Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekord: Optaget på MARTEC blev det største nogensinde

Af Emil Kjær Jørgensen

På MARTEC – det maritime & polytekniske uddannelsescenter i Nordjylland – har tilgangen af nye studerende i 2019 været rekord stort.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

På professionsbacheloruddannelsen som maskinmester blev der i 2019 optaget 175 studerende, hvilket er en smule over rekordoptaget fra 2016.

På MARTEC er der tilfredshed med, at det tilsyneladende har haft en positiv effekt på søgningen, at åbne et trinbræt til maskinmesteruddannelsens 1. semester i Aalborg, som melder om fuldt hus.

Rekordoptag på skibsmaskinistuddannelsen

Der er ligeledes rekordoptag på skibsmaskinistuddannelsen, efter at studiet i 2018 for første gang blev gennemført som et e-læringsforløb, der giver de studerende mulighed for at passe deres job samtidigt med studiet.

”Alt i alt er vi tilfredse med optaget, selvom vi faktisk havde forventet og håbet på lidt flere”, siger direktør Pia Ankerstjerne.

”Der er virkelig stor efterspørgsel efter unge med en maskinmesteruddannelse – ja faktisk alle unge med en maritim uddannelse.

Samtidigt er det super uddannelser, som åbner døre til spændende vellønnede jobs, varierede karriereforløb, og giver adgang til mange internationale muligheder. Det er egentligt lidt svært at forstå, at der ikke er flere unge der griber chancen.”

Søgningen og optaget på navigatøruddannelserne ligger også på et højt niveau, ligesom søgningen til den grundlæggende maritime uddannelse, ubefaren skibsassistent, aldrig har været større.

Søgningen til den befarne skibsassistent blev halveret, hvilket var forventeligt set i lyset af, at Svendborg Søfartsskole nu også udbyder uddannelsen.

Del artikel

Andre læser også