Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På tur i vikingetiden: Lindholm Høje lancerer særlige rundvisninger

Af Stine Kjølby Christensen

I Aalborg kan vi prale af at have et af danmarkshistoriens mest unikke fortidsminder.

Lindholm Høje var stedet, hvor aalborgensiske vikinger levede og døde – og i dag kan besøgende opleve de stensætninger, der pryder bakkelandskabet.

De mange stensætninger har ligget gemt og beskyttet af et flere meter tykt lag af flyvesand lige siden vikingetidens afslutning. De blev først genopdaget i slutningen af 1800-tallet, og området blev udgravet af Nationalmuseet i 1950’erne.

En udgravning, der også lokaliserede landsbyen, hvis indbyggere blev begravet på højen.

På rundtur i vikingernes fodspor

Som noget nyt, lancerer Lindholm Høje Museet nu nogle helt særlige rundvisninger, hvor man kommer med på en fascinerende tur tilbage til vikingetiden og får historien om de mennesker, der levede og døde – og ligger begravet – på det smukke område ved Lindholm Høje.

Det er museumsdirektør – og arkæolog – Lars Christian Nørbach, som guider rundt, og turen indledes udenfor på selve gravpladsen, hvor de mange stensætninger stadig står i landskabet, hvor vikingerne placerede dem for mere end 1000 år siden.

På tur i vikingetiden: Lindholm Høje lancerer særlige rundvisninger
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Rundvisningen fortsætter indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der både fortælles om udgravningen af området, begravelsesritualer og om dagligdagen i vikingetiden på Lindholm Høje – og ikke mindst kan man se de mange fine fund fra højen.

Efter rundvisningen, som varer en god time, serveres der lækker mad i den stemningsfyldte Café Lindholm, hvor al mad laves fra bunden af udsøgte danske og gerne lokale råvarer.

Inkluderet i prisen er nemlig et såkaldt Lindholmbræt med årstidens udvalg af nordjyske delikatesser; blandt andet pålæg fra Rævhede, hjemmerøget laks samt syltevarer og oste.

Hvad: Rundvisning på Lindholm Høje
Hvornår:
Tirsdag 20. august og 27. august, 17.00-20.00
Hvor meget: 260 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr

Billetter kan købes her.

Del artikel