Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Af Nathalia Hentze Nielsen

Aalborg er en populær studieby, og som resultat flytter tusindvis af unge mennesker til byen hvert år fra hele landet.

Så mange nye studerende betyder også stor efterspørgsel på boliger, og er du udefrakommende, er det ikke altid, at du ved, hvad der er et godt område at bo i.

Ovenikøbet ankommer du ofte uden nogen form for netværk, og det kan være nogle ensomme første måneder, mens du forsøger at etablere dig.

Alt det er de opmærksomme på hos Udlejemegleren, der står for udlejningen af  lejlighederne i Petersborg Oase; et unikt lejeboligprojekt med 58 lejligheder, fordelt på 1, 2 og 3 værelses lejligheder på Riishøjsvej i Vejgaard, hvor tryghed og fællesskab er i højsædet.

Her får du alt det fede ved kollegie-oplevelsen uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af din bolig – og så behøver du ikke engang være studerende.

Lejlighederne er flot indrettede og har alt, hvad du skal bruge – fra hårde hvidevarer til opvaskemaskine og et badeværelse med kombi vaske/tørremaskine.

Det er dermed et trin op på kvalitetsskalaen fra, hvad du normalt ser i lejligheder henvendt til det unge segment.

Men de fantastiske fællesfaciliteter er, hvad der virkelig adskiller Oasen fra andre lejemål.

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Søde og imødekommende naboer

Allerede når du træder ind i bygningens foyer med de store vinduer, planter og fine indretningsdetaljer i guld og mørkt træ, får du en fornemmelse af, at du er ved at træde ind i, ja, nærmest et hotel.

Kræsen for detaljerne går igen i bygningens gange med de flotte træpaneler, og der er lidt en New Yorker vibe over det hele.

Dette gælder også beboerne, fordi bevæger du dig gennem den store bygning, er det lige så sandsynligt, at en person siger “hej” på dansk som, at du får et “hey” på engelsk.

Danske unge bor her side om side med internationale unge, og du spotter med garanti også et par hunde.

Her må du nemlig gerne eje kæledyr, og den slags rummelighed er generelt rammende for udlejeren, der tror på at god dialog er vejen frem – også mellem lejerne.

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Det kan Benedicte nikke genkendende til. Den 23-årige markedsføringsassistent flyttede ind den 1. april 2022 og er faldet godt til.

“Det er dejligt at bo her. Der er masser af natur og parker rundt om stedet, det er nemt at komme til og fra midtbyen, og så har jeg en veninde, der bor her, som jeg kan bruge fællesområderne med.

Vi har også en Facebook-gruppe for os lejere, og jeg har allerede brugt den til at spørge, om jeg kunne låne et HDMI stik. Folk er virkelig søde og imødekommende her,” fortæller hun og tilføjer:

“Indretningen betyder også meget.

Min lejlighed er en etværelses, men fordi klædeskabet fungerer som en rumdeler, føles det som om, den er meget større, og med en vaskemaskine og opvaskemaskine er det nemt at få en god struktur i hverdagen. Det havde meget at sige, da jeg valgte lejligheden.”

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Alt fra yoga til fitness og brætspil

I Petersborg Oasen er der to etager og en kælder, og på alle niveauer er der tænkt over rammer, man kan hygge sig i enten i fællesskab med andre eller alene, hvis det er det, man har lyst til.

I kælderen er der både eget fitnesscenter, yogarum, upcycling-rum, pool-rum og et festlokale.

I stuen finder du en lounge til fællesspisning og brætspil, hvor der også er placeret en storskærm, der kan bruges til filmaftener eller fodbold. Der er endvidere en bar og et fælleskøkken.

Man fornemmer straks, at det er hjerterummet, og da vi er på besøg, sidder der også flere beboere og snakker over øl.

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

Fede lejeboliger og faciliteter: Petersborg Oase tilbyder unge et trygt fællesskab

På øverste etage er det såkaldte “lektierum”, der også kan bruges til mødelokale eller fællesspisning. Heroppe finder du sofaarrangementer i gangene, der lægger op til at mingle med naboerne.

Alt det er tilgængeligt til de lejere, der har lyst til at bruge det, og er der noget, du mangler kan, du altid tage fat i udlejeren.

“Vores beboere er med til at forme deres omgivelser.

Der var for eksempel flere, der efterspurgte nogle ekstra maskiner i fitnessrummet samt en højtaler, de kunne koble sig op på, og det er vi ved at sætte op nu,” fortæller Marianne, der er projektleder hos Udlejemegleren.

Tæt på parker og offentlig transport

Placeringen er også væsentlig at fremhæve, da Petersborg Oasen ligger lige i smørhullet mellem centrum af Aalborg og Aalborg Universitets lokaler i øst. Her kan du nemt komme frem med enten cykel eller Plusbussen, der kører kun to minutter fra adressen.

Grønne områder er der også mange af. Fra Vejgaard har du kun 5 minutters gang til den store Sohngårdsholmpark og kun 10 minutter fra skønne Østre Anlæg.

Ønsker du at være i mere fredelige omgivelser, kan du nemt trække dig tilbage i din egen lejlighed.

Med beliggenheden på Riishøjvej og Petersborgvej i Vejgaard finder du nærmest ikke et roligere område i Aalborg, og vil du gerne sidde udenfor og nyde det gode vejr, er der fælles have med loungemøbler, du kan bruge.

Ønsker du at kaste et nærmere blik på de flotte lejligheder og fællesfaciliteter, kan du kontakte Udlejemegleren på telefon 20 71 80 70 eller via mail.

Del artikel

Andre læser også