Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nat på museet: Nu kan du overnatte i en udstilling på Utzon Center

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Utzon Center
Foto: Utzon Center

Tidligere i marts flyttede et sommerhus i fuld størrelse ind på Utzon Center, som en del af deres SOMMERHUS udstilling.

Sommerhuset er designet af BIG og Bjarke Ingels for LiveKlein, der støtter udstillingen sammen med den filantropiske forening Realdania, og er et såkaldt “tiny house” på kun 22 kvm.

Nu har Utzon Center valgt at udleje det lille sommerhus til gæster i en begrænset periode i påske- og sommerferien.

“Arkitektur skal opleves. Og her har vi mulighed for at give vores besøgende en helt særlig oplevelse, når man får A45 og Utzon Center for sig selv og faktisk får lov til at bo inde i udstillingen,” siger Line Nørskov Eriksen, der er udstillingsdirektør på Utzon Center.

“A45 er et spændende hus. På den ene side er det lidt nostalgisk. Indvendigt er det et lille træhus med den klassiske A-form inspireret af 60’ernes type-sommerhuse.

Men samtidig har formen fået et twist — sådan bogstaveligt talt — og det giver huset en overraskende, skulpturel karakter og store rummelig kvaliteter trods det lille fodaftryk,” siger Line Nørskov Eriksen.

Nat på museet: Nu kan du overnatte i en udstilling på Utzon Center
Foto: Utzon Center

Unik oplevelse

Udlejningen sker i et partnerskab med Landfolk.com, der har specialiseret sig i at håndplukke og finde de mest unikke sommerhuse, du kan leje i Danmark.

“Vi er selv sommerhusentustiaster med stort S og spejler os meget i den fortælling om sommerhuset, der er på Utzon Center. A45 er både et smukt sommerhus, og så taler det lige ind i følelsen af sænkede skuldre, og at få kvadratmeter ofte kan give bedst plads til nærvær og enkelthed.

Vi er meget begejstrede for, at man eksklusivt kan booke A45 på Landfolk. Dem, der booker sommerhuse hos os fremfor de traditionelle bureauer, er ofte arkitekturinteresserede, og derfor er det fantastisk at tilbyde dem denne helt unikke oplevelse lige midt i udstillingen SOMMERHUS,” siger Cathrine K. Reimann, der er medstifter af Landfolk og tilføjer:

“Lige så snart man træder ind i A45, bliver man mødt af den der velkendte duft af sommerhus takket være de smukke træpaneler fra gulv til loft. Samtidig mærker man også et sus af fremtiden i det nytænkende bud på et mindre og mere bæredygtigt sommerhus.

Vi vil gerne støtte den her måde at tænke nye sommerhuse på ved at give folk adgang til at prøve det af på egen krop. På den måde kan man blive inspireret til at tænke i andre løsninger end de hypede, store pool-sommerhus, som fylder meget, og som vi synes der er nok af i forvejen.”

Du kan leje sommerhuset på Landfolk.

Nat på museet: Nu kan du overnatte i en udstilling på Utzon Center
Foto: Utzon Center

Det kan du møde på udstillingen

Er du ikke interesseret i at overnatte i sommerhuset, men vil gerne se det, kan du på udstillingen sanse, røre og føle sommerhusets arkitektur.

Dyk ned i nye og gamle klassikere af blandt andre Arne Jacobsen, Anton Rosen, Vilhelm Wolert, Friis og Moltke, Erik Korshagen, Mette Lange, Praksis Arkitekter, Karen Kjærgaard, Kim Lenschow, Søren Pihlmann, OS Arkitekter, Lendager Group og Claus Bonderup.

Og oplev A45, der er tegnet af BIG for LiveKlein.

Hvad: SOMMERHUS-udstilling
Hvor: Utzon Center
Hvornår: 18. marts 2022 – 8. jan 2023

Du kan læse mere om udstillingen her.

Del artikel

Andre læser også