Optimistisk boligmarked: Markant flere sætter boligen til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Flintevej 10A, 9000 Aalborg
ambolig.dk, Flintevej 10A, 9000 Aalborg

April måned betyder forår med plusgrader, forårssol, og skønne farver i landskabet.

Sæsonen for at sætte sin bolig til salg er over os, og ejendomsmæglerne kan nu for alvor begynde at glæde sig til at få rigtig travlt.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at flere sætter boligen til salg.

Fremgangen af boliger som er sat til salg er den største siden endnu et fald i renten for tre år siden.

Flest bolighandler de kommende seks måneder

Flere faktorer spiller ind, hvorfor boligejere vælger at sætte boligen til salg netop i øjeblikket.

”Foråret er traditionelt startskuddet i forhold til bolig salg for rigtig mange boligejere. Mange forhold er afgørende herfor. Dels markerer 1. april indgangen til den salgsmæssigt bedste periode på året. De kommende seks måneder tegner sig for absolut flest bolighandler set henover et helt kalenderår.

Med forårets komme begunstiges vi også af lune temperaturer som i sig selv øger optimismen, købelysten og behovet for en bolig med udefaciliteter i form af have og altan, terrasser mv.

Hertil kommer de betagende, grønne og charmerende haver, som alt andet lige præsenterer boligerne meget flottere end i vinterhalvåret og dermed danner baggrund for både noget særdeles lækkert foto og markedsføringsmateriale men som også er med til at ”sælge boligen” på fremvisninger. Dermed er foråret traditionelt højsæson for at sætte boligen til salg,” fortæller Bo Lynge indehaver og ejendomsmægler fra Aalborg Mægleren.

Største fremgang siden 2015

Flere ejere af både villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger har valgt at kontakte en ejendomsmægler med henblik på et salg af deres bolig.

Blot i 1. Kvartal af 2018 er der sat hele 26.569 boliger til salg i hele Danmark. Det svarer til en stigning på 26,8 procent i forhold til til 1. Kvartal i 2013, viser de nye tal fra Boligsiden.dk. Sidst fremgangen var så fremtrædende var i 2015, da den lave rente meldte sin ankomst.

I Nordjylland er der sat 3034 boliger til salg, hvilket er en stigning på 7,5 procent i forhold til 1. Kvartal i 2013.

“I år forventes denne tendens yderligere forstærket. Det stærke opsving i økonomien som nu efterhånden har varet længe, har skabt store friværdier, som mange måske vil benytte lejligheden til at realisere.

Samtidig er der blandt mange opfattelsen af at det nuværende historisk lave renteniveau måske lakker mod enden, og dermed vil man gerne have realiseret slaget af sin bolig, mens køberne fortsat er mange, og deres belåningsmuligheder er stadig yderst gunstige,” slutter Bo Lynge.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.