Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter et succesfuldt år: OsteoDanmark øger deres fokus på mor- og barnforløb

Af Nathalia Hentze Nielsen

Klinikken OsteoDanmark kunne i sommer fejre sit étårsjubilæum i Aalborg.

Når klinikkens tre ejere skal gøre status på året, der er gået, udtrykker de stor glæde og taknemmelighed over, hvor godt de er blevet modtaget.

Særligt deres gratis telefoniske screeninger har været en stor succes, fortæller Kasper Fonseca, en af de tre klinikejere.

“Screeningerne har fungeret rigtigt godt. Vi har kunne tage en snak med patienter på forhånd, om hvad de døjer med og kunne bedømme, om vi kan hjælpe dem. Så starter vi heller ikke helt på 0, når de kommer ind på klinikken.

For folk, der ikke ved, hvad osteopati er, kan de ringe ind og spørge om mulighederne,” forklarer han.

Screeningen kan du hurtigt og nemt benytte dig af; alt du behøver at gøre er at udfylde det online spørgeskema og få en gratis screening til osteopati i Aalborg, hvorefter du ringes op af én af de fire osteopater fra OsteoDanmark Aalborg.

Efter et succesfuldt år: OsteoDanmark øger deres fokus på mor- og barnforløb

Godt tværfagligt samarbejde

Selvom det går godt på klinikken, hviler osteopaterne ikke på laurbærrene.

De ser hele tiden på, hvordan de kan dygtiggøre sig og hjælpe flest mulige mennesker, og et af de områder, hvor de øger deres fokus, er på kvinder og børn.

Rasmus Lynge påbegynder i 2024 en diplomuddannelse i Womens Health via et akademi i England. Her vil der være fokus på behandling af eksempelvis stofskiftesygdomme, tarmlidelser, hormonelle forandringer, samt generelle problematikker relateret til bækkenorganerne. 

I bestræbelserne på at tilbyde den bedst mulige behandling, har de også i det daglige et velfungerende samarbejde med den private jordemoder Louise Nørby og fysioterapeuten Mette Villadsen fra Aalborg Bækkenklinik, som har speciale i gynækologiske problematikker, og arbejder udelukkende med specialiseret fysioterapi til underlivs- og bækkenrelaterede problemer hos mænd og kvinder.

Aalborg Bækkenklinik deler lokaler med OsteoDanmark, og Mette fremhæver samarbejdet i klinikken.

“Osteopaterne har en meget helhedsorienteret tilgang til kroppen og nervesystemet, og de er gode til komplekse sager.

Jeg supplerer dem rigtigt godt, fordi jeg, hvis det er relevant, tilbyder gynækologiske og anale undersøgelser, hvor jeg får kigget på problemer eller smerter i underliv, bækken eller bækkenbund med andre briller.

Vi har daglig sparring, og vores tværfaglige samarbejde er godt for alle patienterne i klinikken, fordi at de kommer i de rigtige hænder hurtigere,” forklarer hun.

Kommer en klient eksempelvis til osteopaterne med udfordringer, der viser sig at være bedre løst med Mettes kompetencer, tøver de ikke med at sende hende videre, og det samme gælder den anden vej.

“En dygtig fagperson er også en, der ved, hvornår der er en anden ekspert, der bedre kan hjælpe,” siger Mette afslutningsvis.

Efter et succesfuldt år: OsteoDanmark øger deres fokus på mor- og barnforløb

Følger patienterne til dørs

Jordemoder Louise Nørby har sin egen private jordmoderklinik på Hobrovej 374 og har dermed ikke sin daglige gang med OsteoDanmark, men det påvirker ikke deres tætte samarbejde.

Jordemoderen kender Rasmus Lynge og Kasper Fonseca fra tidligere klinikfællesskab, og de bruger løbende hinanden som sparringspartnere i forhold til behandling af både mor og barn.

“Vores samarbejde har givet os alle større indsigt i, hvordan vi bruger hinandens ekspertiser, så vi kan hjælpe familierne bedst muligt,” fortæller Louise Nørby.

Familien starter nogle gange med at komme til behandlinger hos OsteoDanmark. Her behandles barnet for gener som mavesmerter, nakke- og kæbespændinger. Problematikker, som vil ofte hænge sammen med udfordringer relateret til amning eller flaskegivning, både hos mor og barn.

“Når vi ser familien, er det vores opgave at arbejde specialiseret med den del. Vi har også en fælles niche, når det kommer til tungebåndsproblematikker,” uddyber hun.

Hun fremhæver, at OsteoDanmark har styr på den manuelle tilgang til baby, og at jordemødrene hos Louise Nørby har stor viden omkring mundmotoriske udfordringer, som kan påvirke amningen.  

Vigtigst af alt går begge parter meget op i, at patienterne følges til dørs med deres problematikker og ikke sendes rundt i systemet.

“Vi ser babyer med diverse problematikker. For eksempel ses ofte nyfødte med ondt i maven, kolik, farvoritside og spændinger, hvor vi kan yde osteopatisk behandling til børn.

Vi er sammen tovholdere for vores klienter. Vi sørger for, at de får tværfaglig og fyldestgørende vejledning.

Familierne skal ikke ’kastes rundt blandt mange behandlere og selv søge specialistviden ’. Det er alt for hårdt, og der kan vi især være behjælpelige, så de kan have ro til den store opgave, det er at være forældre” siger hun afslutningsvis.

Udover samarbejdet med Aalborg Bækkenklinik og Jordemoder Louise Nørby samarbejder OsteoDanmark med Fitmom Aalborg i forhold til gravid- og efterfødselstræning og børnefysioterapeut Louisa Bloksma ved Holistisk Fysioterapi, når der er indikation for sansemotorisk træning i relation til babyerne.

Efter et succesfuldt år: OsteoDanmark øger deres fokus på mor- og barnforløb

Ny osteopat-studerende i klinikken

Er du stadig lidt i tvivl om, hvad osteopati er, og hvad en osteopat kan hjælpe dig med, er der to vigtige ting, du skal vide.

Det første er, at osteopati er en manuel behandlingsform, og at osteopaternes udgangspunkt for behandling er at optimere kroppens egne funktioner, da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion.

Det andet er, at det kræver en Master of Science i Osteopati eller en diplomuddannelse at blive osteopat.

Osteopater er uddannet enten læge, fysioterapeut eller kiropraktor forinden deres osteopat-studie.

Det er et krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at man har taget den fulde uddannelse, før man bliver osteopat, og at man i øvrigt i forvejen har autorisation som fysioterapeut, kiropraktor eller læge. Hos OsteoDanmark har alle tre ejere af klinikken nu færdiggjort deres fireårige Master-uddannelse.

Derfor er timingen nu den rette til, at en ny osteopat-studerende er blevet ansat i klinikken.

Hun hedder Signe og er en 3. års studerende på osteopat studiet ved European School of Osteopathy. Hun har en baggrund som fysioterapeut med flere års klinisk erfaring.

“Vi er virkelig glade for at have fået Signe ind på klinikken. Hun er en dygtig behandler med masser af erfaring som fysioterapeut,” siger Kasper.

Du kan booke tid til behandling hos OsteoDanmark Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også