Unikt spisested åbner i morgen: Se de første billeder her
Tidligere på ugen kunne vi afsløre, at Aalborg i weekenden bliver et nyt spisested rigere.
Navnet er På Fjorden, og lokationen er helt unik – den skal nemlig være en del af BoShop, der har til huse midt på Nytorv.
Lokalet – der ligger i naturlig forlængelse af bolighuset – har før været brugt som café, og siden BoShops overtagelse sidste år, har de arbejdet på at finde en passioneret sjæl, der sammen med dem havde lyst til at skabe noget unikt.
Det er nu lykkes, og det bliver Git Becker, der fremover skal være kvinde for det nye koncept. Ifølge hende bliver det en spændende sammenkobling mellem et bageri og en vinbodega.
Læs også: I næste uge- fem gode restauranter laver særlig 3 retters menu til 175 kr.
“Vi vil gerne skabe en oase, hvor der er plads til smag og livsnydelse, og hvor det skal være en oplevelse – uanset om man kommer til en bid brød, et glas vin eller en kold øl,” fortæller kvinden bag det nye koncept, Git Becker.
Da vi besøgte På Fjorden tidligere på ugen, flød det stadig med møbler og sjove idéer – i dag var en anden snak. Nu giver det hele nemlig mening i de smukke lokaler, der nu både fungerer som café, showroom og bolighus på én og samme tid.
Tænkt over alle detaljer
I lofterne hænger grønne planter, der skuer over de store bænke – og selvfølgelig den smukke udsigt over Toldbod Plads og Aalborgs smukke havnefront.
I glassene bliver der prøvesmagt vine, der ifølge Git højst sandsynligt vil blive bemærket af byens vinkendere. I keramikkopperne, der naturligvis kan købes i BoShop, er der brygget varm kaffe af gode bønner – og lukker du op for alle sanser, vil du sandsynligvis få ørerne op for pianomusikken, der fremføres af en lokal og dygtig kunstner.
Der er med andre ord tænkt over alle detaljer På Fjorden, hvor sylterierne også syltes med egen håndkraft, imens det hjemmebagte surdejsbrød hygger sig i ovnen.
Surdejsbrødet har Git masser af erfaring med – alligevel har hun valgt at ansætte Siri, der er en del af det danske bagerlandshold.
“Så kan det vel kun blive endnu bedre!” siger hun.
I køkkenet kokkererer den rutinerede kok Jakob, og han skal blandt andet have fingrene i alt det bedste, som Limfjorden har at byde på.
“Vi har de bedste råvarer i Limfjorden og blandt andet de fineste muslinger og østers. Jeg kunne eksempelvis godt tænke mig at få aalborgenserne til at elske østers,” siger Git.
På Fjorden skal være et legende køkken, hvor menukortet skifter løbende efter sæson og humør, men altid med fokus på de bedste råvarer og den gode smag.
Masser af planer
Og skal vi lige endnu engang nævne de unikke omgivelser? Her håber Git at kunne arrangere alt fra foredrag og bogoplæsninger til koncerter og vinsmagninger – når corona engang tillader det.
Åbningstiderne kommer til at følge BoShops, men med tiden er det meningen, at der også skal holdes åbent om aftenen.
Hvor end man gerne vil skyde åbningen i gang med en helt stor åbningsfest, så er realiteten desværre en anden. Er man alligevel nysgerrig på det nye sted, så byder Git og Co. til gengæld hjertelig velkommen i morgen mellem 10 og 12, hvor der vil være bobler og snacks til spisestedets første gæster.
Du kan læse mere om På Fjorden her.