Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På trods af kritik: I dag genåbner IKEA

Af Stine Kjølby Christensen

Der har været en del forvirring over hele landet, efter at regeringen løbende har meldt ud, at en genåbning af Danmark er undervejs.

I sidste uge kunne Aalborg Zoo glædeligt meddele, at de måtte åbne haven igen fra d. 1. maj – glæden varede dog kun få dage.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) gik nemlig ud og kritiserede, at flere virksomheder havde planer om tidlige genåbninger.

“Jeg vil ikke forholde mig til enkelte virksomheder. Men jeg vil på regeringens vegne opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt lægger sig fast på en tidlig genåbning, eller på, hvad der skal ske i maj måned, før der er blevet taget samlet stilling til næste fase af genåbningen,” lød det fra Kollerup til Ritzau.

Herefter meldte Aalborg Zoo ud, at de alligevel ikke ville åbne.

IKEA føler sig klar til en genåbning

Et andet sted i Aalborg har man dog valgt at holde fast i en genåbning. Dette sker i dag i IKEA, der ellers har været lukket siden 18. marts.

Rent juridisk har IKEA – ligesom Aalborg Zoo – loven på sin side, når det kommer til en genåbning. Og IKEA føler sig da også helt klar til igen at tage imod sine kunder.

I varehuset er der blandt andet blevet opsat plexiglas ved betalingsstederne, afstandsmarkeringer på gulvene og med garanti om, at alle kunder kan bevæge sig på mindst fire kvadratmeter hver.

“Vi er jo lukket ned frivilligt, og det er også frivilligt, om vi vil åbne igen.

Vi tager myndighedernes anvisninger om sundheden og sikkerheden meget alvorligt, og vi har derfor brugt nedlukningstiden på at se på, hvor vi skal implementere de foranstaltninger, der gør, at vi føler, at vi står 100 procent inde for de gældende retningslinjer,” siger Christian Mouroux Pedersen, Communication Manager, til TV2 Lorry.

IKEA genåbner i dag kl. 10.

ANNONCE FOR AALBORGS NYE TAKE AWAY FESTIVAL

Støt lokalt og få Take Away mad fra en af byens gode spisesteder. Måske et stort stjerneskud fra Svalegaarden MEST, Risotto fra La Locanda eller flæskestegssandwich fra Den Bette Kro. Priser på enten 55 kr. eller 75 kr. Læs mere her eller klik på billedet.

På trods af kritik: I dag genåbner IKEA
Arkivfoto

Del artikel

Andre læser også