Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

50 steder er med: Oplev ikoniske herregårde indefra

Af Nathalia Hentze Nielsen

Vi kan godt glæde os til en vidunderlig dag fyldt med imponerende bygninger og smukke parker søndag den 18. august.

I anledning af Herregårdenes Dag inviterer en lang række danske herregårde og slotte indenfor – og i år kan du besøge rekordmange historiske steder.

I alt åbner 50 slotte og herregårde dørene for danskerne, der på dagen kan deltage i et væld af aktiviteter og arrangementer.

”Det er helt fantastisk, at så mange vil være med på Herregårdenes Dag i år. Vi har generelt oplevet en stigende tilslutning både blandt deltagende slotte og herregårde og blandt besøgende i de seks år, dagen har eksisteret.

Det er dejligt, at se, at dagen er ved at blive en tradition, og at der er så stor interesse i at besøge de danske herregårde, som er så vigtig en del af dansk kulturarv”, lyder det fra museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær fra Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, der er projektleder på Herregårdenes Dag, i en pressemeddelelse.

Kom med på særrundvisninger

På Herregårdenes Dag 2024 kan du bl.a. komme med på eksklusive rundvisninger og spændende havevandringer.

Nogle steder vil der være levendegørelse og marked, andre steder byder på koncert eller kaffebord. Mulighederne er mange, og der er arrangementer over hele landet.

Nogle arrangementer er gratis, mens andre kræver entré.

Herregårdenes Dag er iværksat af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Tanken bag begivenheden er at sætte fokus på de danske slotte og herregårde, som er en væsentlig del af den danske kulturarv.

50 steder er med: Oplev ikoniske herregårde indefra

Flere nordjyske herregårde er med

”Herregårdenes Dag er en oplysningskampagne for de danske herregårde og den historie og kulturarv, de repræsenterer. I Danmark findes omkring 730 herregårde, og det danske landskab er formet af herregårdene, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet.

De store gamle hovedbygninger ligger stadig i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet.

Med Herregårdenes Dag vil vi gerne invitere folk indenfor, så de får øjnene op for de mange smukke, storslåede herregårdsanlæg, der ligger overalt i landet,” siger Marie Kirstine Elkjær.

I Nordjylland kan du bl.a. besøge Gammel Vraa, Lindenborg Slot, Odden Herregård og Voergaard Slot.

Herregårdenes Dag har siden 2019 været afholdt hvert år den tredje søndag i august.

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er tovholder på begivenheden, der bliver til i samarbejde mellem de deltagende slotte og herregårde.

Find dagens program og den fulde liste over deltagende herregårde lige her.

Del artikel

Andre læser også