ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pandemiafdeling i Aalborg taget i brug: Første patienter er indlagt på særlig afdeling

Af Redaktionen

I starten af marts gjorde Aalborg Universitetshospital en beredskabsplan med blandt andet at forberede en særlig pandemiafdeling.

Den er nu for første gang taget i brug, hvor fem patienter lige nu er indlagt. Det skriver TV2 Nord mandag.

Ifølge mediet er ingen af dem indlagt på den intensive afdeling, og derfor skulle de angiveligt ikke være i kritisk tilstand.

2. marts skrev Region Nordjylland, at en ny pandemiafdeling på Aalborg Universitetshospital, Syd, var ved at blive oprettet og skulle stå klar, hvis der på sigt skulle vise sig et behov for at isolere et større antal behandlingskrævende patienter med sygdommen COVID-19.

Det er nu blevet nødvendigt.

Der er plads til op mod 50 patienter på den særlige afdeling.

En dejlig solstrålehistorie

Pandemiafdelingen har til huse, hvor der har været Patienthotel og enkelte andre afdelinger. Disse er flyttet til andre lokaler på hospitalet.

Generelt knokler sundhedspersonalet i Nordjylland og det øvrige Danmark for at vi klarer os igennem krisen. Tidligere i dag kunne vi fortælle om en solstrålehistorie.

Region Nordjylland åbnede søndag op for, at alle med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til regionens hospitaler.

Og den opfordring har nordjyderne taget til sig.

I dag skriver Regionshospital Nordjylland på Facebook, at mandag morgen er der allerede over 1000 mennesker, som har tilmeldt sig.

Den yngste er 17 år, mens den ældste er 71 år.

“Vi håber ikke, der bliver brug for jer – men for Søren, hvor er det rart at vide, at SÅ mange er klar,” skriver de på Facebook.

Del artikel