Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev Gudenåens smukke natur ved Silkeborg

Af Annoncør

Silkeborg og Gudenåen er kendt for at være et naturskønt sted, hvis skove, søer og åer hvert år tiltrækker tusinder af besøgende fra ind- og udland. Det er særligt vandet, der gør Silkeborg til et attraktivt sted, og her findes der gode muligheder for at leje en kano og tage på opdagelse ad de idylliske vandveje. Her er nogle tips til kanoudlejning i Silkeborg, og hvordan du kan få en uforglemmelig oplevelse på Gudenåen.

Mindeværdige oplevelser for alle

Der er flere udlejere, der tilbyder forskellige typer af oplevelser. I området tættest på Silkeborg centrum, er der gode muligheder for nybegyndere – og her kan du også leje vandcykler og tage på tur med hjejlebådene. Længere sydpå ad Gudenåen er der også mulighed for at leje kanoer og havkajakker, som kan hentes forskellige steder langs ruten, hvis du gerne vil på en længere tur, hvor du kan mærke friheden og områdets interessante historie og dyreliv. Det gælder for eksempel for Ry Kanofart, der eksisteret i mere end 60 år. Her kan du selv vælge mellem flere afhentningssteder og få tips til at sammensætte den tur, der giver mest mening for dig.

Glæd dig til en klassisk aktivitet i sommerhalvåret

Gudenåen er indbegrebet af den danske natur, og her finder du en lang række skønne scenarier, hvor du blandt andet kan nyde det rolige vand og naturens frodighed, mens du glider stille forbi vandmøller og gamle bygninger. Det er en helt unik stemning, som bringer dig i ét med naturen som intet andet sted. Du kan eksempelvis også lægge vejen forbi Himmelbjerget, der er et af de højeste punkter i landet (147 m.o.h.). 

Det er en rigtigt skøn oplevelse, der kan deles med alle, der holder af aktiviteter under åben himmel. Og hvis du er eventyrlysten, kan du overveje at kombinere kanoturen med en overnatning i telt eller shelter på en af de mange gode overnatningssteder, der findes langs hele åen. 

Husk sikkerheden og det gode humør

Selvom Gudenåens vand er forholdsvist ufarligt terræn, bør du naturligvis altid færdes med respekt og med fokus på sikkerheden, når du sejler i kano. Så længe du overholder retningslinjerne fra udlejeren og sørger for, at alle er iført deres redningsveste, er der ikke noget at være bekymret for, når du bevæger dig ud på åen. Det kan dog være en god idé at medbringe noget praktisk tøj, hvis uheldet skulle være ude, og sommervejret viser sig fra sin lidt triste side.


Vi ønsker dig en rigtig god og mindeværdig oplevelse i den jyske naturpragt.

Del artikel

Andre læser også