Overlæge opfordrer: Mød hinanden udendørs med god afstand

Skrevet af: Redaktionen

Der er mange delte holdninger til, hvordan man skal forholde sig, mens Danmark nærmest er lukket ned.

Nogle vælger at isolere sig så meget muligt og blive hjemme stort set hele tiden. Andre tager ud og hygger sig på de caféer, restauranter og værtshuse der stadig holder åbent.

Der er desuden rigtig mange, som stadig tager ud og opholder sig steder som Aalborg Storcenter og andre større shoppingsteder.

Mange bemærkede også, at der både i Aalborg og i resten af landet var mange ude og nyde solskinsdagen lørdag.

Smitter ikke i fri luft

Politiken har talt med Anders Fomsgaard, overlæge på Statens Serum Institut.

Han anbefaler ikke, at man mødes på café, restaurant eller andre indendørs steder med flere mennesker. Men en gåtur udendørs er rigtig godt for at bevare det sociale aspekt.

“Erfaring med vira er, at ingenting smitter i fri luft.

Virus bryder sig ikke om UV-lys, det kan ikke lide solskin, og udendørs kan luftdråberne ikke hobe sig op over tid, som det kan indendørs, f.eks. i et venteværelse eller i bussen.

Der er jo et uendeligt luftskifte udendørs,” siger han til Politiken.

Ifølge Politiken fraråder overlægen dog krammere eller at stå og snakke ansigt til ansigt over længere tid, når man opholder sig udendørs.

Med disse råd er det især tunge tider for restauranterne i Aalborg og i det øvrige Danmark. Vi har lavet et overblik over, hvilke steder der ansvarligt laver Take Away, og vi kan kun opfordre til at bruge dem så meget som muligt.

Vi har brug for, at vores restauranter også er der, når hverdagen igen er normal.

Læs her – Gør en forskel: Her kan du købe Take Away i Aalborg

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

 • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
 • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
 • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
 • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni

Billetter blev revet væk: Skråen er nu klar med ekstra Brian Mørk show

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Onsdag kunne Skråen fortælle den gode nyhed om, at de snart er klar til at tage imod gæster igen.
Det bliver naturligvis i en mindre skala, end vi normalt er vant til på Skråen.
I første omgang var det meningen, at  Skråen ville genstarte sæsonen den 11. juni med comedy show med Brian Mørk, Nicolaj Lange og Jimmy Lauridsen på scenen.

Men der har været kæmpe interesse for showet, og de 200 billetter er blevet revet væk. Derfor åbner man nu for et ekstra show, som finder sted dagen før, d. 10. juni.

Derfor genåbner Skråen altså én dag før planlagt, og billetter er sat til sag.

Priser fra 125 kr.

Live-udgaven af Brian Mørk Show bliver meget, som man kender det fra tv og podcast, kombineret med det rene impro-vanvid, hvor hverken komikere eller publikum ved, hvad der kommer til at ske.

Dog kan vi røbe, at komikerne, som altid, må en tur i den varme stol, og blandt andet vil kunne opleves i forskellige improviserede karakterer.

Prisen er trykket i bund med 125,- pr billet plus billetgebyr på 20 kr., og der er kun 200 billetter i salg.

Alle retningslinjer følges, og der bliver længere mellem publikum, men der kommer der ikke til at være langt mellem grinene.

“Jeg glæder mig helt vildt til denne dag. Jeg savner virkelig at optræde, så det bliver helt fantastisk at komme tilbage på Skråen. Det bliver skønt at høre folk grine igen, og jeg tror, det bliver en ret vild aften,” siger Nicolaj Lange til MigogAalborg.

Med på scenen er også Randers komikeren Jimmy Lauridsen (finalist 2018 i DM i stand up), og hele showet bliver optaget som Brian mørk Show live podcast.

Du kan booke billet lige her

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

 • BountyBomb (med chokofyld)
 • KinderBomb
 • OreoBomb (med vaniljefyld)
 • TwixyBomb (med karamelfyld)
 • Marshmallow
 • SourBomb
 • SnickyBomb
 • SugarBomb
 • Raspbomb (med Hindbærfyld)
 • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19.