ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fantastiske lokaler: Nyt spisested åbner i weekenden midt i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Dorte Eis (t.v) og Git Becker
Dorte Eis (t.v) og Git Becker

I januar slog BoShop dørene op til et overdådigt boligunivers på hele 1700 kvadratmeter midt i hjertet af Aalborg på Østerågade 27 ved Nytorv, hvor Kalejdoskop og Bio5 tidligere har ligget.

BoShop er et design- og bolighus, der virkelig skiller sig ud, og 80 % af de ting, som de forhandler, kan du ikke købe andre steder i Danmark.

Nu er de klar til at præsentere endnu en fed nyhed i de i forvejen helt unikke lokaler.

Allerede på lørdag, den 21. november kl. 10.00, åbner der nemlig en bageri- og vinbodega med navnet På Fjorden på førstesalen, hvor Kalejdoskop også havde café i sin tid.

“Vi vil gerne skabe en oase, hvor der er plads til smag og livsnydelse, og hvor det skal være en oplevelse – uanset om man kommer til en bid brød, et glas vin eller en kold øl,” fortæller kvinden bag det nye koncept, Git Becker.

Læs også: Få lækre asiatiske hovedretter til kun 65 kr. – Prøv Asian Week i denne uge

Et legende køkken – med sans for den gode smag

Efter mange år i det danske erhvervsliv er Git nu klar til at udleve sin drøm om at åbne et sted, der skal tale til alle sanser.

Hun får fornemt selskab af den rutinerede kok Jakob og bageren Siri, der blandt andet er en del af det danske bagerlandshold.

På Fjorden skal naturligvis tale til smagssansen, og her kan vi se frem til Gits legendariske friskbagte surdejs-croissanter, lækre kager og enkle, rustikke og velsmagende retter – både morgen, middag og med tiden også til aften.

Til at starte med følger På Fjorden BoShops åbningstider, men snart får den sin egen indgang Ved Stranden, så man kan holde åbent helt frem til klokken 22.00.

Limfjordens spisekammer skal udnyttes

Git og co. vil gerne udnytte det enorme spisekammer, som Limfjorden byder på – og som der i øvrigt er udsigt til fra lokalerne.

Fantastiske lokaler: Nyt spisested åbner i weekenden midt i Aalborg

“Vi har de bedste råvarer i Limfjorden og blandt andet de fineste muslinger og østers. Jeg kunne eksempelvis godt tænke mig at få aalborgenserne til at elske østers,” siger Git.

På Fjorden skal være et legende køkken, hvor menukortet skifter løbende efter sæson og humør, men altid med fokus på de bedste råvarer og den gode smag.

Derudover kan vi glæde os til udsøgt vin og lokalt øl fra det nordjyske bryggeri, Bad Seed Brewing.

Vinbodega? Hvad dælen er det?

Ordet bodega får dig måske til at tænke på et snusket sted med nikotingule vægge, musik fra en jukebox og cigaretskodder på bordet. Men det er der dog ikke udsigt til På Fjorden.

“Vi har valgt at kalde os en vinbodega, fordi vi gerne vil fortælle, at vi er helt i øjenhøjde med gæsterne. Vi er et uformelt sted, hvor man bare har tid til at være og måske få et lille hvil fra shoppingen i midtbyen.”

Musikken skal blandt andet komme fra det nyindkøbte flygel, hvor hus-musikanten Lukas blandt andet skal underholde dig, mens du nyder et glas vin med udsigt til byens travle liv og Havnefronten.

Fantastiske lokaler: Nyt spisested åbner i weekenden midt i Aalborg
Arkivfoto BoShop

Gode oplevelser til alle sanser

Det har hele tiden været meningen, at det unikke boligunivers skulle have selskab af en livlig café med plads til både interiør fra butikken og masser af velsmag.

“Det har fra starten været et ønske at skabe et boligunivers, hvor der er masser af liv. Derfor glæder vi os helt vildt til at inkludere det her helt unikke sted i vores univers,” fortæller Dorte Eis fra BoShop.

På Fjorden skal være et sted med plads til overraskelser og gode oplevelser.

Derfor har man store planer om at holde alt fra små foredrag, mini-koncerter, vinsmagning, bogoplæsninger mv.

Om fredagen kan man komme til fredags-lounge, hvor der altid er underholdning, særligt udvalgte snacks og noget godt at hælde i glasset.

Fantastiske lokaler: Nyt spisested åbner i weekenden midt i Aalborg
Arkivfoto BoShop

55 kvadratmeter kunst-collage i vente

BoShops møbler og boligtilbehør kommer naturligvis til at spille en hovedrolle På Fjorden og (næsten) alt, hvad der siddes på, serveres fra eller drikkes af kan købes med hjem.

Derudover bliver På Fjorden også forkælet af kunst, særligt udvalgt af kurator Rasmus Botin Fischer fra Wolfsens, der kommer til at lave en særlig kunst-collage på den 55 kvadratmeter store væg midt i bolighuset.

På Fjorden kommer til at have plads til 30-40 gæster, og du har både mulighed for at sidde ved borde eller slå dig ned i lounge-afdelingen, hvor der venter bløde sofaer, fantastisk udsigt og lænestole, der ikke er til at komme op fra igen.

Den helt store åbningsfest udskydes til efter corona, men nysgerrige kan kigge forbi på lørdag fra klokken 10-12, hvor man vil servere et glas bobler og lidt snacks.

Hvad: På Fjorden åbner
Hvor: I BoShops lokaler i Østerågade
Hvornår: Lørdag den 21. november kl. 10.00

Del artikel