Over 20 år med Nadias: Aalborgs store sandwich-kæde følger med tiden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i en en lille butik på Boulevarden 22, at det hele startede for over 20 år siden.

Det var her, at Adnan Jabr og hans kone Pia Rieland overtog lokalerne fra Sandwich og Muffins, som tidligere hed Doris Sandwich.

Dengang havde de nok aldrig drømt om, at de to årtier senere ville stå i spidsen for Aalborgs største sandwich-kæde med seks sandwichbarer og fem salatbarer.

Faktisk var det Adnans arbejdstider som kok, der fik dem til at åbne deres egen lille sandwichbar.

“Efter vi stiftede familie, var jeg træt af aftenarbejdet som kok.

Så jeg valgte at kaste mig over mit eget, hvor det var frokosten, der var det største. På det tidspunkt var der ikke rigtig andre sandwichbarer, så aalborgenserne tog godt imod det,” fortæller Adnan Jabr.

MigogAalborg møder ham på det flotte kontor ovenover Nadias butikken på Østerågade, hvor der tidligere lå Joe & The Juice.

Vokseværk kom hurtigt

Han smiler, mens han husker tilbage på starten på sandwich-eventyret.

“Jeg havde aldrig tænkt, at det kunne blive så stort. Men otte måneder efter vi havde åbnet den første, så overtog vi en anden butik i Reberbansgade.”

Endnu engang væltede det ind med kunder, og vokseværket fortsatte med flere butikker.

Navnet blev også ændret.

“Efter vi fik vores datter Nadia, ændrede vi navnet. Hun er 17 år i dag, så hun synes selvfølgelig, det er lidt sjovt, at hun lægger navn til så mange spisesteder i Aalborg,” siger Adnan med et stort smil.

I 2006 prøvede Aalborgs nye sandwich-kongepar så noget nyt. De åbnede Nadias Café. Men det duede aldrig. Fokus skulle tilbage på sandwich-delen.

Resten er nærmest historie.

Bedste regnskab i tre år

Nadias har positioneret sig i Aalborg, og trods øget konkurrence på mange fronter, så kom kæden ud af 2018 med bedste regnskab i tre år med et plus på knap en kvart mio. kr.

En af årsagerne til at det stadig går så godt, selv om udvalget af frokost- og aftensmad er gigantisk i Aalborg i dag, er at man formår at følge med tiden.

Nadias er blevet skarpere på at digitalisere forretningen og har en stærk tilstedeværelse på de sociale medier, hvor hovedparten af kunderne også er.

“Der har været et stort fokus på at trimme og modernisere forretningen.

Vi har brugt over tre og en halv million på, at alle butikkerne er gået ind i en digital tidsalder.

Vores mål har hele tiden været at have mere fokus på kunderne, når de er nede i butikken.

Og med vores webshop kan vi sikre, at kunderne undgår ventetid, når de bestiller.

Man får endda 10 procent, når man booker online, så det har været win win for alle,” forklarer Adnan.

“Vi kan godt mærke, at konkurrencen er blevet markant større. Nu kommer der også kæder udefra og åbner.

Men vi er stadig markedsleder, og aalborgenserne kender os igennem 20 år. De ved, hvad vi står for.

Vi leverer stadig de bedste råvarer, men har beholdt vores opskrift på den marinerede kylling gennem alle årene. Jeg synes, at vi er gode til at holde niveauet, så kunderne kommer igen,” siger manden bag Nadias.

Hver uge skæres 1,5 ton kylling

Det gavner også forretningen, at man har sit eget store produktionskøkken, hvor alle råvarer og ingredienser bliver leveret ud fra til butikkerne.

“Hver uge bliver der skåret 1,5 ton kylling. Hver dag skæres der over 600 kg til salatbaren. Vi producerer vores egen pesto, hummus. Vores biler kører op til tre gange om dagen fra produktionskøkkenet ud til butikkerne,” fortæller Adnan.

Nadias står desuden for en stor catering-del, hvor der leveres både sandwich samt lune og varme retter til alle mulige forskellige arrangementer rundt omkring.

