Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er altid proppet: Populær pantstation i Aalborg tvunget til at flytte

Af Michael Qureshi
Foto: Dansk Retursystem
Foto: Dansk Retursystem

Tit er den lukket, fordi der simpelthen er fyldt op.

Men snart er pantstationen ved genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg fortid. Det skriver Nordjyske.

Dansk Retursystem er ved at søge de nødvendige tilladelser til at flytte til en ny lokation. Det bliver med stor sandsynlighed ude i City Syd ved Aalborg Storcenter.

Årsagen til at den populære pantstation skal flytte er, at man er nødt til at finde mere plads til en mere ny og moderne pantstation.

“Det der er hele misæren er, at vi udskifter pantstationen til en ny pantstation, hvor man ikke lægger sækkene ind i den, men hælder det ned i.

Det er den næste generations pantstationer, som vi har, og den kræver altså noget mere plads,” siger kommunikations- og brandingchef hos Dansk Retursystem A/S, Anne-Mette Bundgaard til Nordjyske. 

Man hælder bare ned

Den nye station behøver heller ikke at bruge de pantsække, vi kender fra i dag. Tanken er, at man bare hælder ned, og så sætter maskinen automatisk pengene ind på din konto efterfølgende.

Der findes utallige ting, som er sjovere end at stå og sætte flasker i en pantautomat i et supermarked.

Rigtig mange aalborgensere har siden opdaget, at det er væsentligt hurtigere og lettere at samle alle sine flasker og dåser i store pantsække og aflevere dem på pantstationen ved genbrugspladsen på Over Kæret i Aalborg.

Men det store succes har også haft sin pris.

Dansk Retursystem har tidligere oplyst til MigogAalborg, at den er blandt de mest brugte i hele landet, og derfor kan den have svært ved at følge med det store tryk.

Planen var oprindeligt, at man ville bygge den nye pantstation ude ved Over Kæret, men grundet populariteten må man altså kigge sig om efter et nyt sted i Aalborg.

Eksploderede under Corona

Tilbage i 2015 blev de første pantstationer bygget for at teste, om der overhovedet var interesse for at aflevere meget pant på én gang.

Efter en rolig start fik danskerne øjnene op for pantstationerne, og under corona nærmest eksploderede interessen med en stigning på 40-60 procent i 2020 i forhold til året før. 

Det har givet lange køer ved pantstationerne, og de ældre modeller, hvor man bruger en særlig pantsæk, bliver nu hurtigt fyldte – til stor frustration for de trofaste pantstationsbrugere, der har set fidusen i at kunne aflevere meget pant på én gang. 

“Vi er nærmest blevet væltet af interessen for pantstationerne, og jeg vil gerne beklage til dem, der er kørt forgæves for at komme af med deres pant.

Vi har løst det, så godt vi kunne, mens vi arbejdede på højtryk på udviklingen af pantstationerne.

En pantstation er nemlig ikke en hyldevare, det er noget, der tager tid at udvikle og teste, så den passer til danske forbrugeres behov, men nu har vi en løsning klar,” siger Lars Krejberg Petersen.