Oplev Aalborg på en sjovere måde: Nyt firma udlejer Segways ved Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Du har oplevet Aalborg på gåben, sikkert også på cykel, i bil eller offentlig transport.

Men hvad hvis vi fortalte dig, at du kan løfte den traditionelle byvandring op på et nyt niveau, for ikke at sige et nyt køretøj, og opleve de flotteste områder i Aalborg midtby på en lidt sjovere måde?

Det er hverken de omdiskuterede el-løbehjul eller el-cykler, vi snakker om her, men derimod den tohjulede forlystelse over dem alle: segway’en.

Det futuristisk udseende køretøj kommer nu permanent til Havnefronten, hvor en nystartet aalborgensisk virksomhed, med det meget passende navn Seg-way, vil tilbyde segway dagsture alle ugens dage.

Aalborgenser står bag firmaet

Det er den lokale erhvervsmand Søren Møller, som er idémanden bag Seg-way.

Han blev selv vild med den tohjulede efter at have prøvet det på en ferie i Málaga og så hurtigt potentialet for anderledes underholdning i byen.

”Man ender altid med at bowle eller køre gokart, når man skal lave noget sjovt i Aalborg, og det bliver lidt kedeligt i længden.

Segways er sjove, og så får man også mulighed for at udforske byen på en anderledes måde,” fortæller Søren Møller.

Sceniske dagsturer i Aalborg med mad og ølsmagning

Om man er en familie, der vil ud og hygge sig sammen, en gruppe veninder, der skal fejre en fødselsdag eller en virksomhed, der tænker firmafest i lidt andre baner, så lover Søren Møller en oplevelsesrig dag.

Når man møder op på Havnefronten til sin tur, starter man med en grundig introduktion til maskineriet, før man sendes ud i den metropole vildmark i selskab med en rutineret og frisk guide.

Ruterne er planlagt på forhånd, så man er sikret en scenisk tur gennem nogle af Aalborg midtbys smukkeste kvarterer uden at skulle navigere unødvendigt meget rundt i trafikken.

Sikkerheden er dermed i top hos Seg-way, og man skal hverken bekymre sig om at komme på afveje eller køre i havnen.

Køber man den fulde dagsturpakke, kan man efter køreturen slå fødderne op og nyde en brunch eller frokost, eventuelt kombineret med en ølsmagning, hos Søgaards Bryghus.

Restauranten på C. W. Obels Plads er især kendt for deres hjemmebryggede øl, caféstemning og lækre mad fra det traditionelle køkken.

Udover de almindelige turpakker tilbyder Seg-way også virksomheder muligheden for at komme udover stepperne med et tilbud eller en event.

Her behøver hverken du eller dine medarbejdere at spænde hjelmen på hovedet; I kan derimod læne jer tilbage imens et team fra Seg-way ruller ud på gaden med f.eks. flyers.

Udover stepperne for billige penge

Er det selve oplevelsen af at suse afsted på en segway, der lokker, så koster det 165 kr. af for 30 minutter eller 295 kr. for 60 minutter, mens en fuld pakke med f.eks. frokost koster fra 290 kr.

Du kan allerede nu booke din tur hos Seg-way, og ulig andre udbydere er der ikke en minimumsgrænse på, hvor mange der skal deltage.

Du kan læse mere og book din segway-tur her.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.

Starter i morgen: Skagen Fiskerestaurant introducerer det store søndags frokostbord

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs nye fiskerestaurant har fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges i disse skønne sommerdage.

Nu er Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads klar med endnu en nyhed. Fra i morgen og hver søndag fremover kører de med et helt nyt koncept.

De kalder det for det store Søndags frokostbord, og man får ærlig talt mundvand, når man læser, hvad der findes af lækkerier på menuen.

Lækre favoritter i buffet

Det bliver med adskillige af restaurantens favoritter på menukortet serveret i en lækker buffet og selvfølgelig med særligt fokus på alle forholdsregler omkring Covid-19.

På buffeten er der blandt andet retter som;

Marineret sild med Karry Salat, kapers og løg.
Pandestegte rødspætter med remoulade og tyttebær
Pandestegte fiskefrikadeller med løgkompot og citron

Du kan allerede nu booke bord til i morgen søndag d. 16. august, eller en af de kommende søndage her.

Skulle du være så heldig at vinde nedenstående konkurrence, og du allerede har reserveret bord til en specifik søndag, så får du naturligvis den frokost betalt med ledsager.

KONKURRENCE

Lige nu kører MigogAalborg en konkurrence i samarbejde med Skagen Fiskerestaurant.

Vind en Søndags frokost for 2 personer på Skagen Fiskerestaurant inkl. 2 fadøl/sodavand. Vi udlodder 4 x 2 blandt deltagerne i konkurrencen.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogAalborgs Facebook-side lørdag d. 15. august 9.30
Skriv hvem du vil invitere med på en hyggelig frokost på Skagen Fiskerestaurant i Aalborg

Aftale for Fase 4 er på plads: Her er de nye tiltag

Skrevet af: Michael Qureshi

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4.

De stigende smittetal har ændret i de oprindelige planer for fase 4, hvor man havde regnet med at genåbne diskoteker og natklubber samt blandt andet hæve forsamlingsforbuddet.

Men i den nye aftale har man forsøgt at finde et kompromis på flere ting, men sikkert er det, at nattelivet som sådan skal forblive lukket til 31. oktober.

Til gengæld får restauranter, caféer og barer lov til at holde åbent helt frem til klokken 02.00 forudsat, at de ikke lukker nye gæster ind fra klokken 23.00.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i dag klokken 11.00, hvor hun vil komme med yderligere nyt.

Det er med i aftalen

Herunder kan du se væsentlige punkter i den nye aftale meldt ud af Justitsministeriet i aftes.

  • Steder, hvor der drives natklub, diskotek eller lignende (dvs. steder med få siddepladser, dansegulv osv.), skal holde lukket til og med den 31. oktober 2020.
  • Hvis steder, der har været drevet som natklub mv., inden for de regler, der gælder på det pågældende område, kan ændre deres indretning og aktiviteter i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder for restauranter, barer og lignende, kan de åbne på samme vilkår som disse.
  • Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil udvides til kl. 02.00, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.
  • Forsamlingsforbuddet på 100 personer forlænges til og med den 31. oktober 2020, men aftaleparterne vil ved udgangen af september 2020 vurdere, om der er grundlag for at lempe forbuddet tidligere.
  • Forsamlingsforbuddet på 500 personer til siddende arrangementer forlænges til og med den 31. oktober 2020.
  • Udendørs begravelser og bisættelser omfattes af et forsamlingsforbud på 200 personer.
  • Det undersøges, om der kan afvikles koncerter med flere end 500 personer på samme vilkår som Superliga-fodbold. På samme måde undersøges det, om reglerne kan udvides til andet professionel idræt.
  • Reglen om, at turister skal have booket seks overnatninger for at måtte rejse ind, ophæves.
  • Testsvar skal ligge klar inden 24 timer for 80 procent af de testede – skal ske via øget laboratoriefacilitet i Vestdanmark.