Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 7000 vinylplader: Læsehesten holder kæmpe Record Store Day

Af Emil Kjær Jørgensen

Der findes et par legendariske butikker i Aalborg, som stadig holder fanen højt, på trods af store trusler fra nethandel og den generelle teknologiske udvikling.

Det klareste eksempel på dette er Læsehesten i Reberbansgade, som har en helt særlig plads i mange nordjyske hjerter.

På lørdag har du endnu en god grund til at besøge den hyggelige butik i hjertet af Aalborg. De afholder nemlig Record Store Day allerede fra klokken 9.

Jyllands største vinylpladeudsalg

Vinylpladen har fået et seriøst comeback de senere år hos passionerede musikelskere, der foretrækker at lytte til de store kunstnere fra lp-pladernes æra på deres rette medie.

Læsehesten, Reberbansgade i Aalborg, har altid haft både brugte og nye vinylplader til salg, men på lørdag holder de, med deres egne ord, Jyllands absolut største vinylpladeudsalg.

Det henvender sig til alle, der elsker musik. Ikke mindst samlere, der får en enestående chance for at finde netop de sjældne udgivelser, de ellers havde opgivet at få fat på.

Derfor forventes der også kø fra morgenstunden i Reberbansgade som de øvrige år, når Record Store Day igen sætter rekord i Aalborg, hvad antallet af plader angår.

“Vi sætter ikke mindre end godt 2.000 helt nye genoptrykte, klassiske vinylplader til salg, og der bliver mange sjældenheder at komme efter! Ligeledes er der udgivelser, der kun sælges på Record Store Day og kun af de butikker, der er med i begivenheden,” fortæller Lars Christensen, ejer af Læsehesten, i en pressemeddelelse.

“Blandt kunstnerne er verdensstjerner so David Bowie, Cure, Rolling Stones og Tom Waits samt U2, og vinylpladerne er selvfølgelig deres mest legendariske udgivelser.

Imellem de mange kunstnere og titler vil man naturligvis også kunne finde knapt så kendte navne og albums, og dermed er Record Store Day lidt af en skattekiste.”, siger Lars Christensen.

Over 7000 vinylplader: Læsehesten holder kæmpe Record Store Day

Et mekka for samlere

Læsehestens medvirken i Record Store Day forventes at blive et tilløbsstykke for samlere som altid, da nogle af vinylpladerne er så eksklusive, at de kun kommer i butikken i et meget begrænset antal.

“Vi snakker så få eksemplarer for nogle af udgivelserne, at der kun er tale om helt ned til 1 eksemplar og andre kommer måske i 15 styk på landsplan!”, siger Lars Christensen og fortsætter:

“Når mange af pladerne kommer i så begrænset et oplag, vil de også kun være at finde i butikken på lørdag, inden de er revet væk. Det er første gang, Aalborg kan præsentere så mange spændende vinylplader på én dag og i samme butik”.

Over 7000 vinylpalder samlet på ét sted

Ud over de godt 2.000 særlige plader udgivet specielt til Record Store Day har Læsehesten nemlig yderligere omkring 5.000 vinylplader i alle genere, så der bliver noget at vælge imellem på lørdag.

Record Store Day er en tilbagevendende tradition, som startede i USA tilbage i 2017.  Mange pladeproduktioner udsendes kun i et meget begrænset specialoplag til salg på verdensplan denne dag, og derfor er begivenheden blevet kult for mange pladesamlere.

De har muligheden for her at få helt unikke plader, der på sigt kan ses som en god investering. Vinylpladernes renæssance har ofte betydet at de eftertragtede, klassiske plader fra de store rockstjerner koster mange penge at få hjem i samlingen.

Pladerne kan købes til ‘Læsehesten’-priser

Det er imidlertid noget Lars Christensen og Læsehesten vil gøre op med på lørdagens Record Store Day.

På ægte nordjysk maner siger Lars Christensen:

“Jeg har fundet nogle meget spændende vinylplader, men min butik skal ikke spinde guld på det. Vi vil gerne være med til at formidle de gode oplevelser til en fornuftig pris. Så selv om Record Store Day er fuld af fine rariteter, så sælges de alle til ægte Læsehesten priser”.

Hvad: Record Store Day
Hvor: Læsehesten, Reberbansgade
Hvornår: Lørdag d. 13. april fra kl. 9

Del artikel