Pho Saigon begejstrer i Aalborg: Scorer topkarakter på Take Away

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

For ét år siden åbnede en perle af et asiatisk spisested i de tomme lokaler på Østerbro 22.

Det er selvfølgelig Pho Saigon, vi taler om.

Her kan man både spise inde på selve restauranten og få Take Away. Pho Saigon specialiserer sig i autentisk vietnamesisk mad, og er blevet taget rigtig godt imod af aalborgenserne.

Da vi talte med ejeren, An Tri Ly, før åbningen i 2018, lovede han, at Pho Saigon ville blive de allerskarpeste på prisen sammenlignet med andre asiatiske spisesteder i byen, og at kvaliteten ville være i top.

Nu er ét år så fløjet forbi, og det store spørgsmål skal besvares:

Hvordan er det gået?

“Det har været et helt fantastisk godt år,” fortæller An Tri Ly begejstret.

Kunderne har taget rigtigt godt imod konceptet.

Jeg lovede, at prisen ville være i bund og kvaliteten i top, og det løfte har vi holdt. Det fortsætter vi også med fremover.”

Alle retter kan krydres med chili, hoisinsauce, lime, koriander, lime og mynte.

Autentisk og spændende

Tager man ikke An Tri Lys ord for gode varer, behøver man blot at kigge på restaurantens anmeldelser på Just Eat for at fornemme aalborgensernes begejstring for de traditionelle vietnamesiske retter.

Med en samlet vurdering på 5.5 stjerner ud af 6 mulige, er Pho Saigon en af de mest populære asiatiske spisesteder i Aalborg – både baseret på oplevelsen af maden og servicen.

“Kunderne fortæller os, at vores mad er meget autentisk og spændende.

Mange kommer ind og prøver pho suppe for første gang, og det ender med at blive deres favorit,” siger An Tri Ly.

Phở, som restauranten er opkaldt efter, er en traditionel vietnamesisk risnudel-suppe fyldt med grøntsager og oksekød.

De enkelte regioner i Vietnam har forskellige nudelsupper, og hos Pho Saigon kan du bl.a. prøve Hủ Tiếu Nam Vang,  som stammer fra det sydlige Vietnam, og Cơm Sườn, som er en populær ret i det centrale Vietnam.

Vietnam er især kendt for deres vietnamesiske sandwich Bánh Mì, som serveres med valgfrit kød kombineret med sursøde vietnamesiske pickles og koriander i luftigt brød, og det finder du naturligvis også på Pho Saigons menukort.

Cơm Heo Quay Xá Xíu

Nye retter i 2020

Selvom det går rigtigt godt for An Tri Ly og teamet hos Pho Saigon, er de ikke blege for at introducere nye retter til de sultne kunder, og 2020 byder også på ændringer:

“Vi opdaterer hele tiden vores menu, og vi regner med, at der kommer tre til fire nye retter i februar.”

Altid nysgerrige (og lige dele sultne) forsøger vi at få lusket ud af An, hvad vi kan se frem til af hjemmelavede specialiteter, men ejeren holder kortene tæt ind til kroppen.

“Det er en hemmelighed,” lyder det grinende fra ham, og vi må slå os til tåls med forventningens glæde.

Pho Saigon har åbent hver dag fra 11.30 – 21.00. Alle retter kan også fås som takeaway. Se menukortet her.

Nu er man helt klar: Aalborgs første veganske foodtruck åbner i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

miDet har været længe undervejs. Men nu er der kun få dage til, at det hele bliver en realitet.

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Men så kom Corona buldrende og satte en stopper for, at man kørte rundt i Aalborg på forskellige lokationer. I stedet fandt man en løsning med en fast placering lige ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

Klar til de første gæster fra søndag

Nu er man så klar til at byde de første gæster velkommen fra på søndag d. 16. august, hvor man åbner klokken 14.00 og holder åbent indtil klokken 20.00.

“I starten kommer vi primært til at servere burgere og fritter.

Alt i burgerne er lavet fra bunden med grøntsager fra vores lokale leverandører.

De veganske bøffer består af mange friske ingredienser, dressingerne laver vi også selv og så er “ostesaucen” også lavet af grøntsager. Der er virkelig tænkt over hver lille ingrediens, og det er lavet på kærlighed,” forklarer den ene del af det nye madsted, Kolbrún Gunnarsdóttir.

Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir har startet projektet i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski.

Laves frisk på stedet

Fritterne er lavet af lokale kartofler, helt uden giftstoffer.

Al maden laves helt frisk på stedet og serveres med masser af mikrogrønt. For de uindviede er det grøntsagsskud med enormt meget smag.

“Vores leverandører er Grønt Smag, Milpa Have og Sandmosens Permahave, som alle kommer fra Aalborg og omegn.

Vi bruger mindre, lokale farmere, som har mulighed for at dyrke på en mere bæredygtig måde uden at bruge giftstoffer. Vi vil hellere støtte op om dem og lokalsamfundet end at købe noget, der er masseproduceret,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir

VeganDóttir er primært takeaway, men der er en fin udendørs terrasse, hvor man kan sidde og hygge. Alle møblerne i området er bygget af dem selv af genbrugsmaterialer.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi håber, at aalborgenserne vil tage imod vores bæredygtige koncept.”

Hvad: Åbner på søndag den 16. august, kl. 14.00 og har åbent indtil kl. 20
Hvad sker der: De kan lokke med en masse musik til åbningen. White Wolf og vinyl DJ’en Chris Power kommer for at spille.
Hvor:  Hjulmagervej 58 (ved siden af Råt&Godt)

Åbningstider. De har åbent på mandag den 17. august, men herefter er åbningstiderne: Mandag og torsdag lukket. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag åbent fra 12.00 til 20.00 og søndag åbent 12.00 til 18.00.

Meget mere Street Art i byen: Kendt kunstner maler nyt stort gavlmaleri i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

Her i Aalborg nyder vi rigtig godt af det smukke Street Art rundt omkring på forskellige gavlmalerier i byen.

Inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til flere. Det første er allerede godt i gang med at blive malet.

Den verdenskendte kunstner INTI fra Chile er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med et gavlmaleri midt i Aalborg.

Det sker på Nørregade 31, hvor man kan se ham arbejde hver dag frem til 18. august i næste uge.

Stort scoop at få ham til Aalborg

Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver som et latinsk karneval mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret stærkt teknisk strøg.

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

“Vi er rigtig stolte over, at så stort et navn på Street Art scenen er kommet her til Aalborg og laver det næste store gavlmaleri.

Vi håber rigtig mange vil kigge forbi de kommende dage og se ham arbejde,” lyder det fra Kirk Gallery, som er initiativtager på de forskellige gavlmalerier.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Kæmpe scoop: Dansk Hollywood-stjerne optræder snart i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Michael Qureshi

“Engle og Dæmoner”. “Fast & Furious”. “The Last Kingdom” og mange flere.

Det er sjældent, at en skuespiller med så mange Hollywood-produktioner pludselig opfører et stykke kombineret soloteater og musikoplevelse i en kirke i Aalborg.

Men det bliver nu en realitet.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster fredag 11. september kl. 19 Vor Frue Kirke i Aalborg med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Ublu hyldest

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder.

Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

Kvadrofonisk lyd

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

Succes med Prædikerens Bog

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Vor Frue Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond.

Der bliver sandsynligvis nok hurtigt udsolgt i forhold til begrænset antal billetter på grund af Covid-19 restriktioner

Du kan købe billet lige her