På fredag bliver det vildt på Gl. Torv: Hvem er Danmarks største hotdog-konge?

Skrevet af: Michael Qureshi
Stedet er især kendt for de billige hotdogs
Stedet er især kendt for de billige hotdogs

 

På fredag den 2. juni afvikles finalen for DM i hotdogspisning for tredje gang i Aalborg.

Gl. Torv i Aalborg midtby skal endnu engang danne rammerne for dette års finale i DM i hotdogspisning, når Danmarks næste hotdogkonge skal findes.

Den storslåede hotdogfest bliver afviklet af Steff Houlberg i samarbejde med Aalborg Cityforening og Visit Aalborg, og bliver afholdt som en del af Aalborg Cityforenings Day & Night.

Dagens program starter allerede fra kl. 15.00 med hotdog workshop, chill-out område og billige hotdogs, og fra kl. 18.00 kan man høre lidt mere om finalisterne, inden de 10 hotdogsultne finalister bliver sat i gang i kampen om den eftertragtede titel som Danmarks Hotdogkonge.

Blandt de kvalificerede finalister finder man en række nye hotdogspisningsdebutanter, men også garvede deltagere. Blandt dem er den firdobbelte og forsvarende hotdogkonge Ruben Lemcke-Mikkelsen og sidste års tredjeplads David Khalaf fra Aalborg.



DM i Aalborg
Ruben Lemcke-Mikkelsen fra Gistrup vandt for fjerde år i træk DM i hot-dog
Foto: Steff Houlberg

Så kom forbi, spis hotdogs og hep på din favoritdeltager, når Danmarks næste hotdogkonge skal findes. Hele omsætningen fra finaledagen og indtægterne fra kvalifikationsrunderne går ubeskåret til Børnenes Kontor i Aalborg.

Mød de 10 finalister her:

Navn: Ruben Lemcke-Mikkelsen

Alder: 40

Bopæl: Hadsund

Stiller op for: Maxi Grill i Aalborg

Antal hotdogs: 22

Den firdobbelte mester i hotdogspisning, Ruben Lemcke-Mikkelsen, er klar til at forsvare titlen som Danmarks Hotdogkonge. Sidste år slog Ruben sin egen personlige rekord med svimlende 42 hotdogs på 15 minutter. I år går Ruben endnu engang benhårdt efter sin femte sejr.

Navn: Jan Lund Nielsen

Alder: 35

Bopæl: Holstebro

Stiller op for: Enghavens Pølsevogn, Holstebro

Antal hotdogs: 16

Jan er hotdogspisningsdebutant, men er meget glad for mad. Og grundet den store madglæde titulerer Jan Lund Nielsen sig selv ganske ydmygt med titlen som ”Sort bælte i tag-selv-bord”.

Navn: René Mathiasen

Alder: 42

Bopæl: Them

Stiller op for: Steff’s Place, Nørre Snede

Antal hotdogs: 16

René spiste i første forsøg 15 hotdogs, men resultatet var han ikke tilfreds med, da han fandt ud af, at Ruben senere spiste 22 hotdogs i sin kvalifikation. Så René prøvede igen, og endte på 16 spiste hotdogs, der placerer ham i kvalifikationens top tre.

Navn: Lars Schmidt

Alder: 49

Bopæl: Skærbæk, Rømø

Stiller op for: Industrivejens Grillbar, Padborg

Antal hotdogs: 15

Lars er ikke uvant med konkurrencer og spisekonkurrencer, men det er første gang, han er med i en liga på dette niveau. Lars og konen har den uofficielle rekord i kram, da de under en konkurrence i lokalområdet krammede i næsten 42 timer og vandt 10.000 kr.

Navn: Peter Tranholm

Alder: 43

Bopæl: Aarhus

Stiller op for: Havnens Pølsevogn, Grenaa

Antal hotdogs: 15

Peter er en garvet konkurrencespiser og har blandt andet vundet en konkurrence i halv-meter-hotdog, hvilket han af disse spiste hele ni af. Udover det, har han gennemført en spicy hotwing-challenge i Silicon Valley i USA og er blevet optaget i deres Hall og Fame på baggrund af hans præstation.

Navn: David Khalaf

Alder: 21

Bopæl: Aalborg

Stiller op for: Klarup Grill, Klarup

Antal hotdogs: 15

David er ikke uvant med hotdogs i store mængder, da han sidste år placerede sig på en flot tredjeplads i finalen med 26 spiste hotdogs. David har efterfølgende fået mere blod på tanden, og er klar til endnu en finale.

Navn: Palle Pedersen Christensen

Alder: 46

Bopæl: Ikast

Stiller op for: Torvets Grill & Salatbar, Ikast

Antal hotdogs: 15

Hotdogspisningsveteranen Palle er igen klar til en finale ved DM i Hotdogspisning. Palle var med i finalen i 2015, hvor han lige akkurat blev placeret uden for medaljeskammelen med 21 spiste hotdogs og en flot fjerdeplads. I 2016 var han med igen, men spiste kun 14 hotdogs. I år gør Palle forhåbninger om et flot comeback.

Navn: Rasmus Østergaard

Alder: 22

Bopæl: Frederikshavn

Stiller op for: Frederikshavner Grillen, Frederikshavn

Antal hotdogs: 14

For Rasmus er DM i Hotdogspisning ikke den første hotdogkonkurrence, han har deltaget i. Han har tidligere deltaget i en lokal hotdogspisningskonkurrence i Aalborg, hvor han spiste ca. 8 hotdogs på 5 minutter. Det rakte til en andenplads, og i år er han klar til en debut i den store hotdogliga.

Navn: Aske Schultz Carstensen

Alder: 19

Bopæl: Bjæverskov, Køge

Stiller op for: Pølsekiosken, Køge

Antal hotdogs: 14

Årets yngste deltager, Aske, elsker mad og madkonkurrencer, og derfor stiller han endnu engang op til DM i Hotdogspisning, hvor han for andet år i streg er at finde i finalefeltet. Sidste år placerede Aske sig på en flot fjerdeplads og agter at præstere lige så flot i år.

Navn: Mikael Berg Larsen

Alder: 31

Bopæl: Vejle

Stiller op for: Byens Pølsevogn, Vejle

Antal hotdogs: 14

Mikael kommer fra en sand fast food-familie, hvor både mor og farmor har været i grillbar-branchen i mange, mange år. Mikaels underdog-placering passer ham særdeles godt, for hvad kan en toptunet madglad mand, der på en time og 20 minutter kan fortære en næsten fem kilo burgermenu, ikke præstere på et kvarter i en hotdogfinale?

Program for fredag 2. juni


Kl 15.00
Opvarmning til finalen, musik, chill-out, hotdog workshop og billige hotdogs

Kl 17.45
Vindere af hotdog workshop kåres på scenen

Kl. 18.00
Optakt til finalen

Kl. 18.05
Finalisterne præsenteres

Kl. 18.15
Finalen

Kl. 18.30
Præmieoverrækkelse

Kl. 18.45
Chill-out, loungemusik og billige hotdogs

Kl 22.00
Koncert med L.I.G.A.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.