Er delt over 24.000 gange: Marias vigtige budskab går landet rundt

Af Michael Qureshi
Privatfoto fra Maria Pedersens Facebook-opslag
Privatfoto fra Maria Pedersens Facebook-opslag

Et opslag på Facebook der starter med “Baby med Corona” har fået en nærmest helt uhørt respons på Facebook.

Siden Maria Pedersen fra Aalborg i mandags d. 21. december lavede et længere skriv på sin Facebook-profil, så er det blevet delt hele 24.000 gange, hvilket er helt ekstraordinært.

Der er også et vigtigt budskab i Maria Pedersens oplevelser med sin 2,5 måneder gamle baby. Faktisk er der to væsentlige budskaber.

Må ikke ignorere alvoren

For det første så skal man ikke omgås andre og slet ikke tage på arbejde, hvis man får de mindste symptomer. For det andet så må man ikke ignorere alvoren af Corona hos babyer.

Det hele begyndte her i december, hvor Maria Pedersens mand blev smittet af en kollega på sit arbejde.

Efter nogle dage begynder parrets lille baby også at hoste og få feber, hvilket giver anledning til stor bekymring, skriver Maria Pedersen i sit Facebook-opslag.

“På fjerdedagen begynder han at hoste mere, hans temperatur stiger fra 36,4 til 37,5 og han bliver slap. Her ringer vi så til lægevagten om aftenen, som forsikrer os om, at babyer ikke bliver syge af Corona og at de ikke har fået babyer ind med symptomer, men at Corona har været et bifund,” forklarer Maria Pedersen.

Kommer til tjek på sygehuset

Heldigvis genovervejer lægevagten sine ord, og parret bliver herefter kontaktet af børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

“Vi får dog alligevel et opkald fra børneafdelingen på Aalborg sygehus, som vil se ham, hvis der er forværring, eller han får feber. Vi aftaler at give Panodil hver 8. Time og se tiden an.

Klokken 06, da vi igen skal give Panodil, måler vi hans temperatur til 38,2 grader, og kontakter derfor sygehuset som gerne vil have ham til et tjek.

Han er nu helt slap, vågner skrigende op fra sin søvn flere gange og er svær at skabe øjenkontakt med, når han er vågen,” fortæller Maria Pedersen, og de fleste forældre vil kunne genkende parrets nervøsitet over situationen.

På sygehuset bliver den lille dreng også testet for Corona, og testsvaret viser sig at være positivt. Dermed tyder alt på, at man absolut ikke må underspille det faktum, at babyer også kan blive ret syge af Corona.

“Vi har fået svar på testen, som er positiv, og alle hans symptomer stemmer overens med de generelle symptomer på Corona.

Han er stadigvæk syg og får Panodil hver 6. Time, dog er han heldigvis i bedring,” lyder det fra Maria Pedersen.

Vil nu fokusere på at blive raske til jul

MigogAalborg har været i kontakt med Maria Pedersen, som fortæller, at hun er glad for, at budskabet er nået ud til så mange.

Derudover ønsker hun og familien nu udelukkende at fokusere på, at alle i familien bliver raske til jul.

Du kan læse hele opslaget herunder