Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overrasket med en pris i morges: Årets Læreplads 2018 er fundet

Af Emil Kjær Jørgensen

Der var travlt ved Haals Bageri i Gistrup fredag morgen klokken 7.

Det er der nu som regel på den tid, men i dag var det ikke kun morgenfriske rundstykkejægere og de flittige medarbejdere, der fyldte billedet i butikken.

Årets Læreplads 2018 er i Gistrup

En større delegation fra TECHCOLLEGE var nemlig på plads sammen med erhvervschef i BusinessAalborg, Tonny Thorup, og selvfølgelig bageriets to elever for at overrække prisen som Årets Læreplads 2018 til bageriet og ejerne Jan og Gitte Haals. Det skriver TECHCOLLEGE i dag i en pressemeddelelse.

“For mig er det her den fornemmeste pris, man kan få, fordi den kommer fra ens medarbejdere,” lød det fra sidste års vinder, slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg, da han overrakte diplomet til bagerparret.

Overrasket med en pris i morges: Årets Læreplads 2018 er fundet
Jan og Gitte Haals

“Det er… helt vildt,” lød det fra en tydeligt overrasket og fåmælt Jan Haals, da han havde fået diplomet i hånden.

“Jeg plejer nok at have noget at sige, men… Ja, jeg er helt tom for ord.”

Hans bedre halvdel Gitte Haals var også meget stolt af den flotte titel:

“Som Thor Bak også sagde, så er det virkelig stort, fordi det jo kommer fra ens medarbejdere. Det betyder virkelig meget at vide, at de er så glade for at være her,” tilføjede Gitte Haals.

Succesformlen er fundet

Haals Bageri var faktisk gået væk fra, at have flere elever i bageriet. Men bagerparret omstemte sig heldigvis, da de mente, at der skal være nogen til at uddanne de nye bagere.

Derfor gik de all in, og med titlen som Årets Læreplads 2018 ser det ud til, at de har fundet succesformlen i den populære bager.

“Jeg er stolt over, at en virksomhed her i kommunen gør så godt et stykke arbejde for at uddanne vores unge, og at I vælger at gøre det så helhjertet,” lød det fra Tonny Thorup, erhvervschef i BusinessAalborg, til de to modtagere.

Han stod også for at overrække bagerparret et maleri, lavet af den nordjyske kunstner Peter Max Jacobsen, der i sine værker – meget passende – arbejder med mennesker og de forbindelser, vi laver i vores liv.

Overrasket med en pris i morges: Årets Læreplads 2018 er fundet

Indstillet af bageriets elever

Det er bageriets to elever, Siri Lakmann Pallesen og Anders Frost, der har indstillet til prisen som Årets Læreplads.

Sejren blev vedtaget af et enstemmigt dommerpanel bestående af vicedirektør Keld Skovsgaard, uddannelsesguide Charlotte Bøvling, praktikpladskonsulent Henry Purkær og mediegrafikerelev Theis Ydegaard fra TECHCOLLEGE samt sidste års vinder af prisen, slagtermester Thor Bak.

Fra Siris indstilling lyder det blandt andet, at:

”Det er en skide god læreplads. (…) Uanset hvor mange gange det samme spørgsmål blev stillet, var svendene altid lige behjælpelige. Der var stor forståelse for fejl, som bare pænt blev rettet op og der blev forklaret hvor det gik galt. 
Der er altid god stemning på arbejdspladsen, og har altid været det. 

(…) Mester har lige fra starten været engageret i vores uddannelse, og har sørget for, at vi fik mulighed for at komme hele vejen rundt i bageriet. Hvis der har været noget vi gerne selv ville prøve praktisk eller lære fagligt har han stået til rådighed. 
Jeg har personligt selv deltaget i skills, og blev i den forbindelse inviteret med til Frankrig for at overvære EM. Den tur tøvede mester ikke med hverken at give fri til, eller at ville betale. Hele vejen igennem træningsforløbet har han støttet mig og kommet med gode ideer. Han har købt diverse varer hjem, så jeg havde mulighed for at træne hjemme i bageriet. Han har sågar taget nogle af mine opskrifter til Skills med ind i produktionen, så jeg kunne få dem ind under huden. 
Mester går op i ens skolearbejde, og vil gerne hjælpe til at man er lige så god til det faglige arbejde som det praktiske arbejde.”

Del artikel

Andre læser også