På jagt efter en højseng? Så overvej disse 3 typer

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

En højseng er en smart løsning til børneværelset.

Højsengen løfter nemlig dit barns seng et godt stykke vej over jorden. Dette betyder, at du kan udnytte pladsen på værelset bedre. Hermed bliver der mere plads under sengen. Plads, som du eksempelvis kan vælge at bruge til et skrivebord, en sofa, opbevaring eller bare den ekstra legeplads, som børn jo elsker.

Markedet for højsenge er dog stort. Ikke bare er der mange forskellige senge. Der er også mange forskellige sengetyper. Inden du køber din højseng skal du derfor vide, hvad det egentlig er for en slags højseng, du skal bruge. Dette vil du finde hjælp til at bestemme med denne guide.

I denne artikel vil du ikke finde mange anbefalinger til konkrete senge. Det finder du derimod eksempelvis hos Sengeguruen.dk, der har udarbejdet en stor guide til den bedste højseng.

Højsenge med skrivebord

Først og fremmest findes der flere højsenge med skrivebord på det danske marked. Har dit barn ikke allerede et skrivebord, er det naturligvis helt oplagt at overveje sådan et.

Der er flere forskellige producenter, der laver højsenge med skriveborde – Eksempelvis danske Hoppekids hvis BASIC-sengemodel er mulig at købe med et dertilhørende bord.

Hoppekids højsengen ligger typisk på godt 3.000 kr. Således er det faktisk også en relativt prisvenlig model, da du jo får to produkter dit barn har brug for i ét.

Højsenge med sofa

En anden skøn løsning til børneværelset er højsenge med sofa. Leder du og dit barn efter en måde at skabe en hyggekrog på, er denne løsning helt perfekt.

Hoppekids BASIC-system gør det også muligt at få en sofa med til din højseng. Deres såkaldte MEGA-seng kommer nemlig med både bordplade og en lille lounge. Denne lounge kan slås ud, så den bliver til en ekstra soveplads – eller den kan slås op så den bliver til en sofa eller stol.

Hoppekids BASIC-sengen er med andre ord en multifunktionel højseng. Således er det en oplagt løsning for dig, der arbejder på et stramt budget og hvis møblementet i soveværelset er en anelse sparsomt.

Højsenge med opbevaring

Sidst men ikke mindst kan du overveje at investere i en højseng, hvor ekstra plads til opbevaring er i højsædet. Denne opbevaringsplads kunne eksempelvis komme i form af skabe eller kommoder.

Vi har ikke set mange højsenge på det danske marked, som kommer indbygget med opbevaringsmøbler. Det, du derimod kan gøre, er, at være opmærksom på de indvendige mål på sengen, inden du køber den. Hermed kan du nemlig samtidig gå ud og kigge efter møbler, som vil gå sig godt under højsengen.

Med typen på plads er det tid til at finde den specifikke seng

Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvilke typer højsenge der findes på det danske marked. Nu er det så tid til at finde den specifikke høje seng, som er den bedste løsning til netop dit barns værelse.

I denne forbindelse er der ikke andet at sige, end at du skal huske at gøre din research ordentligt. Undersøg markedet grundigt og list de senge, som passer ind under dine kriterier.

Når du så sidder med en liste over mulige senge, er det tid til at træffe dit valg. I denne forbindelse kan du eksempelvis se, om der er nogle højsenge, som er på tilbud. Dette er ofte tilfældet – og hvis en seng du alligevel vil have er ekstra billig lige nu, er det jo helt oplagt at vælge den.