Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På rejse i middelalderen: Tag på gå-selv-byvandring i Aalborgs gader

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg Historiske Museum er lukket. De populære byvandringer, der altid bliver revet væk, er aflyst og Aalborgs gader har i månedsvis ligget øde hen.

Men nu er der godt nyt! Nu hvor muséet ikke kan tage aalborgenserne med på tur, har de i stedet lanceret en udvidet udgave: Gå-selv-byvandring.

Med din mobil i hånden kan du gå, hvor du vil, når du vil og hvorhen du vil. Muséet har blot sørget for, at du har historien med under armen, og herefter kan du selv styre slagets gang.

Aalborg Historiske Museum lancerede i sidste uge en gå-selv-byvandring i forbindelse med besættelsen; nu er det klar med en ny udgave, hvor middelalderen er omdrejningspunktet.

Og hvad kan være mere spændende end at opleve historien præcist, hvor den fandt sted?

En del af middelalderbyen Aalborg er her nemlig stadig, hvis du kigger godt efter, mens andet ligger begravet under fødderne.

Oplev Aalborg i middelalderen

Rejsen starter foran Aalborg Historiske Museum og går herefter fra Vesterport til Østerport, hvor publikum vil opleve både de synlige og de usynlige spor fra middelalderen.

Du kommer forbi steder som Budolfi Kirke, Helligåndsklosteret, Gammeltorv, Rådhuset, Østerå, Algade, Gråbrødreklosteret og Vor Frue kirke, som alle var betydningsfulde steder i middelalderens Aalborg.

Aalborg var allerede i middelalderen (ca. 1050-1536) en af Danmarks førende byer med et blomstrende handels- og håndværksliv. Religionen var stærkt tilstede – der var ikke mindre end tre kirker og tre klostre.

Alt dette og meget mere kan du blive klogere på under byvandringen.

Du kan downloade et kort lige her og finde selve byvandringen lige her.