Over 7000 vinylplader: Læsehesten holder kæmpe Record Store Day

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der findes et par legendariske butikker i Aalborg, som stadig holder fanen højt, på trods af store trusler fra nethandel og den generelle teknologiske udvikling.

Det klareste eksempel på dette er Læsehesten i Reberbansgade, som har en helt særlig plads i mange nordjyske hjerter.

På lørdag har du endnu en god grund til at besøge den hyggelige butik i hjertet af Aalborg. De afholder nemlig Record Store Day allerede fra klokken 9.

Jyllands største vinylpladeudsalg

Vinylpladen har fået et seriøst comeback de senere år hos passionerede musikelskere, der foretrækker at lytte til de store kunstnere fra lp-pladernes æra på deres rette medie.

Læsehesten, Reberbansgade i Aalborg, har altid haft både brugte og nye vinylplader til salg, men på lørdag holder de, med deres egne ord, Jyllands absolut største vinylpladeudsalg.

Det henvender sig til alle, der elsker musik. Ikke mindst samlere, der får en enestående chance for at finde netop de sjældne udgivelser, de ellers havde opgivet at få fat på.

Derfor forventes der også kø fra morgenstunden i Reberbansgade som de øvrige år, når Record Store Day igen sætter rekord i Aalborg, hvad antallet af plader angår.

“Vi sætter ikke mindre end godt 2.000 helt nye genoptrykte, klassiske vinylplader til salg, og der bliver mange sjældenheder at komme efter! Ligeledes er der udgivelser, der kun sælges på Record Store Day og kun af de butikker, der er med i begivenheden,” fortæller Lars Christensen, ejer af Læsehesten, i en pressemeddelelse.

“Blandt kunstnerne er verdensstjerner so David Bowie, Cure, Rolling Stones og Tom Waits samt U2, og vinylpladerne er selvfølgelig deres mest legendariske udgivelser.

Imellem de mange kunstnere og titler vil man naturligvis også kunne finde knapt så kendte navne og albums, og dermed er Record Store Day lidt af en skattekiste.”, siger Lars Christensen.

Et mekka for samlere

Læsehestens medvirken i Record Store Day forventes at blive et tilløbsstykke for samlere som altid, da nogle af vinylpladerne er så eksklusive, at de kun kommer i butikken i et meget begrænset antal.

“Vi snakker så få eksemplarer for nogle af udgivelserne, at der kun er tale om helt ned til 1 eksemplar og andre kommer måske i 15 styk på landsplan!”, siger Lars Christensen og fortsætter:

“Når mange af pladerne kommer i så begrænset et oplag, vil de også kun være at finde i butikken på lørdag, inden de er revet væk. Det er første gang, Aalborg kan præsentere så mange spændende vinylplader på én dag og i samme butik”.

Over 7000 vinylpalder samlet på ét sted

Ud over de godt 2.000 særlige plader udgivet specielt til Record Store Day har Læsehesten nemlig yderligere omkring 5.000 vinylplader i alle genere, så der bliver noget at vælge imellem på lørdag.

Record Store Day er en tilbagevendende tradition, som startede i USA tilbage i 2017.  Mange pladeproduktioner udsendes kun i et meget begrænset specialoplag til salg på verdensplan denne dag, og derfor er begivenheden blevet kult for mange pladesamlere.

De har muligheden for her at få helt unikke plader, der på sigt kan ses som en god investering. Vinylpladernes renæssance har ofte betydet at de eftertragtede, klassiske plader fra de store rockstjerner koster mange penge at få hjem i samlingen.

Pladerne kan købes til ‘Læsehesten’-priser

Det er imidlertid noget Lars Christensen og Læsehesten vil gøre op med på lørdagens Record Store Day.

På ægte nordjysk maner siger Lars Christensen:

“Jeg har fundet nogle meget spændende vinylplader, men min butik skal ikke spinde guld på det. Vi vil gerne være med til at formidle de gode oplevelser til en fornuftig pris. Så selv om Record Store Day er fuld af fine rariteter, så sælges de alle til ægte Læsehesten priser”.

Hvad: Record Store Day
Hvor: Læsehesten, Reberbansgade
Hvornår: Lørdag d. 13. april fra kl. 9

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Eksplosiv underholdning: Kom til spektakulært fysikshow på Salling ROOFTOP

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fysikshow
Foto: Fysikshow

Vi har ramt midten af vinterferien, og hvis du begynder at mangle gode idéer til, hvordan de mindste i familien skal underholdes, har vi fundet et sikkert hit på Salling ROOFTOP i morgen.

Der er nemlig spektakulært Fysikshow med en gruppe af fysik- og nanostuderende med en særlig trang til at formidle deres fysikviden eksplosivt.

Det sker i morgen, torsdag den 20 februar, fra klokken 16.00 – 17.00 på toppen af Aalborg.

Sådan så det ud, da de underholdte på ROOFTOP i Århus:

Naturvidenskab er alt andet end kedeligt

Fysikshow er fra Århus Universitet, og de arbejder på at udbrede glæden ved naturvidenskab og i særdeleshed ved fysik.

“Fysik er mere og andet end tørre ligninger på en tavle – den eksisterer overalt i vores hverdag, er baggrunden for samfundets udvikling, og så er det bare virkeligt fedt at lave eksperimenter!

Vi lægger stor vægt på, at alle vores demonstrationsforsøg forklares grundigt – og det er utroligt, så langt man kan nå med ganske lidt basisviden,” fortæller de.

Vi kan se frem til spektakulære eksperimenter spækket med eksplosioner, røgskyer og meget mere.
Hvad: Fysikshow
Hvor: Salling ROOFTOP
Hvornår: Torsdag d. 20. februar fra kl. 16-17.
Du finder mere info her.

Vinterferie-aktiviteter i Shoppen: Mød cirkusartister og lav dit eget fastelavnsris

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Shoppen
PR foto: Shoppen

Vinterferien er over os, og det betyder masser af begivenheder i Aalborg til store som små.

Shoppen i City Syd har også linet en række gratis aktiviteter op.

I morgen kan du møde cirkusartisterne Rebekka og Mikkel, som optræder med showet Cirkus Skattejagt fra klokken 13.00 til 15.30.

Rebekka er Danmarks disco-darling, som har vundet DM i diverse dansearter, og tryllekunstner og entertainer Mikkel er vinder af talentkonkurrencen “MAGIC KID” i Cirkusland. 

De optræder med jonglørnumre, akrobatik, linedans, klovnerier og hemmelige trylletricks, hvor børnene bliver involveret på en lærerig og pædagogisk måde.

Kreative aktiviteter for alle

Fredag den 21. februar kan du fra kl. 13.00 til 16.00 dekorere din egen fantasifulde billedramme ved hovedindgangen i Shoppen.

Der bruges servietter og decoupage papir i mange forskellige afskygninger og kun fantasien sætter grænser for, hvordan rammen kan dekoreres.

PR foto: Shoppen

Lørdag den 22. februar har du mulighed for at lave dit eget fastelavnsris, som du er velkommen til at tage med hjem efterfølgende.

Det kan pyntes med fjer, palietter, slik, piberensere og meget andet.

Læs mere her.