Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev Aalborgs som anbefalet af New York Times

Af Annoncør

Når man hører ordet ”ferie”, vil langt de fleste straks tænke på høje palmer, lækre badestrande, eksotiske himmelstrøg og fremmede sprog. Men faktisk behøver man ikke vende blikket mod udlandet, hvis man gerne vil have opleve seværdigheder værdige nok til at lande på New York Times liste over 52 Places to Go in 2019. Du skal faktisk ikke gøre andet end at kigge mod nord, for Aalborg ligger nemlig som nr. 8 på netop dette års liste.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at Danmarks fjerdestørste by ville få en så prominent en plads i listens top-10, men det er Aalborgs unikke karisma og blanding mellem nyt og gammelt, som har fanget New York Times’ øjne, og det har resulteret i en flot ottendeplads.

Læs videre neden for og se, hvilke attraktioner New York Times særligt anbefaler, at man aflægger et visit i og omkring Aalborg.

 

Rejs tilbage i tiden på Lindholm Høje

Et af Danmarks helt unikke fortidsminder, Lindholm Høje, ligger nær Aalborg. Her er der blevet fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, og mere end 600 grave og 100 skibssætninger er blevet udgravet.

Området var dengang plaget af sandflugt, og det betød at gravpladsen omkring år 1000 blev fuldstændigt dækket af sand til glæde for arkæologer.

 

Utzon Center designet af ingen mindre end Jørn Utzon

Aalborgs Utzon Center er et eksperimenterende kultur- og videncenter med fokus på design, kunst, arkitektur og formidling. Centret er opkaldt efter manden, som designede det – selveste Jørn Utzon. Utzon Center er det sidste værk, som den kendte arkitekt lavede inden sin død i 2008.

Efter sigende skulle designet på Utzon Center være inspireret af Aalborg by.

 

Musik og arkitektur i skøn harmoni

Musikkens Hus ligger ved Aalborgs havnefront med en dejlig udsigt over Limfjorden. Musikhuset består af 20.000 m2 fordelt over ni etager og indeholder bl.a. koncertsale, scener, restaurant, foyer og undervisningsfaciliteter.

 

Spis Aalborg

Aalborg Street Food – The Lighthouse er Aalborgs første permanente street food-marked. Har man en forkærlighed for gastronomiske oplevelser og friske og lokale råvarer, så er det her stedet for dig.

Der er 16 forskellige køkkener at vælge i mellem, og vil du på en kulinarisk rundrejse uden at forlade Danmarks grænser, så kan du udleve dine maddrømme her. Priserne starter fra 50 kr., og med den overkommelige pris kan alle og enhver være med til at nyde den gode mad.

Du kan finde Aalborg Street Food – The Lighthouse på Skudehavnen i Vesbyen.

 

Fra kulfyret kraftværk til kulturkraft

I gamle dage var det Nordkraft, som sørgede for, at aalborgenserne fik deres strøm. I dag er det noget helt andet men lige så vigtigt, at kraftværket leverer. I dag er Nordkraft blevet til et stort kultur- og aktivitetshus, som både byder på teater, koncerter, kunstudstillinger, film, kickboxing og mad.

I bygningen ses stadig nogle af de gamle tragte, som forsynede kedlerne med kul.

 

Kulturbroen sikrer tryg trafik

Aalborgs nye kulturbro er lavet, så fodgængere og cyklister trygt kan begå sig i trafikken udenom al anden trafik. Her kan man som fodgænger eller cyklist gå eller cykle mellem Aalborg Vest og Nørresundby helt uden at skulle tage hensyn til togtrafikken.

Kulturbroen er nem at genkende med sin røde farve, og måske er det også den varme og romantiske kulør, som har gjort broen til Aalborgs helt egen kærlighedsbro. Enhver som færdes på broen, kan ikke undgå at lægge mærke til de mange hængelåse, som symboliserer kærlighed.

 

Som du kan læse, byder Aalborg på meget mere end akvavit, og vil du nyde noget af det fantastiske kulturliv, som Danmark har at byde på, så er byen absolut et besøg værd. Synes du, det er for dyrt med hotelværelser, kan du altid undersøge mulighederne for at leje et sommerhus i Nordjylland, som du bruge som base for alle dine eventyr.

Del artikel