Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På opdagelse i Aalborg: Ny byvandring sætter fokus på arkitektur

Af Nathalia Hentze Nielsen

Er du vild med byvandringer og arkitektur, er der lige nu en unik chance for at kombinere de to i Aalborg.

Årets afgangsudstilling fra Arkitektur & Design på Aalborg Universitet er i år rykket ud i byen, så alle kan opleve den.

De studerende har arbejdet med forskellige tematikker; bl.a. hvordan man kan gøre verden bedre med god arkitektur og godt design. Her har de taget stilling til den tid, vi lever i, og de udfordringer vi møder i dag.

Udstillingen som hedder Urban Expo(s) sender dig på en byvandring, hvor du kan gå på opdagelse i udstillingerne på Aalborg Hovedbibliotek, KaffeFair, universitetsbygningen CREATE og Nordkraft.

Udstillingen kan ses fra d. 30. juni til d. 28. juli 2022.

Du finder et kort over byvandringen her.

På opdagelse i Aalborg: Ny byvandring sætter fokus på arkitektur

På opdagelse i Aalborg: Ny byvandring sætter fokus på arkitektur

Her hvad du kan udforske

CREATE på havnefronten danner rammen for de studerendes hverdag på Arkitektur & Design.

Indenfor kan du udforske afgangsprojekterne fra Industrielt Design, hvor løsninger på produktion design udstilles – alt fra cykler til balletsko.

Her kan du også opleve projekter fra Arkitektur og Urban Design, som bl.a. beskæftiger sig med ældreboliger og fremtidsbyer.

På Hovedbiblioteket kan du udforske to temaer: “Det offentlige rum” og “Fællesskabet”. I den første del af udstillingen kan du se et projekt, der arbejder med udviklingen af øen Egholm, eller hvordan vi kan skabe tryghed gennem urbant design.

Den anden del af udstillingen arbejder med fællesskaber og følelsen af at høre til. Her ses der et eksempel på et sted til flygtninge, hvor der er mulighed for at skabe nye møder mellem mennesker på flugt og lokalsamfundet.

På opdagelse i Aalborg: Ny byvandring sætter fokus på arkitektur
Udstillingen i Nordkraft befinder sig i Turbinehallen.

I Turbinegalleriet i Nordkraft anvendes den eksisterende, ikoniske arkitektur til at fremhæve projekter, der arbejder med transformation af bygninger, bl.a. Frederiksberg Hospital, et bryghus i Thisted og ‘Haus der Statistik’ i Berlin.

Sidst, men ikke mindst kan du besøge caféen KaffeFair. Her kan du se projekter, hvor turisme og oplevelsesarkitektur er i fokus. Det bliver mere og mere populært at rejse efter nære og mindeværdige oplevelser. Turister tager ikke kun på badeferie, men rejser efter mad, arkitektur, kultur og natur.

I projekterne ser du et bredt spænd inden for kultur og turisme og krydsfeltet herimellem.

Seneste nyt