter og rummer et sofaarrangement, spiseplads, en blød dobbeltseng, badekar og et afsindigt flot badeværelse – med hele to indgange.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?
MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Det var netop denne suite, som Forbes fremhævede efter et besøg i Nordjylland, og siden har vi drømt om selv at få lov at opleve den – og forhåbentlig finde ud af, om den kunne leve op til hypen.

Derfor tog vi en kold mandag turen dertil … Og den var jo ret kort … med åbne arme og blot glædede os til at se, hvad Pier5 kunne tilbyde.

Gennemført lækkert

Vi blev budt indenfor i hvad der må være noget nær det mest gennemførte rum, vi nogensinde har oplevet på et hotel.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Hver eneste kvadratmeter oste af velvalgt design og kvalitet, og i højtalerne flød “Just the two of us” ud som en romantisk påmindelse om, hvorfor vi var checket ind i første omgang – mens en digital pejs bød os velkommen med en indbydende knitren.

Udsigten udover Limfjorden blev ikke dårligere af at komme et par etager op, og skal den lige toppes, så kan man smide sig i badekarret, der er placeret midt i soveværelset og giver én frit udsyn til netop vandet – hvis da ikke et glas champagne, duftlys og modne jordbær i forvejen dækker for udsigten.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Det er til at leve med, kan man sige.

Vores oppakning blev sat i et hjørne, mens vi viste os selv rundt i de lokaler, der i de kommende timer skulle være vores “hjem” – og sådan føltes det faktisk også hurtigt; hjemligt.

Dette må afgjort skyldes den generelle varme stemning på hotellet, der også sidder i værelsernes vægge.

For ellers var der ikke meget velkendt og hjemligt over de dyre messingarmaturer, kunstværker på væggene – og et toilet, der tilbyder både varm og kold skylning af dit bagparti …

“Roomservice!”

Mens vi trykkede lystigt på toilettets vægophængte “fjernbetjening”, bankede det på døren … og det var ikke naboen, der ville klage over vores ivrige hvin, hver gang vi fandt en ny feature i toilettet.

Det var derimod “Roomservice!”, der høfligt præsenterede sig ved ankomst og herefter anrettede et morgenmadsbord, der var lige præcis til at hvine over.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

De fleste gæster vælger at indtage morgenmaden i hotellets restaurant på 1. sal, men Pier5 tilbyder også at anrette det på selve værelset.

Alle råvarer på menuen er nøje udvalgte – og helst så lokale, som muligt – hvilket både kunne ses og smages.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?
MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Forkælelse til trætte fusser

Efter indtagelsen af dette kongemåltid, måtte vi kaste os i de bløde dyner, som dobbeltsengen (naturligvis) var redt op med.

Fra sengen var der udsigt til både fjorden, men også en nydelig fladskærm, der kunne vise alt det dårlige fjernsyn, man kunne drømme om på sådan et getaway.

Det blev der dog ikke tid til, for næste banken på døren var igen roomservice, der denne gang havde et wellness-kit med under armen.

“Forkælelse til trætte fusser” kaldte de det, og det indeholdt følgende:

  • Meraki emaljefad
  • Meraki Sæbebombe, Shea butter
  • Meraki Foot cream, 100 ml.
  • Meraki sokker, 1 par (kan bruges op til 50 gange)

Det hele måtte tages med hjem efter endt besøg – inklusive emaljefadet, ja (?!).

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Ganske vist var der ikke tale om den fulde spaoplevelse, men da vi lige toppede det med en tur i badekar, så nærmede vi os altså noget, der ligner – og endda uden at dele med nogen som helst … udover den ledsager, vi frivilligt havde valgt at følges med.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Gå en tur i byen

Mangler man dog noget stimuli, som værelset (og toilettet!) ikke kan give, så ligger Pier5 jo kun ganske få meter fra Aalborgs pulserende gågader.

Her kan man, under sit ophold, tage en shoppetur, få sig en fastelavnsbolle – eller måske gå på opdagelser efter alle de arkitektoniske perler, der jo også bryder bybilledet, hvis man ser sig omkring.

Det er blot et tip, hvis man ikke er i midtbyen til daglig.

Det er vi jo, så hotelværelset og udsigten derfra var mere end rigeligt til os.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

Cocktails udover det sædvanlige

Som nævnt har Pier5 ikke kun smukke omgivelser bag lukkede døre.

Så snart du træder ind på hotellet, bliver du mødt af – ja, faktisk blæst bagover – af netop de vilde faciliteter.

Med til hotellet er der nemlig også en cocktailbar, der gerne tager imod besøg fra aalborgensere, der kommer direkte fra gaden.

Vi har flere ganske tidligere omtalt cocktailbaren, der er kendt for sine forrygende, lokale cocktails og ikke mindst den pizzabar, man hver tirsdag og torsdag kan dykke ned i, i restauranten.

Flere gange om året skifter VAERFT, som cocktailbaren også hedder, menukortet ud og tryller i stedet helt nye varianter frem.

MigogAalborg anmelder: Er det her Aalborgs vildeste hotelværelse?

I forbindelse med vores besøg fik vi også muligheden for at smag flere af nyhederne, der alle har det tilfælles, at de er inspireret af Aalborgs historie.

Vi fik serveret “Fjordbyens Tryllestøv”, der netop refererer til byens lille perle i Vestbyen, hvor kreativitet og mangfoldighed bor side om side – ligesom de søde smagsindtryk også gør i cocktailen.

Kæmpe anbefaling

Efter at have brugt alle dagens bedste timer hos Pier5, og deres eminente suite, kan vi – ligesom Forbes – blot konkludere, at de simpelthen være et af verdens bedste hoteller.

Om ikke andet, så i hvert fald et af Aalborgs.

Vi har i hvert fald endnu ikke oplevet et andet sted i byen, hvor der er kræset for alle detaljer på denne måde, som Pier5 formår.

Hvis du engang i fremtiden overvejer en getaway, men måske ikke just tænder på tanken om et helt masse kørsel derhen, så overvej en tur hertil.

Det kan godt være, at omgivelserne uden for hotellet ikke er så nye og spændende, men den del kan Pier5 til gengæld stå for uden problemer.

Del artikel

Andre læser også