Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 13.700 kvm: Nyt kæmpe byggeri i gang på Aalborg Havn

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Grunden på Ankeret på Aalborg Havn er på intet mindre end 13.700 kvadratmeter, og nu kommer der snart helt nyt liv i området.

Onsdag tog Verdo første spadestik til nye faciliteter, der skal geare energikoncernen til fremtiden.

Det er datterselskabet Verdo Energy Systems, som udvikler og producerer energianlæg, der gør klar til at rykke ind. HR-direktør i Verdo, Margrete Larsen, ser frem til den nye placering og de nye rammer:

”Aalborg har fået lidt et ry som ’boiler valley’. Her er en knowhow, vi som videnstung virksomhed gerne vil trække på, og da vi ved, at fysiske rammer er et klart konkurrenceparameter, har vi lagt mange ressourcer i at indrette de nye lokaler, efter måden vi arbejder på i dag,” fortæller Margrete Larsen.

Indrettet til synergieffekt

Verdo Energy Systems holder i dag til i Storvorde og i NOVI Science Park i Aalborg, men med en stadig større ordrebog er de nuværende faciliteter blevet for små. Ved at samle de to lokationer i én, er det Verdo’s ambition at skabe nye synergier i et moderne arbejdsmiljø.

Over 13.700 kvm: Nyt kæmpe byggeri i gang på Aalborg Havn
Sådan kommer det til at se ud. PR-foto

”I vores nuværende rammer i Storvorde er vi udfordret på plads. Det fungerede for 10-15 år siden, men udviklingen går stærkt. Med vores nye adresse er der tale om en markant opgradering, hvor kompetencer og viden rykker tættere på hinanden, og en strømlinet produktion med plads til langt flere og større arbejdsopgaver på ét sted. Det betyder, at vi kommer til at spare meget tid på logistik mellem lokationer,” uddyber Margrete Larsen.

Det nye byggeri opføres i samarbejde med Aalborg-virksomhederne TL Byg og Brix & Kamp. Der bliver let adgang til både E45 og cykelstier til Aalborg lige udenfor døren, og indretningen afspejler netop alsidigheden i det moderne arbejdsliv:

”Vi forsøger her at skabe rammerne for både vores nuværende og fremtidige behov i ét byggeri. Det betyder, at de nye faciliteter skal kunne rumme både folk, der pendler, arbejder remote og produktionsarbejde on-site,” fortæller Margrete Larsen og fortsætter:

”Samtidig havde vi et stort ønske om at blive i området. Erhvervsområdet omkring havnen i Aalborg blomstrer, og grunden ved Ankeret giver os de muligheder, vi har ledt efter.”

For de ansatte i Storvorde er der måske én særlig ting, de ser frem til, som de ikke har været vant til tidligere. Udover de nye rammer skabt til kontor- og produktionsarbejde, byder Verdo’s kommende lokation nemlig også på et moderne kantineområde med tilstødende terrasse til de lune forår- og sommermåneder.

FAKTA

Grunden på Ankeret er 13.700 kvadratmeter

Det nye byggeri vil huse 50 ansatte, med mulighed for op til 75

Byggeriet har særlig fokus på anvendte materialers sporbarhed, nedbrydelighed og muligheder for genanvendelse

Verdo forventer at flytte ind 1. februar 2025

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og beskæftiger samlet omkring 600 medarbejdere

Del artikel

Andre læser også