“Kokken er der stadig indeni mig. Det slipper jeg nok ikke helt, og jeg elsker at have med vores catering-afdeling at gøre, fordi der er mere afveksling.

Vi sponsorerer også mad til forskellige steder, blandt andet Aalborg Pirates VIP-arrangement. Vi var forleden også hovedsponsor for den største Day & Night nogensinde i Aalborg, hvor Gammeltorv var tætpakket til koncert om aftenen.

Nadias sponsorerer desuden mere end 14 idrætsklubber i Aalborg.

For os betyder det rigtig meget at støtte op om gode lokale tiltag, for det er sådan vi skaber en stærkere by i Aalborg,” siger Adnan.

Ikke nervøs for at prøve igen

Nadias-kæden lukkede i 2017 deres butik i Hjørring, hvor der på det tidspunkt ikke var nok omsætning i at ligge i METROPOL storcentret. Men det har ikke afskrækket Adnan og Pia fra at udvide uden for Aalborgs grænser.

“Det var en fantastisk butik i Hjørring, men det var en ren underskudsforretning i to år.

Der er stadig mange fra Hjørring, der skriver til os, hvornår vi prøver igen.

Men vi er ikke nervøse for at prøve igen i andre byer. Vi har også lært en masse og vores organisation står stærkere i dag. Så det er på tegnebrættet, men hvor og hvornår kan jeg ikke afsløre for meget om lige nu,” lyder det fra Adnan.

Rekordhandel: Vild Penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

I Siloen ved Østre Havn er en af Aalborgs dyreste solgte penthouselejlighed.

Inden boligen ramte boligmarkedet blev den solgt til et svimlende beløb på 17.300.000 kroner, og er den dyreste lejlighed solgt nogensinde i Aalborg.

Siloen er et nyt ambitiøst byggeri på Østre Havn, hvor den gamle DLG silo tidligere lå der er opført af A. Enggaard, og består af ejerlejligheder, samt familie- og ungdomsboliger.

Penthouselejligheden er et særsyn i byen, og den er i øjeblikket Aalborgs største og dyreste lejlighed, som står færdigbygget.

Udsigt over hele Aalborg

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen stod for salget af penthouselejligheden. Mæglerfirmaet havde stor succes under The Tall Ships Races, hvor de solgte for et svimlende millionbeløb.

MigogAalborg Bolig er vilde med at følge med i de spændende boliger, der kommer på boligmarkedet –  og denne gang tabte vi næsten kæben i ren begejstring:

Velkommen til Aalborgs måske fedeste penthouselejlighed.

Penthouselejligheden ligger på 12. etage, og har en fantastisk udsigt over hele Aalborg, og den østlige del af Nørresundbys havnefront – endda med forskellige vinkler i hele lejligheden.

Indehaver af Thorkild Kristensen, Jette Gudiksen, fortæller til MigogAalborg at ejendomsmæglerfirmaet har en håndfuld kunder i deres køberkartotek der leder efter en helt unik bolig som denne.

“Vi løber rundt med en håndfuld kunder, der leder efter en bolig der kan slå benene væk under en,” fortæller Jette Gudiksen og fortsætter;

“Penthouselejligheden blev solgt på første fremvisning, og sagen var enkelt – denne bolig slog benene væk under dem. Købernes egne reaktioner var ligesom min egen, da jeg selv oplevede boligen for første gang; WOW!”

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Vi må desværre ikke vise billeder af boligen indefra, men vi kan fortælle lidt om hvad den store penthouselejlighed har at byde på.

Boligens køkken-alrum er uden tvivl boligens hjerterum.

Rummet er hele 150 kvadratmeter, og rummer et kvalitetsbevidst køkken fra HTH i sorte farver med hvid bordplade.

Køkkenet er placeret fantastisk i forhold til at kunne stå og nyde udsigten samtidig med, at der kan trylles kulinariske lækkerier i køkkenet.

