Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overvejer du ny bolig?: God grund til optimisme på boligmarkedet i Aalborg

Af Annoncør
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Der bliver sagt og skrevet meget om ejendomsmarkedet som følge af inflation, ændrede lånevilkår og stigende renter.

Det gør mange boligejere usikre på, om det er det rette tidspunkt at sætte boligen til salg.

Godt gang i boligmarkedet i Aalborg

Ejendomsmægler Thorkild Kristensen oplever, at der er godt gang i boligmarkedet i Aalborg, og især sælgere med fastforrentede lån kan få et fornuftigt provenu.

Provenuet er den del af boligens kontantpris, som sælger får udbetalt, når salget er gennemført. Det vil altså sige sælgers fortjeneste, når udgifterne er trukket fra indtægterne.

”Vi ser tydeligt, at sælgers finansiering af boligen i høj grad spiller ind i forhold til det overskud, som de får ud af at sælge lige nu. Det fastforrentede lån er inflationssikret, fordi boliggælden falder, når renten stiger.

Mange med den lånetype har siden rentestigninger i foråret 2022 benyttet sig af muligheden for at omlægge lånet og dermed slå noget af restgælden, og det betyder, at de har fået et større overskud i forbindelse med at sælge”, forklarer ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen Frank Andersen.

Frank Andersen maner også til ro i forhold til boligmarkedet i Aalborg, der ikke kan sammenlignes med andre større danske byer som Aarhus og København, hvor udviklingen er mere dramatisk i forhold til faldende gennemførte bolighandler og stigende liggetider på grund af usikre økonomiske tider.

Som Boligsiden.dk forleden dokumenterede, er den gennemsnitlige salgspris for huse i landet faldet med 2,6 procent fra oktober til november i år, men prisudviklingen i Aalborg er faktisk sådan, at salgsprisen er steget med 1,4 procent.

”Vi har fortsat travlt, og boligerne bliver solgt uden lange liggetider og nævneværdige prisnedslag. Det ses også ved, at der ikke er ret mange boliger til salg i Aalborg, og vi sælger også stadig de meget dyre boliger med salgspriser på mellem 10-20 millioner kroner.

Sælgerne med de fastforrentede lån kan dog sagtens klare at slå lidt af prisen uden at tabe noget, da de i de fleste tilfælde får et fornuftigt overskud”, forklarer Frank Andersen.

Opfordringen lyder, at det kan være en rigtig god investering at få lavet en salgsvurdering. Her gennemgår mægleren fra Thorkild Kristensen boliglånet og beregner det forventede provenu, da salgsprisen ikke alene er udtryk for, hvor meget sælger kan forvente at få ud af handlen.

”I mange tilfælde skal sælger ud på boligmarkedet for at købe noget andet, og der er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvor meget overskud der er til at investere i en ny bolig”, slutter han.

Tag fat i ejendomsmægler Frank Andersen på tlf. 51 95 60 00 for uforpligtende at få lavet en salgsvurdering af din bolig.

Del artikel

Andre læser også