ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Event næste lørdag: Så kan du købe friske fisk på Havnefronten

Af Simone Vestergaard

Opdateret – rettet version med korrekt dato

Lørdag den 18. august bliver Utzon Parken omdannet til fisketorv, når arrangementet Fiskeriet kommer til Aalborg for første gang.

Begivenheden er en pendant til “Fiskeriet kommer til Thisted” og “Fiskeriet kommer til København”, som arrangøren Hanstholm Fiskeriforening tidligere har holdt med stor succes.

Det hele starter på Havnefronten klokken 10.00 lørdag formiddag, oplyser Aalborg Kommune.

Friske fisk, direkte hevet op af Vesterhavet, bliver dagens helt store trækplaster. Udover at man kan købe friske fisk på auktion og til fast pris (På dagen langes der 7 friske rødspætter over bordet til kun kr. 100,00.), vil man også kunne få smagsprøver og købe mindre anretninger.

Event næste lørdag: Så kan du købe friske fisk på Havnefronten

Fiskerne fra Hanstholm flytter samtidig en mindre del af deres flåde til Aalborg Havnefront, og man vil derfor kunne besøge følgende fartøjer, der holder Åbent hus ombord:

Tobias Skødt, Pluto, HM 555 Kingfisher, Havfisken, Janni, Kutter Mathilde, Astoria, Pondus, Karbak, “Athena” og M/S Limfjorden.

Gratis adgang for alle besøgende

Der bliver gratis adgang for alle besøgende. Der bliver også mulighed for at komme ombord på uddannelsesskibet Athena og muslingefartøjet Limfjorden.

Som musikalsk og underholdende indslag er valget faldet på Tørfisk, der to gange i løbet af eftermiddagen giver koncert på havnefronten i Aalborg.

Det bliver for fuld udblæsning med kendte sange som “a’ lugter lidt af fisk i daw”, og det kan jo ikke være mere aktuelt i den anledning.

Viceborgmester Kristoffer Hjort Storm kommer og holder åbningstale for arrangementet.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Event næste lørdag: Så kan du købe friske fisk på Havnefronten

Om Hanstholm Fiskeriforening

Hanstholm Fiskeriforening kunne i 2001 fejre 100 års fødselsdag. Foreningen blev stiftet af de kystfiskere, som brugte landingspladsen ved Hansted.

Hanstholm Fiskeriforening dannede i samarbejde med Strandby Fiskeriforening foreningen Puljefiskeren i 2015. Foreningen Puljefiskeren står også for administrationen af Limfjordspuljen, som er en pulje for muslinge- og østersfartøjer. Limfjordspuljen har ca. 66 medlemmer.

Hanstholm Fiskeriforening driver også en erhvervsafdeling som servicerer havnens brugere og byens fiskevirksomheder, med kasseudlejning og kassevask. Der er døgnvagt, så fiskefartøjerne kan forsynes med rene fiskekasser, uanset hvad tid på døgnet de lander.

Med en omsætning på Hanstholm Fiskeauktion der i 2017 udgjorde kr. 693 mill. kr. blev der vasket omkring 2 mio. kasser.

Denne del af Fiskeriforeningens aktiviteter er derfor også en vigtig del af hele serviceapparatet på Hanstholm Havn.

Del artikel