Sygehus Nord under forvandling: Nu sætter kommunen to store parkeringspladser til salg

Af Emil Kjær Jørgensen

I forbindelse med opførelsen af det nye Supersygehus er Sygehus Nord sat til salg i offentligt udbud for Region Nordjylland.

Og nu følger to parkeringspladser tæt på området trop.

Parkeringsanlægget ved Gåsepigen med 145 p-pladser og parkeringsanlægget i Urbansgade ved Azzurra og Helnan Phønix Hotel med 45 p-pladser, er nu sat til salg af Aalborg Kommune, der ejer arealerne.

Det skriver Nordjyske lørdag.

“Vi får allerede nu henvendelser fra dem, der gerne vil investere i Sygehus Nord. De spørger, hvad der kan lade sig gøre, hvad må de bygge, og hvad tænker kommunen fremadrettet i forhold til, hvad det er for en planlægning, der skal være derinde,” siger by- og landsskabsrådmand Hans Henrik Henriksen til Nordjyske.

Kommunen er blevet rådet til at gå i markedet nu, fordi der netop er massiv interesse for de områder, som regionen har sat til salg.

Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Det skal der sker med området omkring Sygehus Nord

Region Nordjyllands salg af “Sygehus Nord” omfatter ejendommene Reberbansgade 15, Urbansgade 32, 38 og 40, Ladegårdsgade 3, 5 og 7 samt Stengade 10 og 14, og salget er i offentligt udbud.

Ejendomsmægler og valuar Stig Theilmann i EDC Erhverv Poul Erik Bech har tidligere udtalt:

“Det er en utrolig spændende opgave, som vi har arbejdet på de sidste tre år, så vi er glade for, at ‘Sygehus Nord’ nu er klar til salg i offentligt udbud.

Det er en yderst centralt placeret ejendom i midten af Aalborg med ca. 2.5 ha. grundareal. Mindsteprisen for ejendommen er fastsat til 200 mio. kr., hvor den offentlige vurdering for ejendommene samlet er på 278 mio. kr.”

‘Sygehus Nord’ har et bygningsareal på 42.072 m², kælderareal på 10.923 m², boligareal på 4.314 m² og et erhvervsareal på 40.136 m². Den fremtidige ejer af ‘Sygehus Nord’ har således gode muligheder for at omdanne området til et fremtidigt, spændende bolig- og erhvervsområde i centrum af Aalborg.

Alle indkomne købstilbud er fortrolige indtil salg er sket. Købstilbud skal være EDC Erhverv Poul Erik Bech i hænde senest fredag den 15. januar 2021 kl. 12.00.

Til Nordjyske fortæller Hans Henrik Henriksen, at kommunen arbejder på en helhedsplan for området, hvor det er meningen at der bl.a. skal etableres boliger, erhverv, et grønt område og underjordisk parkering.