Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pas på i pinsen: Her er der risiko for kø og forlænget rejsetid

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Pinsen er næste skud på stammen i rækken af helligdage på denne side af sommerferien, og som altid betyder det, at mange vil begive sig ud på en længere køretur, hvilket kan give perioder med tæt trafik, kødannelser og forlænget rejsetid.

Det skriver Vejdirektoratet.

Allerede fra i eftermiddag mellem kl. 13.00 og 19.00 er der stor risiko for at blive fanget i en kø, da udrejsetrafikken her vil blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik, når folk skal hjem fra arbejde.

Lørdag mellem kl. 11.00 og 14.00 er der ligeledes risiko for tæt trafik flere steder i landet.

Som nedenstående kort viser, er der også risiko for kø og forlænget rejsetid i Nordjylland. På E45 Nordjyske Motorvej i og omkring Aalborg forventer man tæt trafik, mens især i området omkring Skagen forventer såkaldt sommerhustrafik.

Husk også, at der i denne weekend er både International Parade og Aalborg Børnekarneval i Aalborg. Det påvirker også trafikken og flere veje er spærret. Få overblikket her:

Pas på i pinsen: Her er der risiko for kø og forlænget rejsetid

Trafikken vil disse dage hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland og Fyn via E20 og rute 21 mod Sjællands Odde, mens det modsatte scenarie vil udspille sig om mandagen på 2. pinsedag, hvor hjemrejsetrafikken vil give udfordringer på samme strækninger, men denne gang i østgående retning mod København og omegn.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de nævnte tidsrum.

Pas på i pinsen: Her er der risiko for kø og forlænget rejsetid

Ekstra pres på sommerhusområder

Det flotte og solrige forårsvejr forventes at trække rigtigt mange mennesker mod de store sommerhusområder rundt omkring i Danmark.

Trafikalt vil det især give udfordringer på rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse, rute 21 mod Sjællands Odde, rute 11 langs den jyske vestkyst mellem Ribe og Ringkøbing og rute 40 mod Skagen.

Del artikel

Andre læser også