ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På vandretur i det fri

Af Annoncør

Der er mange glæder ved at bo i det nordjyske. Den smukke og mangfoldige natur er en af dem. Det er en kilde til mange gode vandreture i det fri, hvor tankerne kan løbe og hovedet kan få ro imens du fordyber dig i de omsluttende grønne omgivelser.

Vandreture er populære i den danske natur, og det er der gode grunde til. Det er godt for kroppen at bevæge sig rundt, og samtidig er det sundt for dit mentale helbred at bevæge dig ud og komme i ét med naturen.

Tæt på Aalborg 

Du kan finde mange gode vandreture i Aalborg og omegn, så du ikke behøver tage så langt væk for at få en spændende oplevelse i naturen. En oplagt mulighed kunne være Hammer Bakker.

Den enorme bakkeø inviterer til lange vandreture, gode løberuter og til at spotte dyrelivet. Du vil opleve store strækninger med flot hedelandskab samt en tæt bevokset nåleskov. Der er mulighed for at se råvildt, sjældne fugle og sanke eksempelvis bær og svampe.

Du kan også overnatte i Hammer Bakker. Der findes primitive lejrpladser med store, rummelige shelters, hvor dig og dit eventuelle selskab kan slå jer ned for natten. Tænd op i lejrbålet og hyg jer med historier fra dagen imens I nyder den helt specielle stemning, der opstår om aftenen og natten ude i det fri. 

Der findes også mange andre oplevelser i Jylland, hvor du kan få stillet din sult for oplevelser i det fri.

Tag sydpå

Tager du lidt syd for Aalborg kan du også få smukke naturoplevelser med mulighed for mange sjove og udfordrende vandreture. Besøg for eksempel:

Fælles for de forskellige naturområder er, at de kan give dig en hel unik oplevelse ude i det fri. Rold Skov, som ligger i Rebild Bakker, byder på et utal af afmærkede vandreruter, som tager dig til Troldeskoven, springkilden og flere oldnordiske grave. Det er en superspændende oplevelse, hvor du vil kunne finde nye, hyggelige steder, hver gang du besøger skoven. 

Nord for Aalborg

Hvis du ikke allerede har taget turen til skagensområdet, så kan det være, du skal overveje, om det kunne være en mulig destination. Ved Råbjerg Mile kan du på første parket opleve naturens rå kræfter, når du bevæger dig rundt i sandmasserne i Danmarks største vandreklit.

Der er masser af muligheder for at få slidt vandreskoene i Aalborg og de dejlige naturområder i nærheden. Det er bare med at vælge, hvor du skal hen næste gang.

Del artikel