Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pause i retssagen: Det har tiltalte forklaret om drabsnatten

Af Redaktionen

I dag startede retssagen i Mia-sagen.

Retssagen skal vare over ni dage og er dag for dag opdelt efter et program, der i sidste ende skal føre frem til den endelige strafudmåling for tiltalte.

Det skete der i dag

I dag, den 7. juni, fortalte anklager Mette Bendix, at anklagemyndigheden vil gå efter livsvarigt fængsel til den 37-årige tiltalte, subsidiært en forvaringsdom.

Forsvarer Mette Grith Stage sagde, at den 37-årige nægter sig skyldig i drab og voldtægt af Mia Skadhauge Stevn, men erkender at han havde usømmelig behandling med lig.

GPS afslørede rute

Under retssagen blev det afsløret, at politiet har kunne følge den 37-åriges færden. Selvom han havde slået sin GPS i bilen manuelt fra, lagrede den stadig hans data, da der var sket en fejl i bilen, fortalte anklager.

Politiet har dermed kunne se, at bilen ankom i Aalborg tre en halv time, inden Mia forsvandt, og at han senere kørte til Hammer Bakker og sin bopæl i Flauenskjold.

De har også kunne se, at bilen klokken 15.00 den 6. februar var forbi Dronninglund Genbrugsplads og byggemarked samt flere byggemarkeder dagen efter, hvor han bl.a. købte afløbsrens, kaustisk soda, gummihandsker og en overtræksdragt.

Dagen efter, den 7. februar, afslørede data, at han kort før midnat og endnu en gang efter midnat kørte til Dronninglund Storskov.

Fandt to grave

De områder i Hammer Bakker og Dronninglund Storskov, hvor den tiltalte havde befundet sig, blev undersøgt af politiet.

I Hammer Bakker fandt de Mia Skadhauge Stevns nøgler og et hårelastik, og i Dronninglund Storskov fandt de hendes lig, der var blevet parteret og gravet ned i to grave.

Politiet fandt også det værktøj, som den 37-årige er tiltalt for at have brugt.

Navneforbud ophævet

Retten har valgt at ophæve navneforbuddet i sagen, men MigogAalborg vil ikke skrive den tiltaltes navn, før der er faldet dom i sagen.

Tilbød Mia et lift

Det sidste, der skete før pausen var, at den tiltalte begyndte sin redegørelse for hvad der skete mellem han samlede Mia op og til hun endte i Dronninglund Storskov.

Indtil videre har han forklaret, at han tilbød hende et lift på Vesterbro, fordi hun så ud til at fryse, hvorefter han kørte hende rundt i området.

Han spurgte ikke efter hendes adresse, men endte med at køre rundt til forskellige sportsfaciliteter i byen, da Mia angiveligt skulle have sagt, at han skulle køre hende til “Sportens”.

Han fortalte før pausen, at han foreslog, at de tog på McDonald’s, så hun kunne komme i tanke om, hvor hun boede.

Retssagen forventer at forløbe således:

1. Retsdag: Afhøring af tiltalte

2. Retsdag: Afhøring af tiltalte

3. Retsdag: Civile vidner

4. Retsdag: Politividner og retsmediciner

5. Retsdag: Civile vidner

6. Retsdag: Dokumentation

7. Retsdag: Procedure for skyld

8. Retsdag: Votering og skyldskendelse

9. Retsdag: Evt. procedure om sanktion og dom

Del artikel

Andre læser også