Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver markant dyrere: Så meget stiger prisen på parkering i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Fredag formiddag præsenterede Det udvidede Økonomiudvalg sit budgetforslag for 2023-2026 på vegne af Aalborg Byråd.

En del af budgetforslaget er, at prisen skal stige på at tage færgerne til Egholm og Hals-Egense, mens bilisterne i Aalborg fra 2023 også skal vænne sig til at betale lidt mere penge for at parkere på de kommunale parkeringspladser rundt omkring i byen.

Det skriver Nordjyske.

Stigningerne forklares med, at man har haft et større indtægtstabt, da man solgte Budolfi Plads – og siden hen aldrig har justeret p-afgiften til budgettet. Derfor mangler der penge i kassen.

Sådan stiger priserne for parkering i Aalborg (pris pr. time)

Sauers Plads: Fra 7. kr. til 10 kr.

Kompas Hotel (det tidligere sømandshjem): Fra 7 kr. til 10 kr.

AKKC: Fra 7 kr. til 8 kr.

P-pladser i Vestbyen og Mellem Broerne: Fra 7 kr. til 8 kr.

Gåsepigen beholder sin nuværende pris på 16 kr. pr. time, mens vi skal regne med at komme til at betale cirka 2-4 kr. mere pr. billet til færgerne på grund af den kraftige stigning på brændstof.

Som en naturlig konsekvens af prisstigningerne vil priserne på p-licenser stige til det dobbelte, og årskort til de kommunale p-huse vil også stige.

Som man kan læse af referatet for byrådets budgetdrøftelser, så blæser der også lidt positive vinde over parkeringsforholdene i byen. For der er også sat penge at til at forbedre en række anlæg:

Renovering af P-anlæg Sauers Plads

En byggeteknisk gennemgang af P-dæk Sauers Plads viser, at parkeringsanlægget har behov for en renovering. Fugerne på p-dækket er mangelfulde, der er konstateret skader på betonelementer, brandskabene er skadet eller i dårlig stand, og belysningen bør optimeres ud fra drifts- og miljøhensyn.

For at sikre anlæggets levetid foreslår Det udvidede Økonomiudvalg, at der afsættes 1,2 mio. kr. i 2023 til at gennemføre den nødvendige renovering.

Renovering af P-anlæg AKKC

P-huset ved AKKC blev åbnet i 2002 og har længe stået overfor en større renovering. Dette har dog afventet diverse udviklingsplaner for området. Derfor har Det udvidede Økonomiudvalg besluttet at give P-huset en tiltrængt renovering i 2023, og det foreslås, at der afsættes 7,9 mio. kr. i 2023 til renovering.

Del artikel