Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

Af Nathalia Hentze Nielsen

Den første etape af Aalborgs nye historiske bydel, Tranders Høje, stod færdig i juli 2023, og fra start var der massiv interesse i de moderne rækkehuse og lejligheder.

Næsten alle boliger er nu udlejet, og især 2- og 3-værelses lejlighederne er blevet revet væk.

Nåede du ikke at sikre dig en bolig første gang, er der godt nyt; 2. etape af byggeriet er snart færdigt og står klar til indflytning den 1. februar 2024.

Her kommer der 68 lejligheder til leje, og det er både 2-, 3- og 4-værelses. Mere specifikt er der 16 stk. 2-værelses, 48 stk. 3-værelses og 4 stk. 4-værelses lejligheder.

Kunne du tænke dig at opleve lejeboligerne på første hånd, får du muligheden, når Din Mægler afholder Åbent Hus søndag den 3. september fra klokken 12.00 til 14.00.

Her behøver du blot at møde op på Nerudas Allé 58 i Tranders Høje. Tilmelding er ikke nødvendig.

“Til sidste åbent hus lejede vi 18 lejligheder ud på dagen, så skal du have fat i de mest attraktive af boligerne, er det en god idé at deltage i arrangementet i start september,” fortæller Rasmus Lund Christensen, indehaver af Din Mægler.

Udlejningen er først til mølle. Har du ikke mulighed for at deltage i åbent hus arrangementet, er du også velkommen til at ringe til Din Mægler og lægge billet ind på en bolig.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

Jernalderhistorie med et moderne twist

Meget af Tranders Høje er nu beboet og med en blanding af børnefamilier, par og ældre er bydelen indbegrebet af hyggelig landsbystemning.

Det er dog ikke det eneste, der er værd at bide mærke i.

Da bygherren A. Enggaard tilbage i 2018 havde planer om at starte boligbyggeriet, stødte de ind i fund fra jernaldertiden.

Faktisk viste det sig, at der i området har været en hel jernalderlandsby, og arkæologerne havde i en årrække travlt med at udgrave fundene, der var særdeles velholdte.

Nu er udgravningerne færdige, og det samme kan snart siges om anden etape af boligerne, som også vil indeholde elementer af den spændende historie.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

A. Enggaard har valgt at bygge videre på og bibeholde jernalderhistorien, og derfor har Tranders Høje i dag mange elementer fra den ældre jernalder – men med et moderne twist.

I det store flotte fælleshus vil man blandt andet kunne se nogle af de arkæologiske fund under glasmontre i gulvet, og selve bygningen er også inspireret af den historiske periode med træspåner på taget og andre elementer.

Fælleshuset såvel som gæstebolig og værksted bliver alt sammen en del af bydelen fra etape to, der slutter januar 2024.

Og det er ikke alt.

Rundt om i bydelen vil der placeres informationsskilte, der fortæller landsbyens historie, og den store kulturarv vil dermed altid være tilgængelig for beboerne.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

Natur tæt på

Hvis du skaber dig et hjem i Tranders Høje, får du dermed en ordentlig portion historie oveni de mange attraktive faciliteter samt den gode placering tæt på supermarkeder, institutioner og Gigantium.

Naturen er du også tæt på.

Området byder på en interessant kontrast mellem det velplejede og det vilde i form af grønne opholdspladser, legepladser og aktivitetspladser, men også vild natur.

Der er også mulighed for at nyde vejret på egen matrikel, da alle lejeboligerne har udgang til enten altan eller terrasse.

Husdyr er tilladt i udvalgte lejemål. Du kan høre nærmere hos Din Mægler, hvilke konkrete lejligheder det drejer sig om.

Du kan læse mere om området i Tranders Høje her.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

Lyse boliger med alt til det moderne familieliv

Selvom områdets historie er over tusind år gammelt, indeholder alle lejeboligerne alt til det moderne familleliv.

Rækkehusene er indrettet med en stor køkkenalrum-stue, et stort soveværelse og to gode børneværelser/kontor. Foran huset er der et lille skur, mens du fra stuen kan træde direkte ud på en dejlig privat terrasse med en lille grøn have til.

Lejlighederne er ligeledes indrettet med en stor køkkenalrum-stue i hjertet af boligen.

Kom til Åbent Hus: Oplev de populære lejeboliger i den historiske bydel Tranders Høje

Herfra er der udgang til en lille terrasse i stueetagen eller en skøn altan, hvor du kan nyde solen. Altanerne er designet med et sort stålværn med håndliste i træ samt en alu-plade i den ene side, så du både har udsyn, læ og privatliv.

Fælles for både rækkehuse og lejligheder er, at de har den fulde hvidevarepakke med opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler fra Electrolux, så du kan minimere husarbejdet og fokusere på at nyde livet.

Du kan læse meget mere om boligerne i Tranders Høje her.

Kom med til Åbent Hus søndag den 3. september fra klokken 12.00 til 14.00. Tilmelding er ikke nødvendigt.

Bor du i forvejen til leje, kan du med fordel sige din lejlighed op til oktober, så du er klar til indflytning den 1. februar 2024.

Del artikel

Andre læser også