Overdådige frokostretter og onsdagsflæsk: Restaurant Kronborg er klar til genåbning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De har savnet os, og vi har så sandelig savnet dem!

Men fra næste uge er det ENDELIG tid til gensynsglæde, når vi igen må besøge landets mange restauranter.

De mange gastronomiske ildsjæle kan slet ikke vente med at komme i gang – således heller ikke Kasper Kristensen og hans team på Restaurant Kronborg på Egholm, der har ventet i spænding på igen at byde folk velkommen på den idylliske ø-perle få minutters sejlads fra Aalborg.

Og de åbner med et sandt festfyrværkeri af nostalgi og velsmag.

Frokostkost med alle dine favoritter

Restauranten er kendt (og elsket) for det, som vi har udnævnt til Aalborgs bedste frokostbuffet, men på grund af den særlige corona-situation, har Kasper valgt at udskyde åbningen af buffeten for i stedet at tilbyde et særligt udvalgt frokostkort, hvor du nok skal få tilfredsstillet dine smagsløg.

Du kan nyde din frokost på Restaurant Kronborg i alle weekender og på helligdage. Der er altså både åbent Kristi Himmelfartsdag og i pinsedagene.

Når du har sat dig til rette i restauranten med én af byens bedste udsigter, har du masser af spændende valgmuligheder på menukortet:

Du kan blandt andet vælge en Kronborg Platte, som består af alle Kaspers livretter, og som er en smuk symfoni af det bedste fra det danske frokostbord.

Derudover kan du sætte tænderne i elskede klassikere, som Kronborgs Stjerneskud eller favoritten Dampede muslinger fra Muslingeriet i Hvalpsund.

Som kronen på værket kan du også nyde Nordjyllands Største Tartelet (på intet mindre end 0,5 kg!).

Ingen mad uden drikke – og i år kan man nyde intet mindre end tre slags specialøl, som Restaurant Kronborg har fået brygget på Nibe Bryghus.

Du kan vælge mellem Classic, Sommer Ale eller en Skipper Stout.

“Øllene er helt unikke, og kan ikke købes andre steder. Byggen kommer fra Egholm, og den bliver maltet på Gyrup mikromalteri,” forklarer Kasper.

Du har naturligvis også plads til dessert, og her kan du vælge mellem alt fra Valnøddetærte med vanilleis fra Vebbestrup og friske bær, Hjemmelavet jordbærlagkage eller Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup.

Du kan se hele frokostkortet her.

Onsdagsflæsk og Torsdagstartelet til folket!

Hver onsdag resten af foråret og sommeren kan vi også se frem til det skudsikre koncept Onsdagsflæsk.

Det er svært at trumfe. Og dog.

For hver torsdag er der (selvfølgelig) Torsdagstartelet, hvor du kan sætte tænderne i intet mindre end Nordjyllands største tartelet på et halvt kilo.

Både onsdag og torsdag får du – inklusiv i prisen – den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller (eller valnøddetærte med vanilleis fra Vebbestrup og friske bær, hvis man ikke ønsker isbar).

“Vi glæder os helt vildt til at byde folk indenfor på vores restaurant igen, og vi sørger naturligvis for at holde alle restriktioner og regler, som myndighederne udsteder,” lover Kasper.

Du finder info om bordbestilling mm. her.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.