Ottende år i træk: Northern Winter Beat lokker spændende navne til byen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Northern Winter Beat
Foto: Northern Winter Beat

De fleste forbinder nok festival med høje temperaturer, fuld sol og kolde fadøl.

Men folkene bag Aalborg-festivalen Northern Winter Beat har siden 2013 bevist, at man sagtens kan kombinere en lidt trist og mørk tid med masser af god musik og fede navne.

Fra torsdag d. 30. januar – 1. februar er Northern Winter Beat nemlig klar med endnu et udfordrende program, der spænder bredt fra pop over americana til eksperimenterende- og genrebrydende kunstnere.

Det kan du se frem til

Du kan blandt andet glæde dig til albumaktuelle Efterklang, der netop har udgivet deres første dansksprogede album.

De har endda Northern Winter Beat som første stop på deres Europa-turné.

Og man kan som det eneste sted i skandinavien opleve album og film -aktuelle Michael Gira, der netop har udgivet albummet ”Leaving Meaning” med den amerikanske støjrock gruppe Swans.

Endnu et navn som festivalen længe har haft højt på ønskelisten er manden bag grupperne 16 Horsepower, WovenhandDavid Eugene Edwards.

Hans særegne blanding af kristen americana, indfødt amerikansk musik og støjrock vil der blive zoomet helt ind på, i dette eksklusive solo-set han spiller til Northern Winter Beat.

En anden højaktuel kunstner er engelske Richard Dawson, der netop har udgivet albummet ´2020´ og som får anmelderroser i medier som Pitchfork, MOJO, The Guardian og The Quietus, for hans udsædvanlige blanding af middelalder folk, støjrock, syntheziser pop og tekster om den håbløse tilværelse i præ/post ”Brexit-England”.

Det er i sidste øjeblik også lykkedes at få de danske post-punkere Iceage tilføjet programmet. Det bliver sidste chance for at opleve bandet live inden de vil hellige sig arbejdet med et nyt album.

Byens rum udnyttes

Torsdag d.30 januar åbner festivalen i Budolfi Kirkes smukke rammer med Lut-spilleren Jozef van Wissem, der nok er bedst kendt for sit samarbejde med den legendariske filminstruktør Jim Jarmusch om soundtracket til Jarmusch filmen ’Only Lovers Left Alive’.

For de gæster der har et godt øre til det mere eksperimenterende er der også rigeligt at komme efter.

Den legendariske ungarske sanger Attila Csihar (Sunn 0))), Mayhem og Tormentor) spiller på festivalen med landsmand Balasz Pandi (Merzbow, Keiji Haino mfl.) på trommer. Et helt nyt projekt de selv kalder ”Ritual music for the advanced cavemen”. En betegnelse der dækker over genre som ekstrem metal, avantgarde jazz og noise.

Den Amerikanske komponist og droneartist Kali Malone, vil til Northern Winter Beat optræde med en koncert der via digitale og analoge synthezisere vil skabe en kompositionsramme, der anvender unikke stemninger og psykoakustiske fænomener.

Duoen Kogekunst har til festivalen samlet et udvidet setup bestående af trommeslager P.O. Jørgens (Pere Ubu), saxofonist Henrik Pultz Melbye (Svin), cellist Thorbjørn Kaas og den færøeske rapper Silvurdrongur. Den nye besætning vil udfordre rammerne for hvad duoens udfordrede pop-musik kan, og vil tilføje improvisations elementer til den allerede udgakkede gruppe.

Analogik er efter en længere pause igen klar med nyt materiale. Og som altid er inspirationen kommet fra en meget blandet pose bolsjer; etiopisk jazz, bossa nova, HipHop, sømandsmusik plus en portion samples er bare en brøkdel af det der blandes sammen på deres nye album ”Havnens Perle”.

En partoutbillet til festivalen koster 400 kr. og en enkeltdagsbillet 300 kr. Du kan se det fulde program her.

Festivalen er skabt af de tre Aalborgensiske spillesteder Studenterhuset Aalborg, 1000Fryd og Huset i Hasserisgade og har eksisteret siden 2013. Northern Winter Beat er støttet af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune og Royal.

Line-up 2020

Michael Gira (Swans) (us)
Efterklang (dk)
David Eugene Edwards (Wovenhand/16 Horsepower) (us)
Iceage (dk)
Richard Dawson (uk)
Jozef van Wissem (nl)
Analogik (dk)
Maarja Nuut (ee)
Ryley Walker (us)
Hiedelem (Attila Csihar & Balasz Pandi) (hu)
Psychotic Monks
Kali Malone (us/s)
OHMS (uk)
WaqWaq Kingdom (jap)
Teksti-TV 666 (sf)
Kogekunst & Friends (dk/fæ)
Bob Wayne (us)
U-Bahn (aus)
Purple Pilgrims (nz)
Molchat Doma (by)
Spurv (no)
Ottone Pesante (it)
Mag (s)
Automatic (us)

Vej afspærret i Aalborg: Fare for at 20 meter lang betonklods vælter

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Dele af Rørdalsvej er lige afspærret tæt på Aalborg Portland.

Det skyldes, at en lastbil har påkørt en 20 meter lang betonklods. Det meddeler Nordjyllands Politi fredag eftermiddag.

“Vejen er helt spærret lige nu og der er etableret omkørsel på stedet. Reparation kommer til at tage nogen tid. Ingen er kommet tilskade,” skriver politiet på Twitter.

“Betonoverføringen har løsnet sig i den ene ende og der er fare for at den vælter ned.

