Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Underjordisk investering: Penny Lane udvider med topmoderne bageri

Af Stine Kjølby Christensen

I 14 år har Penny Lane sørget for brød, kager og andre lækkerier til forbipasserende og stamkunder på Boulevarden.

Trods de mange år på bagen er der dog ikke noget, der indikerer, at caféen og bageriet ikke skulle være med på noderne: Tværtimod.

Efterspørgslen på bagværk har nemlig aldrig været større, og derfor har Penny Lane længe gået med overvejelser omkring, hvordan man kan effektivisere og udvide produktionen – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

I den forbindelse er der blandt andet blevet kigget på flere nye lokaler uden for Aalborg, hvor produktionen fremover kunne foregå – men nu er løsningen i stedet fundet indenfor bageriets egne fire vægge.

“Der er mange, der ikke ved det, men hele vores bageri ligger jo i kælderen under caféen.

Herfra har vi indtil nu produceret alt vores bagværk lige under brædderne, hvor vores gæster køber det,” fortæller Jonas Nikolai Hütscher Hejlesen, der er indehaver af Penny Lane og fortsætter:

“Nu har vi mærket efter og efter 1,5 års søgning efter passende lokaler, er vi i stedet kommet frem til, at bageriet skal ligge på Boulevarden 1.”

Produktionen effektiviseres

Det betyder, at Penny Lane fra næste uge går i gang med en intensiv renovering af hele underetagen, hvor der skal gøres plads til topmoderne ovne, udstyr samt en ny elevator; sådan at der fremover kan produceres langt mere og langt mere effektivt.

“Ved at vi øger kapaciteten, kan vi i princippet producere det dobbelte uden at nogen føler, at de får mere at lave.

Når vi bager 1.200 bedstemorboller nu, så skal det gøres over 10 omgange. I det nye bageri kan vi gøre det over to,” fortæller Jonas om det nye bageri.

Penny Lane er også brødleverandør til flere af byens spisesteder og skal også være med fra start, når Café Peace udvider med en café i Blokhus.

Renoveringen forventes at strække sig i op til 10 uger, men går du og frygter, at du skal undvære Pennys bagværk i mellemtiden, så kan du ånde lettet op.

Bageriproduktionen flyttes nemlig til et andet velkendt sted i byen.

“Vi har indgået en aftale med Aalborg Kongres & Kulturcenter om at få lov at bage hos dem, mens vi bygger om,” fortæller Jonas.

Lukker efter påske

Penny Lane holder åbent hele påsken på nær mandag, hvor nedrivningen af bageriet startes. Derfor vil der være lukket for alt salg fra mandag til onsdag i uge 14.

“Alt skal pilles ned, så vi kan sætte alting op på ny. Alle ventilationer skal udskiftes, der skal væltes nogle vægge ind til en cykelkælder, og så er det ellers bare med at få det hele bygget op fra bunden.

Bogstaveligt talt,” siger Jonas med et grin.

Udover at have investeret i det allerbedste udstyr, man som bager kan drømme om, så får Penny Lanes bagere og konditorer også 40-50 kvm. mere plads at arbejde på.

Da de store forandringer udelukkende skal ske under overfladen, får ombygningen altså ikke nogen åbenlys indflydelse på selve caféen.

“Det er lidt ærgerligt, at vi ikke har mulighed for at vise det mere frem, og folk bliver næsten altid overraskede, når vi fortæller, at det hele bages lige nedenunder.

Ikke desto mindre bliver det rigtig rart for vores ansatte, at de ikke skal stå oveni hinanden, og at alting kan gøres hurtigere.

Så det glæder vi os rigtig meget til,” slutter Jonas.