Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overtager Rusk-lokaler: Ny restaurant åbner med fokus på fine dining og grøntsager

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Restaurant Rusk rykkede ud af lokalerne i Brandstrupsgade nr. 11 i februar i år, fordi de blev de nye forpagtere af Svalegaarden Hasseris.

Lokalerne har dog ikke fået lov til at stå tomme i lang tid.

Vi kan nemlig afsløre, at forpagteren af den populære Gjøl Kro, Peter Corleone Kjeldgaard, sammen med kæresten Natazja Torp overtager adressen og åbner en ny restaurant den 1. maj.

“Det bliver vores lille perle, som vi starter sammen. Også som en fejring af, at Natazja nu er stoppet på barsel, og vi får lov til at vise, hvad vi kan,” fortæller Peter Corleone Kjeldgaard til MigogAalborg.

Restauranten kommer til at hedde Restaurant Urt, og der vil være stor fokus på grøntsager og fine dining.

Mere i dybden med grøntsager

Du kender måske Gjøl Kro fra historier om deres monster burger, der florerede i nordjyske medier i vinters.

Her fik kroen – og Peter – kritik for ikke at tænke over madspild og miljøet, og det har kokken taget med sig videre til det nye projekt i Aalborg.

“Jeg fik nogle hug for det med monster burgeren, så jeg vil gerne lave et andet koncept her. Burgeren bliver i Gjøl, og dette bliver mere fine dining.

Vi går meget vegetar-vejen for også at tilgodese de mennesker i Aalborg, der vil mere i dybden med grøntsager. Lige nu er der kun ubat, der tilbyder noget lignende, og vi vil også gerne nærme os det lidt mere.

Herudover bliver det en blanding af fransk og nordisk, som Rusk også var. Det kan vi godt lide, så vi kører videre med stilen,” siger Peter.

Faktisk er Peter gode venner med Simon Pedersen, der er ejer af Rusk, og da muligheden kom for at overtage lokalerne, var det slet ikke svært at sige ja.

“Det har været en drøm at få netop disse lokaler,” forklarer Peter.

Otte retters om aftenen

Hvilken type mad kan man så se frem til i den nye Restaurant Urt?

“Vi laver smørrebrød til frokost og så andre tiltag om aftenen. Vi er ikke helt færdige med menukortet endnu, men man kan vælge mellem enten otte vegetariske retter eller otte almindelige retter til aften.

Hvis man gerne vil have færre retter, kan man sammensætte tre til fem retter eller bare bestille en enkelt,” uddyber Peter og løfter sløret for, at det bl.a. vil være tartar, muslinger og bøf bernaise, der bliver side-bestillinger.

Åbningen er som sagt den 1. maj, og der bliver en fejring, lover ejeren – selvom detaljerne ikke er helt på plads. De planer er på tegnebrættet, mens han tager på tur for at få inspiration og tænke lidt ud af boksen.

Hvad: Restaurant Urt åbner
Hvor: Brandstrupsgade nr. 11 (Rusk gamle lokaler)
Hvornår: 1. maj 2022