Rørene ovenpå betonbjælken bruges til at transportere cement i. Brandvæsenet er tilstede sammen med politiets indsatsleder og vurderer hvad der skal iværksættes i sagen.”

Kan styrte sammen

Politiets vagthavende, Karsten Højrup Kristensen, forklarer til B.T. at politiet modtog en anmeldelse om uheldet kl. 11.51 fredag.

“Lastbilen har af endnu ukendte årsager ramt en betonoverførsel, men man må formode, at det var, fordi lastbilen var for høj,” siger vagtchefen til B.T.

Betonoverførslen går fra den ene side af Rørdalsvej til den anden, og rørende på overførslen bruges til at fragte cement i.

Opdateres

Fra F16 fly til Aairport Festival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Weekenden nærmer sig med hastige skridt.

Vi er som altid klar med de bedste arrangementer og aktiviteter i byen, så du ikke kommer til at kede dig.

Voksne kan bl.a. se frem til en EDM-festival af en anden verden, mens de små kan lege med LEGO og Minecraft i Utzon for at nævne nogle af de spændende begivenheder.

Danske F-16 i vild formation over Aalborg

Fredag d. 17 januar

I morgen skal du holde øjnene rettet mod himlen; der sker nemlig noget udover det sædvanlige.

De danske F-16 kampfly runder 40 år, og det fejrer Fighter Wing Skrydstrup med en større 10-skibs formationsflyvning over Danmark både formiddag (klokken 0900-1130) og eftermiddag (klokken 1330-1550) efter faslagt rute.

Efter tidsplanen kan man se flyene over Aalborg ca. 10.35.

Du kan læse mere her.

Aairport festival

Fredag d. 17. januar og lørdag d. 18. januar

Nu går det endelig løs.

Mega-eventet Aairport Festival, som bliver Skandinaviens største indendørs EDM Festival, tonser afsted fra lørdag til søndag i Gigantium.

De to headliners fredag er Salvatore Gannachi og R3HAB, mens du lørdag kan opleve Q-dance for første gang nogensinde i Skandinavien.

Med over 20 globale DJ-stjerner klar til at underholde, er der lagt op til et storslået show for EDM-elskere, og der er heldigvis stadig billetter tilbage.

Du kan læse mere her.

Arkivfoto: Pxhere

Ung og klassisk i Musikkens Hus

Fredag d. 17. januar

Bliv ramt af den helt store LIVE-oplevelse, når vores 65 musikere inviterer inden for til pretalk, kraftfuld klassisk musik og efterfølgende lounge med Jonny Hefty.

PROGRAM:
Kl. 19.30 Pretalk: ”Livet som musiker”, Øvre foyer
Kl. 20.00 Koncert med Aalborg Symfoniorkester, Sjostakovitj, Symfoni nr. 9, Koncertsalen
Kl. 21.00 Talk & Lounge med Jonny Hefty efter koncerten, Øvre foyer
(Gem din billet – den gi’r 2 for 1 i baren)

Under koncerten bliver du guidet af den formidable dirigent og formidler Jessica Cottis, der blandt andet optræder på BBC. Cottis er internationalt anerkendt for sit intellekt, sin musikalitet, engagement og artikulering.

Køb billetter her

PR-foto

 

MigogAalborg Poker Tournament på Casino Aalborg

Lørdag d. 18 januar

Nu har du igen muligheden for at vinde store pengepræmier med en minimal indsats, når vi afholder MigogAalborg Poker Tournament.

Hver kvalifikation har kun plads til 40 spillere fra start, og de foregår den 18. januar, 24. januar, 25. januar, 31. januar, mens den helt store finale spilles den 1. februar.

Turneringen er en Texas NLH, hvor buy-in er 200 kr. (2000 chips) med mulighed for rebuy indtil første pause. Der er en potentiel pengepræmie på langt over 100.000 kr.

Du kan læse mere her.

Events i weekenden

17/01 Ungdomsringens Musikfestival 2020 i Nordkraft kl. 19.00

18/01 Konfirmandevent i Salling kl. 10.00

18 + 19/01 Design huse i LEGO og udforsk i Minecraft i Utzon kl. 10.00

19/01 Aalborg Vikings – Odense Basketball kl. 11.30 i Aalborg Portland Park

19/01 Kreativt familieværksted i Kunsten kl. 11.00

19/01 Nytårskoncert i Hasseris Kirke kl. 16.00

Kaos i morgentrafikken: Uheld i Limfjordstunnelen skabte massiv kø

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Opdateret 8.28

Et uheld i Limfjordstunnelen har fredag morgen skabt lange køer i morgentrafikken.

Fire biler er kørt sammen, og politiet og redningsmandskab er på vej til stedet.

Efter harmonikasammenstødet i Limfjordstunnelen er flere personer kørt til behandling på hospitalet, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.
Fire biler kørte sammen i tunnellen, og flere klager over nakkesmerter, wiplash m.m.

Stadig et spor åbent

Vejdirektoratet oplyser følgende;

E45 Nordjyske Motorvej til Tunnelvej, fra Nørresundby mod Aalborg mellem motorvejskryds Vendsyssel og Limfjordstunnelen.

Kødannelse, forlænget rejsetid på op til 10 minutter.

Man anbefaler folk der kommer fra nord, at man kører over Limfjordsbroen, selv om der nok også vil være en del kø.

Man oplyser desuden, at der nok først er normal trafik omkring klokken 9.00.

Opdateres