Køkken-alrummet har masser af plads til et stort spisebord, og der er også mulighed for at lave en sofa-hygge-krog, så udsigten kan nydes på første parket med et glas lækkert vin i aftentimerne.

Rummet har selvfølgelig også plads til en stor sofagruppe, hvor der for alvor kan slappes af foran fjernsynet.

Herfra er der også udgang til den store tagterrasse.

Penthouselejligheden har en voksenafdeling med et stort soveværelse med walk-in closet og eget lækkert badeværelse. Her har du også en fantastisk udsigt og – selvfølgelig – udgang til terrasse.

Lejligheden har eget bryggers, hvor der er masser af plads til håndtering af vasketøj og opbevaring af rengøringsartikler med mere.

Endvidere rummer lejligheden et gæsteværelse og et ekstra rum, der blandt andet kan anvendes til et lækkert loungeområde.

Penthouselejligheden har en stor ugeneret tagterrasse med eget udendørs spabad, ude-køkken og sauna. Her kan du nyde udsigten fra alle verdenshjørner.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Tilhørende penthouselejligheden er der en parkeringsplads i parkeringskælderen, hvor bilen kan komme ind til via bil-elevator.

Der er stadig lejligheder til salg i projektet Siloen, som der kan findes her.

Airshow i Blokhus: 20 fly lander på stranden

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du elsker synet og lyden af fly, så bør du tage til Blokhus Fly-In søndag d. 25. august.

I kort køreafstand fra Aalborg kommer man helt tæt på, når 20 fly lander og letter fra stranden i Blokhus.

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med VisitJammerbugten, der byder gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In.

Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

På trods af at arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget.

“Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får.

Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden.

Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser, at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden.

På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud.

Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat allerede som 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot.

Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften.

Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne.

Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Der tages forbehold for vind- og vejrforhold. Følg derfor med på www.facebook.com/Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

Stjernestøv på KUNSTEN: Nattevagten-instruktør åbner uhyggelig udstilling

Skrevet af: Michael Qureshi

Om tre uger indtager en ret mørk og uhyggelig udstilling Aalborgs kendte kunstmuseum KUNSTEN.

Lørdag meddeler KUNSTEN, at den kendte instruktør Ole Bornedal åbner udstillingen Twillight Zone. Bornedal huskes især for Nattevagten, som er en af de største thrillere i dansk filmhistorie, og som også blevet lavet i Hollywood-version.

Filminstruktør Ole Bornedal giver en talk om rent filmisk at blive draget af det dystre, skræmmende og forvrængede, og efterfølgende er der koncert med Tundra.

Man kan også bestille lækker to-retters menu inklusive to glas vin for 250 kr. på Café Aalto i forbindelse med åbningen.

Mange glæder sig allerede til åbningen af Twillight Zone. Udstillingen er i tusmørke, og det bliver især creepy at opleve et par gigantiske edderkopper som kunstværk.

Aftenens program, 6/9:

Kl. 17.00 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 17.30 Velkomstdrink i Kunstens forhal
Kl. 18.00 Velkomst og tale ved kunstfaglig chef for Kunsten, Stinna Toft Hald og åbningstale ved filminstruktør Ole Bornedal
Efter åbningstalen slås dørene op til udstillingen
Kl. 19.30 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 19.30 og kl. 20.30 Introduktion til udstillingen i auditoriet ved kunstformidler Anne Bay Noer
Kl. 20.00 Talk med filminstruktør Ole Bornedal på scenen i Skulpturparken
Kl. 21.00 Koncert med Tundra på scenen i Skulpturparken

Læs også: Historiske byvandringer er et kæmpe hit: Nu udvider man med 9 ekstra

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

ClubAalborg har vokseværk: Flere og bedre fordele end nogensinde

Hudløs i skumringstiden

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Åbning af udstillingen med Ole Bornedal 6. september.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Du kan booke bord til åbningen her

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Så er der 14 dage til Vi Elsker 90’erne – festen tordner mod udsolgt. Se her hvor mange fede navne, der kommer til Aalborg 31. august