Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

304 tons sand og vilde monumenter: Oplev Eiffeltårnet og Frihedsgudinden i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Du behøver hverken finde pas eller den helt store pengepung frem, hvis du vil opleve Eiffeltårnet, Big Ben eller Frihedsgudinden i år.

Fra søndag den 28. april åbner Skulpturparken Blokhus for noget ganske spektakulært.

Her er de nemlig klar til at slå dørene op til den helt nye sandskulptur-udstilling “Verdens vildeste Opdagelser.”, hvor du kan gå på opdagelse mellem hjulet og toilettet og rejse en tur til månen.

Men det er slet ikke alt.

For samtidig åbner man for den helt særlige Verdens- og monumentudstilling, hvor du kan opleve fantastiske kopier af både Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London, Frihedsgudinden i New York, Thailandske Templer, Det skæve tårn i Pisa og mange flere.

304 tons sand skaber rammerne

Intet mindre end 304 tons sand danner ramme for årets sandskulpturer i Skulpturparken Blokhus.

Det svarer til, at nogle af verdens bedste sandskulptører har stået og modelleret med flere end 101 elefanter på 10 store pladser i 14 dage.

“Kun med sådan en fortælling, kan gæsterne få følelsen af hvor imponerende store sandskulpturerne er – og hvor stor en opgave der ligger bag for de dygtige kunstnere, der er kommet fra hele verden,” fortæller indehaver John Andersen.

Temaet for sandskulpturerne er ”Verdens Vildeste Opdagelser”.

Flyvemaskinen, Penge, Toilettet, Elpæren, men også Columbus der opdager Amerika, Rejsen til månen og Hjulet m.fl. afspejles i dette års sandskulpturer. Og valg af temaet et ikke en tilfældighed.

For samtidig åbner man altså dørene til den særlige Verdens – og monumentudstilling med flotte kopier af nogle af verdens mest kendte momumenter.

“Gæsterne kan komme helt tæt på Eiffeltårnet der tordner 6 meter op i luften og Big Ben på hele 4,5 meter.

Lige meget om du er 5 år eller 85 år så får du her en anderledes oplevelse, samt mulighed for at opleve ting, som man ellers skal rejse mange tusinde kilometer, for at opleve,” fortæller indehaver John Andersen.

Udstillingen placeres ved de nye sandskulpturer – hvor hytterne tidligere var placeret.

304 tons sand og vilde monumenter: Oplev Eiffeltårnet og Frihedsgudinden i Nordjylland

Kom med til den store indvielse

Verdens Vildeste Opdagelser i sand samt Verdens- & Monumentudstillingen indvies 28. april fra kl. 14.

Indvielsen byder på en stor fest med musik af Jammerbugt Garden, taler af Borgmester Mogens Chr. Gade samt John Andersen.

Derudover er Blokhus Kanonlaug til stede og så kan gæsterne denne dag – helt ekstraordinært – vinde et gavekort til en rejse til verden til en værdi af kr. 10.000, i samarbejde med Bravo Tours.

Foruden sandskulpturerne, Verdensudstillingen og en festlig fejring, er der også åbent i Danmarks eneste Voksmuseum – hvor gæsterne kan møde tv-, sports- og filmstjerner fra hele verden.

Derudover byder den 20.000 kvm store park også på sansehaver, blomstrende bede, Vikingevejen og imponerende skulpturer.

Læs meget mere her.

Del artikel

Andre læser også